Τότεναμ - Τσέλσι 0-2 (Ημίχρονο)

Την έκπληξη στο ντέρμπι του Λονδίνου κάνει η Τσέλσι, που είναι πιο ουσιαστική απέναντι στην Τότεναμ και προηγείται 2-0 εκτός έδρας χάρη σε δύο γκολ του Γουίλιαν. Από τραγικό λάθος του Πάουλο Γκατσανίγα το δεύτερο γκολ.



Τότεναμ - Τσέλσι 0-2 (Ημίχρονο)

Δυσάρεστη είναι προς το παρόν για τον Ζοσέ Μουρίνιο η επίσκεψη της πρώην ομάδας του στο γήπεδο των Spurs, με τους «μπλε» να παίζουν έξυπνα κόντρα στους γηπεδούχους και να έχουν δίκαιο προβάδισμα κατά την ανάπαυλα.

Η μπάλα μπορεί να ήταν στα πόδια της Τότεναμ στην μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ούτε καν να φτάσουν κοντά στο να απειλήσουν τον Κέπα, για να το πληρώσουν με δύο ατομικά λάθη, το ένα χειρότερο από το άλλο.

Ο γενικά κακός Οριέ ήταν αυτός που έφερε ευθύνη στο 0-1, μιας και μετά από κόρνερ που παραχώρησε ο ίδιος άφησε αμαρκάριστο τον Γουίλιαν και εκείνος με υπέροχο πλασέ εντός περιοχής βρήκε την αντίθετη γωνία του Γκατσανίγα. Ήταν ο Αργεντινός εκείνος που κόστισε στο σύνολο του Μουρίνιο λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, μιας και επέλεξε να βγει με τα πόδια και όχι να μπλοκάρει την μπάλα (ή να την διώξει) με τα χέρια κι ας ήταν εντός περιοχής. Η φάση κατέληξε με τον πορτέρο της Τότεναμ να πέφτει πάνω στον επερχόμενο Μάρκος Αλόνσο, που κέρδισε την εσχάτη των ποινών μετά από ολιγόλεπτη διαβούλευση των ανθρώπων του VAR, με τον διαιτητή να έχει χάσει την φάση στην κανονική της ροή.

Στην δεξιά γωνία ο Γκατσανίγα, στην αριστερή η μπάλα, και τώρα οι παίκτες του Μουρίνιο έχουν να ανέβουν έναν Γολγοθά κατά την «επανάληψη».

Γιώργος Σιάφας