Αύξησε την διαφορά από την Σίτι η Λέστερ, ένας βαθμός για την Τότεναμ στην έδρα της Νόριτς

  Στο +4 από την Μάντσεστερ Σίτι αποσπάστηκε η Λέστερ, η οποία παρά τις πολλές τις αλλαγές πέρασε με σκορ 2-1 από την έδρα της προβληματικής Γουέστ Χαμ, έχοντας μάλιστα και αρκετά εύκολο έργο. Στο 2-2 έμεινε στην έδρα της Νόριτς η Τότεναμ, με τον βαθμό να της... παρακάνει δεδομένου ότι έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ (ισοφαρίζοντας αμφότερες) αλλά και πως είχε γλιτώσει... χαριστικά το 2-0 από τον VAR.



Αύξησε την διαφορά από την Σίτι η Λέστερ, ένας βαθμός για την Τότεναμ στην έδρα της Νόριτς

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου τα πράγματα έδειχναν να ξεκινάνε καλά για την Λέστερ, αλλά στράβωσαν αμέσως μετά τον καταλογισμό του υπέρ της πέναλτι για παράβαση του Λούκας Φαμπιάνσκι, ο οποίος γκρέμισε τον Κελέτσι Ιενάτσο. Εξιλεώθηκε για την κακή του έξοδο ο Πολωνός, ο οποίος απέκρουσε το κακό χτύπημα του Ντεμάρι Γκρέι, για να ακολουθήσει από εκείνο το σημείο και μετά ένας ψεύτικος ρυθμός με την Γουέστ Χαμ να προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο και τις «αλεπούδες» να μην δείχνουν αρκετά ορεξάτες για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Το αυτό έγινε πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο, με τον Αγιόθε Πέρεθ να κρατάει την μπάλα εντός ορίων και να τροφοδοτεί τον Ιενάτσο, που από κοντινή απόσταση έκανε το 0-1 με το κεφάλι. Παρόλα αυτά, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε για πολύ λίγο, μιας και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου η Γουέστ Χαμ ξεδίπλωσε ωραία επίθεση από τα δεξιά, με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Πάμπλο Φορνάλς, που έγινε ο 151ος διαφορετικός σκόρερ του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ (με δύο περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα τα «σφυριά»).

Δεν άλλαξαν πολλά μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, με την Γουέστ Χαμ να φαίνεται για ακόμη μία φορά πως ήταν εκτός κλίματος, αφού σχεδόν κανείς από τους ποδοσφαιριστές της δεν έκανε ούτε τα βασικά για να περιορίσει την ορμή των παικτών του Μπρένταν Ρότζερς, οι οποίοι κρατούσαν υπομονετικά την μπάλα μέχρι να βρεθεί κάποιο κενό, τόσο πριν όσο και μετά το νέο τους προβάδισμα. Στην προκειμένη φάση δεν ήταν και πολύ δύσκολο να βρεθεί ο διάδρομος, με τον άξονα των γηπεδούχων να είναι άδειος, την μπάλα να φτάνει στον Γκρέι κι εκείνον να ρεφάρει για το κακό πέναλτι με μια ωραία εκτέλεση για το 1-2 (56’).

Έκανε από νωρίς τις αλλαγές του ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, αλλά η ενέργεια, ο ρυθμός και η όρεξη εξακολουθούσαν να λείπουν από το σύνολό του, που οδηγήθηκε σε μια δίκαιη -και με μαθηματική ακρίβεια- ήττα, παρά τις εννέα αλλαγές με τις οποίες κατέβηκαν στην ενδεκάδα τους οι φιλοξενούμενοι. Στους τέσσερις η διαφορά της Λέστερ από την τρίτη Μάντσεστερ Σίτι και στο -10 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, ενώ η Γουέστ Χαμ έμεινε στους 19, ευρισκόμενη πάντα στην τελευταία θέση πριν την τελευταία τριάδα. Είναι περιττό, αλλά σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί, πως κανείς στην εξέδρα δεν έμεινε ικανοποιημένος κυρίως από την εικόνα και όχι το αποτέλεσμα, με τις αποδοκιμασίες να πέφτουν... σύννεφο μετά το τέλος του αγώνα.

