Η μέρα που ο Γκριν «την είπε» στον Σάρι: «Τι θα κάνεις; Θα με αφήσεις εκτός;»!

Ο Ρομπ Γκριν είχε ιδιαίτερο ρόλο στην σύντομη θητεία του στην Τσέλσι. Δεν έπαιζε. Βοηθούσε τους τερματοφύλακες στις προπονήσεις και είχε συμβουλευτικό ρόλο για τους νεότερους. Στην σεζόν που ο Σάρι κάθισε στον πάγκο της ομάδας, ο βετεράνος τερματοφύλακας δεν άντεξε και υπήρξε στιγμή στην οποία ξέσπασε. Και είπε όλα αυτά που ήθελαν να πουν στον Ιταλό όλοι οι υπόλοιποι!  



Η μέρα που ο Γκριν «την είπε» στον Σάρι: «Τι θα κάνεις; Θα με αφήσεις εκτός;»!

Ο Γκριν, ήξερε πως στις προπονήσεις της ομάδας θα είχε την ευθύνη να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερο, πιο δυνατό και ανταγωνιστικό το πρόγραμμα των Κέπα και Καμπαγιέρο, ενώ, τις ημέρες των αγώνων βοηθούσε στο ζέσταμα κι έπειτα... έπαιρνε το τσάι του και καθόταν πίσω από τον πάγκο της ομάδας παρακολουθώντας τα παιχνίδια.

Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Τσέλσι στη σεζόν που βρέθηκε στον πάγκο ο Μαουρίτσιο Σάρι, παρά την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ πριν από μερικούς μήνες, ο Γκριν αποκάλυψε τη μέρα που ουσιαστικά... τα έχωσε στον Ιταλό, άπαντες τον στήριξαν, ο νυν προπονητής της Γιουβέντους του έδωσε το χέρι αλλά και πάλι δεν άλλαξε τίποτα...

«Γύρισα στον Σάρι και του είπα: “Κοίτα, είσαι σε πολύ δύσκολη θέση και το καταλαβαίνω ότι συμβαίνουν πράγματα στον σύλλογο και το βλέπουμε όλοι και δεν μπορεί να το αντιληφθεί ο κόσμος έξω από την ομάδα. Το καταλαβαίνω. Δεν έχεις plan B. Οι ποδοσφαιριστές σου ναι μεν ενδιαφέρονται και νοιάζονται, αλλά φοβούνται να σου μιλήσουν και να σου πουν αυτά που σου λέω. Δεν με νοιάζει εμένα, τι θα μου κάνεις; Θα με αφήσεις εκτός αποστολής;”.

Του μιλούσα για 15 λεπτά και πολλοί συμπαίκτες μου τότε όταν τελείωσε η στιγμή, μου είπαν πως συμφώνησαν απόλυτα και πως είπα στον προπονητή όλα όσα ήθελαν να πουν κι εκείνοι αλλά δεν μπορούσαν. Για εκείνους ήταν πιο δύσκολο γιατί θα επηρέαζε τη θέση τους στην ομάδα.

Δυο από τους βοηθούς του Σάρι, ο Τζόλα και ο Κουντιτσίνι, μου είπαν “ήταν εκπληκτικός αυτό. Προσπαθούσαμε κι εμείς να του μιλήσουμε αλλά είναι τόσο ιεραρχικό το στυλ και δεν μπορούσαμε να έχουμε το feedback που θα θέλαμε”.

Καθώς βγαίναμε από τ' αποδυτήρια, ο Σάρι καθόταν στην πόρτα καθώς όλοι αποχωρούσαν και όταν πέρασα από μπροστά του, μου έσφιξε το χέρι και μου είπε “σ' ευχαριστώ, είναι η πρώτη φορά που με κάνει να νιώσω κάποιος έτσι έπειτα από team meeting”. Το θέμα είναι πως και πάλι δεν άλλαξε τίποτα...» ήταν τα λόγια του 39χρονου γκολκίπερ.

Κώστας Ζάλιαρης