Λίβερπουλ: Χριστούγεννα στην κορυφή για 5η και... φαρμακερή φορά!

Σε τελείως διαφορετική κατάσταση από πέρυσι, όπου και πάλι υπήρξε περίοδος που πραγματικά όλοι απορούσαν αν θα μπορούσε η Λίβερπουλ να χάσει τον τίτλο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ φέτος δείχνει πως η 5η φορά κατα την οποία κάνει Χριστούγεννα στην πρώτη θέση, θα είναι και η... φαρμακερή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!  



Λίβερπουλ: Χριστούγεννα στην κορυφή για 5η και... φαρμακερή φορά!

Έχοντας καταφέρει να εξασφαλίσει απόσταση ασφαλείας από τις Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι ούσα αήττητη στη φετινή αγωνιστική περίοδο με 16 νίκες και 1 ισοπαλία στις 17 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί μέχρι και αυτή τη στιγμή, ανήμερα Χριστούγεννα, η Λίβερπουλ βαδίζει ολοταχώς και εκ του ασφαλούς για τη μεγάλη επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 30 χρόνια!

Είναι η 5η φορά από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ που οι «κόκκινοι» την 25η του Δεκέμβρη βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχουν γι' ακόμα μια φορά την ... αποστολή να παραμείνουν εκεί και στο φινάλε της σεζόν.

Την αγωνιστική περίοδο 1996-1997 αλλά και την ποδοσφαιρική χρονιά 2008-2009 ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προσπέρασε και τελικά στέφθηκε Πρωταθλήτρια Αγγλίας, με την ομάδα του 2009 να φτάνει και στον μεγάλο τελικό του Champions League στη Ρώμη απέναντι στη Μπαρτσελόνα...

Τα Χριστούγεννα του 2013 επί Μπρένταν Ρότζερς οι «κόκκινοι» έδειχναν ξανά ικανοί για την υπέρβαση και την διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το φινάλε, στην τελευταία – όπως αποδείχθηκε – ευκαιρία του Στίβεν Τζέραρντ να πάρει ένα μετάλλιο πρωταθλητή με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ωστόσο, όλα χάλασαν. Και φυσικά η Σίτι αναρριχήθηκε στην κορυφή έπειτα από το 2012 και το... διάλειμμα που έκανε το 2013 στην τελευταία σεζόν του Σερ Άλεξ στη Γιουνάιτεντ.

Πέρυσι, οι νυν Πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου βρέθηκαν μπροστά σε μια... μηχανή νικών και γκολ από τον Πεπ Γκουαρδιόλα που πήγε το σερί θετικών αποτελεσμάτων σε άλλο επίπεδο τους τελευταίους μήνες της σεζόν με αποτέλεσμα να γίνει το come-back για το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα των «πολιτών».

Φέτος, η ευκαιρία δείχνει τέτοια που δεν μπορεί να χαθεί. Και η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται να χαθεί. Αλλά... Πρέμιερ Λιγκ είναι αυτή!

Αναλυτικά ο πίνακας με τις ομάδες που ήταν πρώτες τα Χριστούγεννα από καταβολής Πρέμιερ και ποιος τελικά πήρε τον τίτλο: 

Κώστας Ζάλιαρης