Φάνηκε από νωρίς ότι πάμε για ημίχρονο με γκολ στο «Κάροου Ρόουντ», με την Τότεναμ να βγαίνει από νωρίς μπροστά και να δοκιμάζει την τύχη της με κάποιες αξιόλογες τελικές, οι οποίες όμως δεν βρήκαν στόχο είτε εξαιτίας κακού τελειώματος, είτε του Τιμ Κρουλ που σε μια κλασική ευκαιρία του Ντέλε, έβγαλε το δεξί του χέρι και έστειλε την μπάλα εκτός αγωνιστικών ορίων -όπως ομοίως έκανε και σε μια ακόμη τελική που εκδηλώθηκε από τον Κέιν. Από την πλευρά της, η Νόριτς έδειχνε αρκετά υπομονετική όσον αφορά το κομμάτι των ευκαιριών, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε πως τα κενά στα μετόπισθεν (αλλά και στον άξονα) ήταν αρκετά για να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Αφού, λοιπόν, ο Πάουλο Γκατσανίγα αρνήθηκε το γκολ στον Μάρκο Ζτίπερμαν, ήρθε ένα νέο λάθος έξω από την περιοχή για να χαρίσει την κατοχή στον Μάρκο Βράντσιτς, που εκμεταλλεύτηκε και την αργή αντίδραση του Αργεντινού πορτέρο για να κάνει το 1-0, σκορ που λίγο αργότερα διπλασιάστηκε υπέρ των γηπεδούχων από τον Τίμου Πούκι. Προς έκπληξη όλων, αλλά και προς ανακούφιση του Ζοσέ Μουρίνιο, το γκολ ακυρώθηκε λίγο αργότερα για οφσάιντ, με τον VAR να επεμβαίνει και να στερεί την χαρά από τον Φιλανδό για χιλιοστά, όπως είχε κάνει και σε δύο άλλες περιπτώσεις μέσα στην ημέρα. Ανάθεμα τι βλέπουν στα κεντρικά και πως γίνεται να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις...

Σε ισορροπία ο αγώνας λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους (1-1), με τον Κρίστιαν Έρικσεν να αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός φάουλ που στα μάτια του έμοιαζε με πέναλτι, μιας και η μπάλα ήταν στημένη ακριβώς στο κέντρο του ημικύκλιου της μεγάλης περιοχής. Επιβεβαίωσε πως διαθέτει θανατηφόρο πόδι ο Δανός, που βεβαίως έτυχε και της σημαντικής συνεισφοράς του Τετέι, ο οποίος δεν σηκώθηκε ποτέ στο τείχος και έκανε μια πολύ μικρή επαφή με το κεφάλι για να κάνει επί της ουσίας ακατόρθωτο το έργο του Κρουλ. Ο ρυθμός άλλαξε σαφώς υπέρ της ομάδας του Μουρίνιο, αλλά το αμυντικό κομμάτι αποτελεί πληγή για τους Λονδρέζους, όπως αποδείχθηκε και έξι λεπτά αργότερα (61’) με τον Σερζ Οριέ να συνεχίζει τις πολύ κακές του ατομικές εμφανίσεις και να πιστώνεται αυτογκόλ για να ξανά βάλει μπροστά τη Νόριτς.

Η φάση που έκρινε το ματς ήρθε το τελευταίο δεκάλεπτο (83’) με τον Κέιν να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι έχοντας κερδίσει ο ίδιος την παράβαση, αλλάζοντας πολύ ωραία πορεία και αναγκάζοντας τον Κριστόφ Τζίμερμαν στο να τον γκρεμίσει. Σε όσο απέμεινε, αλλά και στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, με τους Spurs να ξεπερνούν σε ισοβαθμία την Γουλβς στην πέμπτη θέση, μια Γουλβς που υπενθυμίζεται πως έκανε τρομερή ανατροπή κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για να επικρατήσει με σκορ 3-2. Παραμένει στην τελευταία θέση η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε, τρεις βαθμούς πίσω από την αμέσως επόμενη Γουότφορντ και έξι μακριά από την σωτηρία.

Γιώργος Σιάφας