Απεβίωσε ο Μάρτιν Πίτερς

Σε ηλικία 76 ετών απεβίωσε ο άνθρωπος – θρύλος της Γουέστ Χαμ και της εθνικής Αγγλίας, Μάρτινς Πίτερς, ύστερα από χρόνια μάχη με την νόσο Αλτσχάιμερ.



Απεβίωσε ο Μάρτιν Πίτερς

Ένας από τους κορυφαίους Άγγλους μέσους, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου το 1966 με την εθνική Αγγλίας, άφησε απόψε (21/12) σε ηλικία 76 ετών την τελευταία του πνοή μετά από μακρά μάχη με την νόσο Αλτσχάιμερ.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Μάρτινς Πίτερς!

Ο «απόλυτος μέσος», όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Σερ Αλφ Ράμσεϊ ύστερα από μία αναμέτρηση Αγγλίας – Σκωτίας το 1968, άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε, στην Γουέστ Χαμ, στην οποία αγωνίστηκε 11 ολόκληρα χρόνια έως ότου το 1970 γίνει ο πρώτος Βρετανός παίκτης ο οποίος αποκτήθηκε από την Τότεναμ έναντι 200.000 λιρών.

Στην... «άσπρη» πλευρά του Λονδίνου, αγωνίστηκε πέντε χρόνια, από το 1970 έως το 1975, όταν και μετακόμισε στην Νόριτς.

Με τα «καναρίνια» αγωνίστηκε επίσης πέντε χρόνια και ύστερα ακολούθησε ένα πέρασμα ενός έτους στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από το 1980 έως το 1981 και ίδιας διάρκειας έναν χρόνο αργότερα στην Γκόρλεστον.

Όμως, ο Μάρτινς Πίτερς θα μείνει στην καρδιά κάθε Άγγλου φίλαθλου εφόσον αποτέλεσε έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές της εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλου του '66, όταν οι Άγγλοι επικράτησαν της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με 4-2.

Ο Πίτερς ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έκανε το 2-1 υπέρ της Αγγλίας στο 78', και έδωσε το προβάδισμα στην εθνική του έως το 89' όταν και ήρθε το 2-2 για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Μαρίνος Πάντζης