Αυτούς ξεχώρισα στον πρωτο γύρο της Premier League... Εσείς;

Όπως κάθε χρόνο, στη λήξη του πρώτου γύρου  ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος κάνει τον απολογισμό του πρώτου μισού της σεζόν στην Premier League και αναδεικνύει τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στο Νησί.  



Αυτούς ξεχώρισα στον πρωτο γύρο της Premier League... Εσείς;

Όταν η Σίτι έκανε δεκαοκτώ νίκες και μία ισοπαλία το 2017-18 και την ανακήρυσσα πρωταθλητρια πριν τα Χριστούγεννα ομολογώ ότι έπεφτα πάρα πολύ έξω, λέγοντας ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια για να συμβεί κάτι ανάλογο στην Premier League. Χρειάστηκαν παρά μόνο 24 μήνες για να το δούμε ξανά από τη Λίβερπουλ, σε έναν εντυπωσιακό πρώτο γύρο με δεκαοκτώ νίκες και μία ισοπαλία επίσης. 

Αντίστοιχα, όπως είχα πει τότε πως η ομάδα του Μάντσεστερ είχε εξασφαλίσει τον τίτλο, κάτι τέτοιο βλέπω τώρα με το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Γιούργκεν Κλοπ. Όπως είναι λογικό οι «κόκκινοι» ξεχωρίζουν στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρώτου γύρου στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος. 

Καλύτερος τερματοφύλακας είναι ο Άλισον Μπέκερ, παρότι και με τον Άντριαν δεν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα η Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα. Επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του, ο Βραζιλιάνος «έδεσε» περισσότερο την άμυνα των «κόκκινων» που δέχονται με δυσκολία γκολ όταν βρίσκεται εκείνος κάτω από τα δοκάρια. Ο διεθνής πορτιέρο τελείωσε τον πρώτο γύρο ως ο καλύτερος στη θέση του και γενικότερα είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, αφού πήρε το Champions League και είχε μία αντίστοιχη ατομική διάκριση στο Κόπα Αμέρικα. 

Στα δύο άκρα της άμυνας έχουμε τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και τον Άντριου Ρόμπερτσον. Ο πρώτος έχει φτάσει τις 20 ασίστ, τα δύο τελευταία χρόνια, και ίσως είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ στην Ευρώπη. Ο δεύτερος έχει επίσης καταλυτική παρουσία στο παιχνίδι της ομάδας του και σε αυτό το πρώτο διάστημα της σεζόν έχει βάλει και το γκολ στο παιχνίδι του.

Κεντρικοί αμυντικοί. Ο ένας είναι χωρίς αμφιβολία ο Φίρχιλ φαν Ντάικ, ο οποίος κάνει άλλη μία εντυπωσιακή σεζόν σε συνέχεια εκείνης που τον έκανε να σπάσει το δίπολο Λιονέλ Μέσι-Κριστιάνο Ρονάλντο, και ο άλλος παρότι δεν κάνει πολύ καλή σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο Χάρι Μαγκουάιρ, καθώς στα περισσότερα παιχνίδια είναι εκείνος που κρατάει όρθια την άμυνα των «κόκκινων διαβόλων». 

Στους τρεις χαφ, μία θέση πηγαίνει στον Τζόρνταν Χέντερσον που κάνει έναν καταληπτικό πρώτο γύρο και συνεχίζει εν τω μεταξύ ως αρχηγός της Λίβερπουλ να σηκώνει τρόπαια και έχει πάρει ένα που δεν έχει σηκώσει κανείς άλλος από τους εμβληματικούς αρχηγούς στην ιστορία του συλλόγου. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ο δεύτερος στο οργανωτικό κομμάτι είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος - παρότι η Σίτι δεν κάνει την καλύτερη χρονιά της - παραμένει ο παίκτης που μπορεί με μισή κίνηση να σου φτιάξει ένα γκολ. Και τρίτος είναι ο Γιούρι Τίλεμανς της Λέστερ, ο οποίος μπορούσε άνετα να χωρέσει στη μεσαία γραμμή της οποιαδήποτε ομάδας από εκείνες που διεκδικούσαν εξ αρχής τον τίτλο (Λίβερπουλ ή Σίτι). 

Στην επίθεση από τη μία πλευρά είναι ο Σάντιο Μανέ, ο οποίος είναι ο εκπληκτικός όλο το 2019 και γενικώς όλη τη χρονιά έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Στην άλλη πλευρά είναι ο Ραχίμ Στέρλινγκ, που επίσης κάνει πολύ καλή χρονιά και είναι ο καλύτερος Άγγλος ποδοσφαιριστής και ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του. Στην κορυφή είναι ο Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος έχει πετύχει 17 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ στην Premier League, και παρουσιάζεται βελτιωμένος σε σχέση με την πρωταθληματική χρονιά των «αλεπούδων» και αποδεικνύει πως δεν είναι απλώς ένας παίκτης αντεπίθεσης αλλά ένας ολοκληρωμένος σέντερ φορ.

Όσον αφορά τον κορυφαίο προπονητή, αν αφήσουμε στην άκρη το προφανές πως ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο καλύτερος τεχνικός και έχει έχει πλησιάσει στο όνειρο των 30 ετών των οπαδών της Λίβερπουλ, αυτός που ξεχωρίζει με τη δουλειά του είναι ο Μπρένταν Ρότζερς. Ο Βρετανός προπονητής δικαιώνεται για την επιλογή του να αφήσει τη σιγουριά της Σέλτικ και να πέσει στα βαθιά, αναλαμβάνοντας τη Λέστερ και είναι πολύ πιθανό στο τέλος της σεζόν να εξασφαλίσει και ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης χρονιάς.

Καλή χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, και πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα το 2020.