Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-1 (Ημίχρονο)

Με σκορ 1-0 προηγείται η Λίβερπουλ της Τότεναμ στο Λονδίνο με το πέρας των πρώτων 45 λεπτών για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Φιρμίνο ο σκόρερ στο 37ο λεπτό.



Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-1 (Ημίχρονο)

Οι «reds» δικαιούνται αυτό το προβάδισμα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη συνολική εικόνα του ημιχρόνου ενώ θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό της συνάντησης.

Το πλασέ του Φιρμίνο σταμάτησε στην προβολή του Τανγκάνγκα πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα ενώ η προσπάθεια του Τσάμπερλεν στη συνέχεια κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Γκαζανίγκα!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιούργκεν Κλοπ ξεκίνησε το ματς χρησιμοποιώντας τους Αλεξάντερ-Άρνολντ και Ρόμπερτσον σε ανάποδες πλευρές ενώ το ντεμπούτο του πραγματοποιεί για την Τότεναμ ο Τανγκάνγκα, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά στο πρώτο ημίωρο.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απειλήσουν μονάχα με μακρινά σουτ όπως αυτά των Λούκας (4’) και Άλι (12’) ενώ πριν το 1-0 η Λίβερπουλ απείλησε ξανά με κεφαλιά του Φαν Ντάικ που σταμάτησε στα χέρια του Γκαζανίγκα αλλά και γυριστό σουτ του Μανέ το οποίο δεν βρήκε στόχο στο 35ο λεπτό.

Στο 37’ πάντως ο φωτεινός πίνακας ενεργοποιήθηκε! Σε μια φάση που ξεκίνησε από αράουτ, η άμυνα των «spurs» αδράνησε και ο Φιρμίνο άνοιξε το σκορ υποδεχόμενος υπέροχα την μπάλα ύστερα από μεταβίβαση του Σαλάχ. Η φάση εξετάστηκε και από το VAR για πιθανό χέρι του Χέντερσον στη γέννησή της…

Δείτε το γκολ:

Οι συνθέσεις

Τότεναμ (3-4-2-1): Γκαζανίγκα- Αλντερβάιρελντ, Σάντσεζ, Τανγκανγκά- Οριέ, Ρόουζ, Γουίνκς, Έρικσεν- Άλι, Λούκας- Σον

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον- Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον- Χέντερσον, Τσάμπερλεν, Βαϊνάλντουμ- Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Γιάννης Τζιουμακλής