Πιτσιρίκια και γκολ για φίλημα! (Videos)

Σαν άντρες έπαιξαν τα πιτσιρίκια του Γιούργκεν Κλοπ, που κέρδισαν 1-0 την Έβερτον χάρη στο εξωπραγματικό πλασέ του Κέρτις Τζόουνς και προκρίθηκαν στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας!



Πιτσιρίκια και γκολ για φίλημα! (Videos)

Βγάζοντας απίστευτη ωριμότητα στο δεύτερο ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές του Γερμανού τεχνικού υπέταξαν σε όλες τις γραμμές εκείνους του Κάρλο Αντσελότι και πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση την οποία θα θυμούνται σε όλη τους την ζωή.

Μόνο ο Τζέιμς Μίλνερ και ο Τζο Γκόμεζ ξεκίνησαν στην «κόκκινη» ενδεκάδα συγκριτικά με εκείνη που είχαν παρατάξει κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τον πρώτο μάλιστα να τραυματίζεται και να περνάει αναγκαστικά εκτός στο 7ο λεπτό προσθέτοντας ακόμη έναν σχετικό πονοκέφαλο στον προπονητή του.

Εμπειρία δίπλα στους νεότερους προσέφεραν και ο τερματοφύλακας, Αντριάν, αλλά και ο Άνταμ Λαλάνα σε ρόλο αρχηγού. Ο Ισπανός πορτέρο, μάλιστα, ήταν καθοριστικός για την έκβαση του αγώνα μιας και στο πρώτο μέρος είχε τρεις πολύ σημαντικές αποκρούσεις στο ενεργητικό του, κρατώντας το μηδέν για να επιτρέψει στον Τζόουνς να σκοράρει το γκολ της ζωής του.

Έχοντας παίξει πάρα πολύ καλά σε όλο το δεύτερο μέρος, ο πιτσιρικάς έστειλε την μπάλα να χαϊδέψει το δοκάρι και να πάρει πορεία προς τα δίχτυα, αφού πρώτα την είχε περάσει πάνω από το απλωμένο σώμα του Τζόρνταν Πίκφορντ, που δεν φέρει καμία ευθύνη αφού είχε κάνει την ιδανική εκτίναξη. Με λίγα λόγια, η προσπάθεια του Τζόουνς δεν έβγαινε με τίποτα. Για του λόγου το αληθές:

 

 

Το χάρηκε ο Τζόουνς, που όπως φάνηκε και στο βίντεο προέταξε το σήμα της Λίβερπουλ, το χάρηκε και ο προπονητής του, που δεν είχε λόγια, παρά ένα πλατύ χαμόγελο. Ο πανηγυρισμός του Κλοπ... α λα Κλοπ:

 

 

 

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το ματς έσβηνε ολοένα και περισσότερο υπέρ της Λίβερπουλ, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσουν έστω την ισοφάριση που θα έστελνε το ματς στο γειτονικό «Γκούντισον Παρκ».

Εκτός του σκόρερ και του Αντριάν, ξεχώρισε στον άξονα ο νεαρός Πέδρο Τσιριβέγια, που έκανε μια πολύ μεστή εμφάνιση τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, σε μια εμφάνιση που γενικά δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από αυτές που κάνουυν οι βασικοί ποδοσφαιριστές του Κλοπ. Τέλος, ντεμπούτο με την κόκκινη φανέλα έκανε και ο Τακούμι Μιναμίνο, ο οποίος έδειξε θετικά στοιχεία αλλά δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει, όπως είναι φυσιολογικό αφού δεν έχει παρά μερικά 24ωρα στον σύλλογο.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Αντριάν, Μίλνερ (9’ Λαρουσί), Γκόμεζ, Φίλιπς, Γουίλιαμς, Λαλάνα, Τσιριβέγια, Τζόουνς, Έλιοτ (79’ Μπρούστερ), Μιναμίνο (70’ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Οριγκί

Εβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν (63’ Κεν), Χόλγκεϊτ, Μίνα, Ντίνι, Σίγκουρντσον (63’ Ντελφ), Σναϊντερλέν, Σιντιμπέ, Γουόλκοτ (79’ Μπερνάρντ), Ριτσάρλισον, Κάλβερτ-Λιούιν

Γιώργος Σιάφας