Εύκολη νίκη με την υπογραφή του Αλεξάντερ-Άρνολντ για την Λίβερπουλ

Στους 13 βαθμούς και με παιχνίδι λιγότερο βρίσκεται από την δεύτερη θέση της Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ, που επικράτησε άνετα της Λέστερ με εκτός έδρας 4-0 και αποσπάστηκε ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία, έχοντας τον Τρεντ Αλεξάντερ-Αλεξάντερ σε ρόλο πρωταγωνιστή.



Εύκολη νίκη με την υπογραφή του Αλεξάντερ-Άρνολντ για την Λίβερπουλ

Παίζοντας πολύ σοβαρά από την αρχή μέχρι το φινάλε, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να κάνει δική της την αναμέτρηση από πολύ νωρίς, με τους γηπεδούχους να δείχνουν εγκλωβισμένοι και απλώς να περιμένουν την ευκαιρία να χτυπήσουν σε κάποια κόντρα.

Το 0-1 το του πρώτου ημιχρόνου, εκτός από δίκαιο, ανάγκαζε τους ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς να βγουν με διαφορετικά κίνητρα στο δεύτερο μέρος, ωστόσο οι πρωτοπόροι έδειξαν ότι δεν αστειεύονται φέτος, που όντως θέλουν να είναι η χρονιά τους. Πάρα πολλή δουλειά από τους full back του Κλοπ, με τους Ρόμπερτσον και ΤΑΑ να είναι για ακόμη μία φορά καθοριστικοί σε όλους τους τομείς, για να έρθει η φάση που ξεκλείδωσε μια για πάντα το τρίποντο στους «κόκκινους».

Με ένα 20λεπτο να απομένει στο ρολόι ο Σογιουντσού χρεώθηκε με πέναλτι, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο πάντα αξιόπιστος Τζέιμς Μίλνερ, που δεν λάθεψε ούτε σε αυτήν την περίπτωση. Δεν πήρε στην Λίβερπουλ παρά ελάχιστα λεπτά για να κάνει και το 3-0, με τον ΤΑΑ να σεντράρει για τον Ρομπέρτο Φιρμίνο όπως ακριβώς και στο πρώτο γκολ και να πιστώνεται μια ακόμη ασίστ (αυτή τη φορά κανονικά, το πέναλτι προήλθε από δική του ενέργεια), πριν επιστρέψει ο ίδιος και πάλι πολύ άμεσα (78’) για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα με πάρα πολύ ωραίο τελείωμα.

Στους 52 βαθμούς η Λίβερπουλ, στους 39 η Λέστερ, που εάν δει την Μάντσεστερ Σίτι να κερδίζει στο δικό της ματς (εκτός με την Γουλβς) θα υποχωρήσει στην τρίτη θέση.