Το έτος του... ιστορικού άλματος της Λίβερπουλ

Αν και δεν κατέκτησε την κορυφή στο συγκεκριμένο κομμάτι, η Λίβερπουλ θα έχει να θυμάται το 2019 με πολλή αγάπη, αφού, ήταν το έτος κατά το οποίο έκανε το ιστορικό άλμα στις καλύτερες ομάδες από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ αναφορικά με τους βαθμούς που εξασφάλιζε σε κάθε ματς.  



Το έτος του... ιστορικού άλματος της Λίβερπουλ

Οι «κόκκινοι» υπέστησαν μόλις μια ήττα μέσα στο 2019, τον Ιανουάριο από τη Μάντσεστερ Σίτι ποου εν τέλει αναδείχθηκε σπουδαία Πρωταθλήτρια αποφασίζοντας να κάνει σερί νικών από τα τέλη του Γενάρη μέχρι και το φινάλε της αγωνιστικής περιόδο 2018-2019.

Η Λίβερπουλ κυνήγησε με λύσσα μέχρι το τέλος, έμεινε στο -2 από την κορυφή, όμως, εμφανίστηκε πιο πεισμωμένη από ποτέ τη νέα σεζόν και έχει καταφέρει να βρεθεί σε διψήφια απόσταση από τους διώκτες της στο ρετιρέ της βαθμολογίας, μετά το πρώτο μισό της τρέχουσας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Το εκπληκτικό, για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, 2019, κλείνει έχοντας στείλει το κλαμπ στη 2η θέση της λίστας με τις κορυφαίες ομάδες από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ αναφορικά με τους βαθμούς που εξασφάλιζαν όλες ανά παιχνίδι πρωταθλήματος.

Πρώτη παραμένει η Τσέλσι των 2,66 βαθμών ανά ματς από το 2005, όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε πάρει το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα με τους «μπλε», οι οποίοι είχαν 32 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα σε 38 ματς της Πρέμιερ Λιγκ σ' εκείνο το ημερολογιακό έτος.

Η Λίβερπουλ έκλεισε το 2019 με 31 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα σε 37 ματς, ενώ, αναφορικά με το 2018, η ομάδα του Κλοπ και η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκαν μαζί στους 2,38 βαθμούς σε κάθε αναμέτρηση που έδωσαν...

Δείτε τον πίνακα που επιμελήθηκε η ιστοσελίδα theAthletic.com:

Κώστας Ζάλιαρης