Ξέσπασαν Τσέλσι και Γιουνάιτεντ, πήρε εκδίκηση η Σαουθάμπτον! (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι επέστρεψαν στις νίκες με εμφατικό τρόπο βρίσκοντας χώρο για ν' απολαύσουν ένα ήρεμο Σαββατιάτικο απόγευμα. Στο 4-0 οι «κόκκινοι διάβολοι» απέναντι στην αδύναμη Νόριτς, στο 3-0 οι «μπλε» του Λονδίνου κόντρα στην Μπέρνλι. Εκδίκηση για τη ... ντροπή του πρώτου γύρου πήρε η Σαουθάμπτον με το 2-1 στην έδρα της Λέστερ, νίκη – ανάσα για την Έβερτον με το 1-0 επί της Μπράιτον, στο 1-1 έμειναν οι Γουλβς και Νιούκαστλ στο «Μολινό».  



Ξέσπασαν Τσέλσι και Γιουνάιτεντ, πήρε εκδίκηση η Σαουθάμπτον! (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νόριτς 4-0

Σε καλό απόγευμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπειτα από το κάκιστο ματς Κυπέλλου με τη Γουλβς και την βαριά ήττα από τη Σίτι στο ντέρμπι των ημιτελικών του φετινού Λιγκ Καπ. Περιόρισε τη Νόριτς στο δικό της μισό γήπεδο, ο Μάρκους Ράσφορντ και ο Άντονι Μαρσιάλ ήταν ορεξάτοι όπως επίσης και ο νεαρός Γουίλιαμς από αριστερά και οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν το υπέρ τους 1-0 στην ανάπαυλα. Από σέντρα του Μάτα, ο Ράσφορντ κατάφερε να κάνει την προβολή για να βάλει μπροστά τη Γιουνάιτεντ με το 18ο προσωπικό του γκολ τη φετινή σεζόν. Ο Νταβίντ Ντε Χέα λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος αντέδρασε εξαιρετικά και απέκρουσε ένα χαμηλό φαλτσαριστό σουτ του Κάντουελ.

Πολύ γρήγορα στο δεύτερο μέρος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να βάλει πολύ γερές βάσεις για τη νίκη και να ηρεμήσει. Ο Γουίλιαμς έκανε ωραία κούρσα από αριστερά στη μπαλιά του Ράσφορντ, ν' ανατρέπεται από το κορμί του Κρουλ με τη φόρα που είχε και τον Άγγλο στράικερ της ομάδας του Σόλσκιερ να σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 2-0, πετυχαίνοντας το 19ο τέρμα του για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Όλα τελείωσαν στο 54' με την κεφαλιά του Άντονι Μαρσιάλ για το 3-0 με το οποίο τελείωσαν οριστικά οι ελπίδες των «καναρινιών». Μάλιστα, στο 57' ο Γουίλιαμς έχασε το... άχαστο από γύρισμα του Περέιρα, με τον νεαρό φουλ μπακ να στέλνει τη μπάλα... στον Θεό από θέση βολής, προ κενής εστίας! Ό,τι δεν έγινε σ' εκείνη τη φάση, το έγραψε ο Μέισον Γκρίνγουντ με τον νεαρό επιθετικό να συνεχίζει τις αποτελεσματικές του εμφανίσεις και στο 76' να διαμορφώνει το τελικό 4-0 στο ματς, έχοντας περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά νωρίτερα...

 

