Άρωμα Champions League στη Γλυφάδα από τον Χρήστο Σωτηρακοπουλο! (pics)

Μια σπάνια έκθεση από προσωπικά αντικείμενα του Χρήστου Σωτηρακοπουλου από φανέλες, προγράμματα και μπάλες, διάφορα λαβαράκια και αναμνηστικά από την διαδρομή μέσα στο χρόνο της πιο σπουδαίας διοργάνωσης σε επίπεδο ομάδων στην Ευρώπη, του Κυπέλλου Πρωταθλητριων ή Champions League, η οποία ζωντανεύει την ιστορία μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα μπροστά στα μάτια σας!    



Άρωμα Champions League στη Γλυφάδα από τον Χρήστο Σωτηρακοπουλο! (pics)

Ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος μαζί με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, εγκαινίασαν την έκθεση η οποία θα κρατήσει μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου και είναι ανοιχτή με δωρεάν πρόσβαση για το κοινό από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Ο δηκοσιογραφος- συγγραφεας τονισε μάλιστα την ανάγκη οι ομάδες να συνειδητοποιήσουν την αξία της διατήρησης ως κληρονομιά μιας ιστορικής συνείδησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι ιδιοκτησία αλλά leasing που περνάει από τις προηγούμενες γενιές στις επόμενες! Ευχαρίστησε τον δήμαρχο που στήριξε την προσπάθεια και τον γενικό γραμματέα του Δήμου Σωκράτη Ζάχου αλλά και την άμεση συνεργάτιδά του Στέλλα Λαχανά που οπως είπε «τον βοήθησαν να κάνει το όνειρο πραγνατικοτητα»...

Οι Αγγλικές ομάδες έχουν την τιμητικη τους αφου υπάρχουν ξεχωριστές γωνίες για τη Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τις παλιές φανέλες την μπλε από τον τελικό του 1968 με 10 υπογραφές για τους κόκκινους διαβόλους και του 1999 με υπογραφες Σεριγχαμ και Σολσκιερ να ξεχωρίζουν, ενώ για τη Λίβερπουλ εκτίθεται μια συλλεκτική φανέλα μετά τον τελικό του 2005.

Υπαρχουν ακομα πογραφές των παικτών της Τσέλσι και της Αστον Βίλα, η βυσσινί φανέλα της Άρσεναλ από την τελευταία χρόνια της στο Χάιμπουρι και το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ, ενώ υπάρχει και συλλεκτική φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ από το 1979 με υπογραφή Τρέβορ Φρανσις και επτά ακόμα πρωταγωνιστών της υπέροχης ιστοριας της

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος του οποίου η φωνή είναι τόσο χαρακτηριστική και έχει συνδυαστει με τη διοργάνωση του Champions League απο τα μέσα της δεκαετιας του 80 έχει καλύψει εκατονταδες παιχνίδια του πιο σπουδαίου διασυλλογικού τροπαίου. Οπως είπε όλο αυτό το σπάνιο υλικό που έχει συγκεντρώσει από τα ταξίδια του ήθελε να εκτεθεί και για το κοινό όποτε αυτές τις μέρες στο παλιό δημαρχείο της Γλυφάδας με δωρεάν είσοδο έχετε την εύκαιρια να θαυμάσετε σπανια εκθέματα!

Αξίζει μια βόλτα και ο ανθρωπος που έχει περιγράψει τριάντα τελικούς σε αυτή τη διοργάνωση σας εγγυαται πως τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι θα το ευχαριστηθούν!

Άρωμα από παλιό Mega είχε τη βραδιά με τον Γιώργο Θαναηλάκη και τον Γιάννη Θειακο να δίνουν το παρών

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος με την Παυλινα Θωμαΐδου και τη Στελλα Λαχανά

Πολύς κόσμος βρέθηκε στα εγκαίνια

Δηλώσεις στις κάμερες από τον Δήμαρχο Γλυφαδας Γιώργο Παπανικολαου που αγκάλιασε την ιδέα από την πρώτη στιγμή

Οι τρεις άνθρωποι που ευχαρίστησε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, οι οποίοι βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του, δεξιά ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολαου αριστερά ο γενικός γραμματέας Σωκράτης Ζαχος και η Στέλλα Λαχανά, υπεύθυνη του event

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος με τα παιδιά του, Ρόμπερτ και Χριστίνα

Και ο Νικος Νταμπίζας βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΚ , Αντρέας Δημάτος, ήταν εκεί

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος βάζει υπογραφή στην φανέλα του από το 6-2 με Λεβερκούζεν

Με φόντο τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ του 1979 με όλες τις υπογραφές....