Βαλβέρδε: «Μόλις έβαλε γκολ η Λίβερπουλ, σκεφτόμασταν... τι πάθαμε από τη Ρόμα»! (vid)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θυμήθηκε τις μαύρες σκέψεις που έκανε εκείνος και οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα στο «Άνφιλντ» αμέσως μόλις δέχθηκαν το πρώτο από τα τέσσερα γκολ της Λίβερπουλ στον επικό επαναληπτικό ημιτελικό του περασμένου Τσάμπιονς Λιγκ! «Σκεφτόμασταν ότι θα συνέβαινε ό,τι είχε γίνει και στη Ρώμη έναν χρόνο νωρίτερα» είπε!  



Βαλβέρδε: «Μόλις έβαλε γκολ η Λίβερπουλ, σκεφτόμασταν... τι πάθαμε από τη Ρόμα»! (vid)

Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα», μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για εκείνη τη βραδιά που... έκλεισαν τα φώτα για την ομάδα του και η Λίβερπουλ πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του κορυφαίου θεσμού.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως το σοκ δεν είχε ξεπεραστεί μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στη Βαλένθια...

«Μέχρι να παίξουμε με τη Λίβερπουλ, είχαμε κάνει καταπληκτική σεζόν στο Champions League. Στο Άνφιλντ, είχαμε ευκαιρίες για γκολ, όμως, δεχθήκαμε το πρώτο πολύ νωρίς και ψυχολογικά άρχισαν να εμφανίζονται συμπτώματα από το ματς της Ρώμης έναν χρόνο νωρίτερα. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι θα το παθαίναμε ξανά...

Ήμασταν αδύναμοι και το πληρώσαμε. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της χρονιάς για εμάς. Πρέπει να παραδεχθούμε πως ήταν τόσο μεγάλος ο αντίκτυπος από εκείνο το παιχνίδι που πήγαμε μετά στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με πολύ κακή ψυχολογία. Αν είχαμε περάσει τη Λίβερπουλ, δεν θα το χάναμε το Κύπελλο από τη Βαλένθια στον τελικό...» ήταν τα λόγια του Βαλβέρδε.

 

Κώστας Ζάλιαρης