Άρσεναλ... με φόρα στο 2020 (vid)

Εξαιρετικό... «ποδαρικό» στο νέο έτος πραγματοποίησε η Άρσεναλ η οποία και επικράτησε με 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και στο δεύτερο ημίχρονο παρουσίασε ξανά ανησυχητική πτώση. Σκόρερ για τους Λονδρέζους οι Νικολά Πεπέ μόλις στο 8' και Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο 42'.



Άρσεναλ... με φόρα στο 2020 (vid)

Ένα 45λεπτο...

Τόσο χρειάστηκε η Άρσεναλ για να... «σβήσει» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον αγωνιστικό χώρο, να πετύχει δύο γκολ, να πάρει προβάδισμα με 2-0 και κρατώντας το υπέρ της σκορ και στο δεύτερο ημίχρονο, να κατακτήσει την πρώτη της νίκη με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο, την πρώτη της νίκη μετά τις 9 Δεκεμβρίου σε όλες τις διοργανώσεις και να κάνει... «ποδαρικό» στο 2020 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, η φιλοξενούμενη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη η οποία και μπήκε στο ματς πιο δυναμικά, αλλά η «οικοδέσποινα» Άρσεναλ ήταν αυτή που με το... «καλησπέρα» πήρε πρώτη προβάδισμα.

Σκόρερ μόλις στο 8ο λεπτό ο Νικολά Πεπέ, ο οποίος μετά από ασίστ του Κολάσινατς πέτυχε το πέμπτο φετινό του γκολ και πέρα από το 1-0 έδωσε στην Άρσεναλ τον ρόλο του... «αφεντικού» στην συνέχεια του ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα, μετά το γκολ οι «κανονιέρηδες» έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, «έσβησαν» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία έμοιαζε... «εξαφανισμένη» και στο 42' κατάφεραν το 2-0, το οποίο και προήλθε από τα πόδια του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο Έλληνας σέντερ μπακ εκμεταλλεύτηκε άριστα την «αναμπουμπούλα» στην αντίπαλη άμυνα μετά από κόρνερ και «έγραψε» το 2-0, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η κατάσταση ήρθε... «τούμπα», αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβηκε, απέκτησε την υπεροχή, δημιούργησε φάσεις για γκολ, η Άρσεναλ παρουσίασε έναν αρκετά παθητικό ρόλο, αλλά εν τέλει το 2-0 δεν άλλαξε ποτέ μέχρι και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Έτσι λοιπόν, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα με την αποψινή (1/1) νίκη «σκαρφάλωσε» στους 27 βαθμούς και βρέθηκε στην 10η θέση της βαθμολογίας, ενώ με την ήττα αυτή το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ συνέχισε στους 31 βαθμούς και στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τέλος, αναφορικά στο πρόγραμμα των δύο ομάδων, η Άρσεναλ την ερχόμενη Δευτέρα (6/1) θα αντιμετωπίσει την Λιντς για τον θεσμό του FA Cup και το επόμενο Σάββατο (11/1) θα φιλοξενηθεί από την Κρίσταλ Πάλας για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ενώ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Σάββατο (4/1) θα επισκεφθεί την έδρα της Γουλβς για την διοργάνωση του FA Cup, την Τρίτη (7/1) θα φιλοξενήσει την συμπολίτισσα Σίτι για τα ημιτελικά του EFL Cup και θα επιστρέψει σε... «ρυθμούς» Πρέμιερ Λιγκ το επόμενο Σάββατο (11/1) υποδεχόμενη στο «Ολντ Τράφορντ» την Νόριτς.

 

Ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Λένο – Παπασταθόπουλος, Λουίζ, Μάιτλαντ-Νέιλς, Κολάσινατς (69' Σάκα) – Τζάκα, Τορέιρα – Οζίλ, Πέπε (62' Νέλσον), Ομπαμεγιάνγκ – Λακαζέτ (82' Γκουεντουζί).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα – Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Μπισάκα, Σο – Φρεντ, Μάτιτς (81' Μάτα) – Λίνγκαρντ (58' Περέιρα), Τζέιμς (58' Γκρίνγουντ), Ράσφορντ – Μαρσιάλ.

Μαρίνος Πάντζης