Ραντεβού με την ιστορία για Ροτζερς ή για σφράγισμα τίτλου από Λίβερπουλ;

Η μόνη ομάδα που ήταν μπροστά με 10 βαθμούς ή περισσότερους από τον δεύτερο στη βαθμολογία ανήμερα τα Χριστούγεννα και δεν πήρε στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος τον τίτλο ήταν η Νιούκαστλ το 1995-96. Η Λίβερπουλ ξεκινάει τη σημερινή μέρα με μία διαφορά 10 βαθμών  από την δεύτερη Λέστερ συν ένα παιχνίδι λιγότερο αυτό με την Γουέστ Χαμ που  αναβλήθηκε λόγω της συμμετοχής της στο  παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Και αλήθεια είναι πως φέτος δεν μπορεί κάποιος να δει τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ  θα χάσει αυτό το πρωτάθλημα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Ραντεβού με την ιστορία για Ροτζερς ή για σφράγισμα τίτλου από Λίβερπουλ;

Από την άλλη είναι εκπληκτικό αυτό που έχει καταφέρει φέτος η Λέστερ, η οποία πέρσι ήταν έβδομη αν είναι Χριστούγεννα και φέτος έχει συνολικά τους διπλούς βαθμούς. Και μόνο που οι απαιτήσεις είναι να διεκδικήσει τον τίτλο, δείχνει πόσο μεγάλωσε σε αυτό το διάστημα η ομάδα που τραβάνε τον κόσμο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος τέσσερα χρόνια πριν.

Το εκπληκτικό είναι ότι φέτος έχει τους ίδιους βαθμούς με τότε σε αυτήν επιστροφή του πρώτου γύρου, με τη διαφορά ότι απέναντι της υπάρχει μια ομάδα που κάνει έναν υπερηχητικό πρώτο γύρο μόνο με νίκες και μία ισοπαλία, κάτι ανάλογο που μόνο η Μάντσεστερ Σίτι πριν δύο χρόνια με 18 νίκες σε 19 ματς είχε πετύχει. Με την Λίβερπουλ αήττητη εδώ και 34 αγώνες σερί μοιάζει σχεδόν αδιανόητο να κουβεντιάσει η Λεστερ για πρωτάθλημα! Ακόμα και αν νικήσει απόψε και κατεβάσει την διαφορά στους εφτά βαθμούς, πάλι θα είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει κάτι ανάλογο με το θαύμα του 2016.

Ωστόσο είναι ένα από τα πιο δύσκολα ματς μπορεί να παίξει η Λίβερπουλ ειδικά μετά το ταξίδι της στο Κατάρ, εκεί όπου προσέθεσε, έναν τίτλο στο εξαιρετικό για αυτήν 2019.

Απέναντι της στον πάγκο της Λέστερ υπάρχει ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα το 2014. Ο Μπρένταν Ρότζερς απομακρύνθηκε τον Οκτώβριο του 2015 για να έρθεις στην θέση του ο Κλοπ και η κίνηση αυτή της διοίκησης της    Λίβερπουλ δικαιώνεται τέσσερα χρόνια αργότερα.

Είναι πάντως ένα δείγμα της αξίας του Βορειοϊρλανδού προπονητή πως δεν βολεύτηκε στα σίγουρα με την Σέλτικ στην οποία είχε χαρίσει κάτι μοναδικό στην ιστορία της σκοτσέζικου πρωταθλήματος, ένα αηττητο τρεμπλ και ηταν καθοδον για ακόμα ένα αλλά δοκίμασε μέσα του Φεβρουαρίου να κολυμπήσει στα βαθιά αναλαμβάνοντας την Λέστερ επιστρέφοντας στην premier league έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του αλλά και υποσχόμενος πως η ομάδα θα έπαιζε καλύτερο ποδόσφαιρο!

Αυτό έγινε σχεδόν άμεσα, από τους τελευταίους μήνες της περσινής σεζόν και φέτος έχει καταφέρει να κάνει την ομάδα του και υπέροχο ποδόσφαιρο να παίζει και βαθμούς να μαζεύει και να είναι ένα από τα φαβορί για να είναι στην τετράδα στο τέλος του χρόνου που σημαίνει επιστροφή στο Champions League.

Έχει απόψε ένα ραντεβού με την ιστορία να σταματήσει την αήττητη προέλαση της πρώην ομάδας του, κρατώντας το ενδιαφέρον για τη μαχη του τίτλου ζωντανό! Και από την άλλη Λίβερπουλ μπορεί με μία νίκη μέσα στο king power να δείξει πως φέτος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να της ξεφύγει ο τίτλος που επιθυμεί εδώ και 30 χρόνια! Ότι και να γίνει αποκλείεται να βαρεθούμε!