Προσεχώς... record-man στην Πρέμιερ ο Αγουέρο!

Ιστορικής σημασίας μπορεί να γίνει για τον Σέρχιο Αγουέρο το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άστον Βίλα την Κυριακή, αν ο Αργεντινός βρει δίχτυα έστω και μια φορά!  



Προσεχώς... record-man στην Πρέμιερ ο Αγουέρο!

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τους «πολίτες», ο άνθρωπος που χάρισε στο κλαμπ τον επικό τίτλο του 2012 και πρώτο έπειτα από τέσσερις δεκαετίες επισφραγίζοντας την άνοδο της Μάντσεστερ Σίτι, ο σκόρερ... ολκής των γαλάζιων της πόλης, είναι έτοιμος για κάτι σπουδαίο στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Απέχει μόλις ένα γκολ από την κορυφή των σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ σε ό,τι αφορά τους ξένους ποδοσφαιριστές και έχει την τεράστια ευκαιρία να προσπεράσει τον Τιερί Ανρί!

Μάλιστα, μπορεί να το κάνει σε λιγότερα παιχνίδια, γράφοντας μοναδική ιστορία και αφήνοντας τον Γάλλο θρύλο της Άρσεναλ στη δεύτερη θέση.

Ο «Τιτί», που φυσικά είναι ακόμα ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά των «κανονιέρηδων», είχε πετύχει συνολικά 175 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ και ήταν κορυφαίος, πάνω από τους Ρόμπιν Φαν Πέρσι (144), Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ (127) και Ρόμπι Κιν (126).

Αυτά τα 175 γκολ, ο Ανρί τα πέτυχε σε 258 αναμετρήσεις. Τώρα, ο Σέρχιο Αγουέρο έχει την τεράστια ευκαιρία μπροστά του είτε να τον ισοφαρίσει σε 255 ματς, είτε να τον ξεπεράσει και να βρεθεί εκείνος στην πρώτη θέση!

Προς το παρόν, ο Αργεντινός έχει μετρήσει 174 γκολ σε 254 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2011 που βρίσκεται στη Σίτι...

Κώστας Ζάλιαρης