Τσέλσι – Μπέρνλι 3-0

Πολύ σκούρα τα βρήκε η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ στην αναμέτρηση με την Μπέρνλι παρά το γεγονός πως στο ημίχρονο το σκορ έγραφε 2-0 υπέρ των «μπλε». Οι «clarets» εμφανίστηκαν ιδιαίτερα δυναμικοί και ανταγωνιστικοί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και μάλιστα, σκόραραν στο 19ο λεπτό, όμως, ο Μι ήταν οφσάιντ στην κεφαλιά πάσα που έκανε προς τον Χέντρικς κι έτσι το ματς παρέμεινε δίχως σκορ. Στο 27' ο Ζορζίνιο έβαλε μπροστά την Τσέλσι από την άσπρη βούλα γράφοντας το 1-0 κι όμως, η Μπέρνλι δεν πτοήθηκε και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στα επόμενα λεπτά! Ο Μπεν Μι έκανε κεφαλιά στην οποία είδε τον Μπάρκλεϊ να σώζει πάνω στη γραμμή! Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Ντάις, ο Άμπραχαμ στο 38' με δυνατή κεφαλιά από σέντρα του Τζέιμς έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Παρά το 2-0, η Τσέλσι ήξερε ότι δεν έπρεπε να επιτρέψει στην Μπέρνλι να κάνει κάτι που θα την ξαναέβαζε στο ματς κι έτσι στο 49ο λεπτό την έσπρωξε ακόμα πιο κοντά στον... γκρεμό για να τελειώσει το ματς. Ο Χάντσον – Οντόι μπήκε στη λίστα των σκόρερ της αναμέτρησης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με εύκολο τρόπο από σέντρα του Θέσαρ Αθπιλικουέτα για να κάνει τρία τα τέρματα των «μπλε» στο ματς. Ο Φρανκ Λάμπαρντ είχε μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από το γεγονός πως οι παίκτες του ήταν όσο αποτελεσματικοί τους ήθελε, δεδομένου πως είχαν σκοράρει στις τρεις από τις πέντε τελικές στο στόχο που είχαν καταγράψει στην αναμέτρηση και μέχρι τη λήξη του ματς οι γηπεδούχοι έψαξαν κι άλλα γκολ, ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε...

Γουλβς – Νιούκαστλ 1-1

Η ομάδα του Στιβ Μπρους παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε κατάφερε να αιφνιδιάσει στο «Μολινό», αλλά και πάλι δεν είχε καθόλου διάρκεια. Ο Γκέιλ στο 8ο λεπτό έστειλε πολύ ωραία τον Αλμιρόν σε θέση βολής κι εκείνος δεν είχε πρόβλημα με δυνατό σουτ να κάνει το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Η απάντηση από πλευράς «λύκων» ήρθε πολύ γρήγορα αφού στο 14' η άμυνα της Νιούκαστλ... κοιμήθηκε και ο Ντέντονκερ πήρε τη σέντρα από το κόρνερ του Μουτίνιο για να ισοφαρίσει. Ο Μάρτιν Ντουμπράβκα κράτησε τις «καρακάξες» στο ματς όταν από κοντινή απόσταση έκανε εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Ραούλ Χιμένες και οι «λύκοι» πάλευαν για την ανατροπή.

Οι ποδοσφαιριστές του Νούνο Σάντο, έχοντας βρεθεί σε πολύ μέτριο απόγευμα, είχαν πετύχει να φέρουν το ματς εκεί που το ήθελαν και να μην επιτρέψουν τη δημιουργία ρυθμού ή τη γρήγορη μεταφορά της μπάλας στα δύο μισά του γηπέδου. Η Νιούκαστλ δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει πολλά πράγματα κι έτσι οι «λύκοι» ήλεγχαν, δίχως να συμβαίνουν και πολλά στον αγωνιστικό χώρο του «Μολινό» στο δεύτερο μέρος. Ο Πέδρο Νέτο στα τελευταία λεπτά είδε τον Ντουμπράβκα να του αρνείται το γκολ και να διατηρεί το 1-1 με το οποίο οι δύο ομάδες πήραν από κάτι στη μεταξύ τους αναμέτρηση, σε ένα αποτέλεσμα που κρίνεται απόλυτα θετικό για την κατάσταση της Νιούκαστλ...

Λέστερ – Σαουθάμπτον 1-2

Η ομάδα του Ραλφ Χάσενχουτλ είχε στο πίσω μέρος του μυαλού της μια... επιχείρηση εκδίκησης για το 9-0 με το οποίο είχε εξευτελιστεί στο ματς του πρώτου γύρου απέναντι στη Λέστερ. Παρ' όλα αυτά, έπειτα από μόλις 14 λεπτά οι «αλεπούδες» βρήκαν εύκολα το δρόμο για τα δίχτυα από σέντρα του Βάρντι και τελείωμα του Πράετ. Ο τελευταίος, πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας, ωστόσο, είδε τον Άρμστρονγκ στο 19' να ισοφαρίζει σε 1-1 με αρκετή δόση τύχης έπειτα από σουτ που κόντραρε στον Μάντισον και άλλαξε αρκετά πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα. Ο Τζέιμι Βάρντι δεν ήθελε να... λείψει από το πάρτι, σκόραρε αλλά ήταν εκτεθειμένος και ορθά δεν μέτρησε το γκολ του στο 32', ενώ, στο 42' ο Ντάνι Ινγκς είχε δοκάρι για τους «άγιους».

Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς τα χρειάστηκε στην έναρξη του δευτέρου μέρους όταν ο Τζακ Στέφενς απείλησε την εστία του Κάσπερ Σμάιχελ και ο Σογιούντσου κατάφερε πάνω στη γραμμή ν' αποσοβήσει το γκολ που θα έκανε πολύ πιο δύσκολη την προσπάθεια της Λέστερ για να επανέλθει πλήρως στο παιχνίδι. Στο 65ο λεπτό οι «άγιοι» πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν το επόμενο βήμα για τη νίκη τους όταν ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Σέιν Λονγκ, όμως, με την επανεξέταση της φάσης από τον VAR η απόφαση ανατράπηκε και η μπάλα δεν στήθηκε ποτέ στην άσπρη βούλα! Η Λέστερ ξαφνικά βρήκε το δρόμο για να παραβιάσει την εστία της Σαουθάμπτον, ο Ιεανάτσο που... «χτυπάει» εκεί που δεν το περιμένει κανείς σκόραρε από ασίστ του Μάντισον, όμως, η ανατροπή δεν πήρε έγκριση από τον VAR που βρήκε οφσάιντ στον δημιουργό του γκολ. Η εκδίκηση, τελικά, θα ερχόταν για τη Σαουθάμπτον... Στο 81' ο Τσε Άνταμς έβγαλε τον Ντάνι Ινγκς σε θέση για γκολ και εκείνος δεν λάθεψε απέναντι από τον Σμάιχελ για την απόδραση με το τελικό 2-1 από το King Power Stadium! Το γκολ του Τζόνι Έβανς λίγο πριν το φινάλε, αν και τρόμαξε τους φιλοξενούμενους, τελικά δεν μέτρησε για οφσάιντ του αμυντικού της Λέστερ...

Έβερτον – Μπράιτον 1-0

Έπειτα απ' όσα έχουν συμβεί στην Έβερτον, τον εκνευρισμό του κόσμου, τον αποκλεισμό από το Κύπελλο στο ντέρμπι με τα... πιτσιρίκια της Λίβερπουλ και όλη την αναστάτωση που έχει προκληθεί, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι φάνηκε ν' αντιδρά στον αγωνιστικό χώρο. Απέναντι στη Μπράιτον, δεν πήρε πέναλτι στα πρώτα λεπτά όταν δικαίως φώναξε για το κράτημα του Ντανκ στον Γουόλκοτ μέσα στην περιοχή, ωστόσο, ο Ριτσάρλισον με ωραία ατομική ενέργεια και γύρισμα στην περιοχή έκανε το 1-0 στο 38ο λεπτό για να βάλει μπροστά τα «ζαχαρωτά» που στέκονταν αρκετά καλά.

Η Έβερτον ήξερε και αντιλαμβανόταν πως κάθε άλλο παρά τελειωμένο ήταν το παιχνίδι με τους «γλάρους», ωστόσο, διατηρούσε τον έλεγχο της αναμέτρησης και την κατοχή της μπάλας για να μη διατρέξει ιδιαίτερους κινδύνους από το σύνολο του Πότερ. Στο 80ο λεπτό ο Ντόμινικ Κάλβερτ – Λιούιν έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα πάνω στη γραμμή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ που φάνηκε να κατευθύνεται απευθείας προς την εστία, σταματώντας στο δοκάρι. Η φάση έλαβε έλεγχο από το VAR και τελικά το γκολ δεν μέτρησε για χέρι, σε ακόμα μια παρέμβαση της τεχνολογίας από τις πολλές που πλέον κάτι εντοπίζεται και έχει κάνει τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς να το ... σκέφτονται λίγο περισσότερο προτού πανηγυρίσουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Έβερτον, ο Πίκφορντ ήταν πανέτοιμος για την απόκρουση σε μεγάλη ευκαιρία της Μπράιτον με τον Γκλεν Μάρεϊ αμέσως μετά, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.

Κώστας Ζάλιαρης