Γλίτωσε με Ζαμπαλέτα και Φορνάλς η Γουέστ Χαμ (vid)

Ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να φορτωθεί η Γουέστ Χαμ ένα παιχνίδι παραπάνω και οι Ζαμπαλέτα και Φορνάλς κατάφεραν να γλιτώσουν την ομάδα τους και να τη στείλουν αμέσως στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας διαμορφώνοντας το 2-0 στην έδρα της Τζίλιγχαμ. 



Γλίτωσε με Ζαμπαλέτα και Φορνάλς η Γουέστ Χαμ (vid)

Τα «σφυριά» σοβαρεύτηκαν και διεκδίκησαν την πρόκριση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αφού, στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα από τη LeagueOne στεκόταν αξιοπρεπέστατα και δεν είχε επιτρέψει στους παίκτες του Μόγιες να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. 

Αυτοί άλλαξε αμέσως στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αλέ να χάνει τεράστια ευκαιρία λίγο μετά την πρώτη σέντρα και μάλιστα να έχει και δοκάρι σε προσπάθεια από πλάγια θέση στο 49ο λεπτό. 

Ο Ράις θα έπαιρνε πέναλτι σε μαρκάρισμα που του έγινε εντός περιοχής αν υπήρχε VAR στο γήπεδο της Τζίλιγχαμ, ωστόσο, η λύση ήρθε στο 74ο λεπτό. Ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα έγινε αποδέκτης της μπάλας από γέμισμα που επιχείρησε ο Μαζουακού και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Φορνάλς, με τον Αργεντινό φουλ μπακ να καταφέρνει να σκοράρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμέσως προηγούμενο γκολ του Ζαμπαλέτα ήταν τον Μάρτιο του 2017, όταν ακόμα αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Σίτι! 

Το τελικό 2-0 έγραψε στις καθυστερήσεις ο Πάμπλο Φορνάλς όταν πλέον η Τζίλιγχαμ είχε αφήσει πολλά κενά στα μετόπισθεν ανεβαίνοντας για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης και εντέλει δέχθηκε ακόμα ένα για να «πέσει» μαχόμενη και να προκριθεί η Γουέστ Χαμ στην επόμενη φάση του θεσμού. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης