Αγχώθηκε αλλά... «καθάρισε» η Σίτι (vid)

Τι κι αν αγχώθηκε; Τι κι αν κόντεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ από το 29', αλλά εκεί «μίλησε» το VAR; Η Μάντσεστερ Σίτι εν τέλει τα κατάφερε και λύγισε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-0 στο «Έτιχαντ» για την 20η και τελευταία για το 2019 αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Σκόρερ για τους «πολίτες» οι Σέρχιο Αγκουέρο (53') και Κέβιν Ντε Μπρούιν (82')!



Αγχώθηκε αλλά... «καθάρισε» η Σίτι (vid)

Δύο γκολ, χρήση VAR, ένας Κέβιν Ντε Μπρούιν ο οποίος... μοίρασε και στην συνέχεια σκόραρε και ένας Σέρχιο Αγκουέρο ο οποίος επέστρεψε στα γκολ μετά από τις αρχές Νοέμβρη!

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το νικηφόρο 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην άκρως μαχητική Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τις δύο ομάδες να «κλείνουν» όχι απλά την 20η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ αλλά και την... δεκαετία στο πρωτάθλημα!

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες άρχισαν κάπως... μοιρασμένα, αλλά το VAR ήταν αυτό που ουσιαστικά έκανε την διαφορά.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, ενώ η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είχε τις ευκαιρίες.

Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ, με κύριο «δράστη» τον Λις Μουσέτ, προσπάθησε να «χτυπήσει» στην ανούσια κατοχή των γηπεδούχων και τα κατάφερε στο 29', όταν και ο Γάλλος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλαούντιο Μπράβο.

Όμως, εκεί ήταν που... «μίλησε» το VAR! Μετά από την χρήση του video assistant, το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ για ελάχιστα εκατοστά, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει και χωρίς να σημειωθεί κάτι αξιόλογο στην συνέχεια, να στείλει τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν εν τέλει αυτό που έψαχναν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και ο «δράστης»; Ο Σέρχιο Αγκουέρο!

Ο Αργεντινός, μετά από ασίστ του Κέβιν Ντε Μπρούιν, με άψογο τελείωμα σημείωσε το 1-0, το οποίο χρειάστηκε μάλιστα το VAR για να επιβεβαιωθεί ύστερα από διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Μετά το 1-0 λοιπόν, οι «πολίτες» ουσιαστικά... «λύθηκαν» και αποκτώντας την απόλυτη υπεροχή δεν άφησαν άλλα περιθώρια αντίδρασης στην φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία και δεχόταν την μία φάση μετά την άλλη.

Και στο 82' όλα τελείωσαν!

Ο Κέβιν Ντε Μπρούιν, ύστερα από φοβερή αντεπίθεση, «έγραψε» το 2-0, το οποίο ουσιαστικά «κλείδωσε» και την νίκη για την «οικοδέσποινα» ομάδα.

Βέβαια, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Σαρπ, αλλά εν τέλει το παραπάνω σκορ δεν άλλαξε και έδωσε το... γεμάτο άγχος «τρίποντο» στους πρωταθλητές Αγγλίας.

Έτσι λοιπόν, με την αποψινή (29/12) νίκη οι «πολίτες» συνέχισαν ακάθεκτοι στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας πλέον 41 βαθμούς και βρισκόμενοι στο -1 από την 2η Λέστερ, ενώ οι «λεπίδες» θα «κλείσουν» την χρονιά στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς.

Τέλος, την επόμενη αγωνιστική, η οποία και θα διεξαχθεί την πρώτη ημέρα του 2020, η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχθεί την Έβερτον εντός έδρας, ενώ η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα επισκεφθεί την έδρα της πρωτοπόρου, Λίβερπουλ.

 

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο – Φερναντίνιο, Γκαρθία, Γουόκερ, Ζιντσένκο – Μπ. Σίλβα (62' Γκούντογκαν), Ρόντρι – Ντε Μπρούιν, Μαχρέζ, Στέρλινγκ (87' Ζεσούς) – Αγκουέρο (81' Φοντέν).

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον – Ίγκαν, Ο'Κόνελ, Μπάσαμ – Νόργουντ, Στίβενς, Μπάλντοκ, Μπέσιτς (76' ΜακΜπέρνι), Φλεκ – Ρόμπινσον (60' ΜακΓκόλντρικ), Μουσέτ (83' Σαρπ).

Μαρίνος Πάντζης