Αέρας η Σαουθάμπτον από το «Βίλα Παρκ», με ανατροπή πέρασε η Γουλβς από τη Νόριτς

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη στη μάχη της σωτηρίας πέτυχε η Σαουθάμπτον στην έδρα της Άστον Βίλα με σκορ 3-1 για την 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ντάνι Ινγκς με δύο γκολ. Με ανατροπή και σκορ 2-1 πέρασε η Γουλβς από την έδρα της Νόριτς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των απογευματινών αναμετρήσεων.



Αέρας η Σαουθάμπτον από το «Βίλα Παρκ», με ανατροπή πέρασε η Γουλβς από τη Νόριτς

Άστον Βίλα-Σαουθάμπτον 1-3

Εικόνα

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντάνι Ινγκς στο 21ο λεπτό. Ο έμπειρος επιθετικός πλάσαρε προ κενής εστίας ύστερα από επέμβαση του Χίτον σε πλασέ του Λονγκ. Δέκα λεπτά αργότερα (31’) ο Τζακ Στέφενς διπλασίασε με κεφαλιά τα τέρματα για την ομάδα του Ραλφ Χάζενχουλτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

To 3-0 σημείωσε και πάλι ο Ινγκς στο 51ο λεπτό ύστερα από αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων. Ο 27χρονος άσος έφτασε τα 11 γκολ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και να γίνεται μόλις ο τρίτος παίκτης που ξεπερνά το φράγμα των 10 γκολ πριν από τα Χριστούγεννα για λογαριασμό των «Saints».

Νόριτς-Γουλβς 1-2

Εικόνα

Η Νόριτς προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Τοντ Κάντγουελ στο 17ο λεπτό. Ο 21χρονος άσος εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας από τον Τζόνι και ευστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Η ισοφάριση για τους «λύκους» ήρθε μετά από μια ώρα παιχνιδιού.

Ο Μουτίνιο  έπαιξε το ένα-δύο με τον Τζόνι στο κόρνερ και σέντραρε υποδειγματικά εντός περιοχής. Το ίδιο υποδειγματική ήταν και η κεφαλιά του Σαΐς για το 1-1. Το 2-1 πέτυχε ο Χιμένεζ εννέα λεπτά πριν το τέλος, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Κρουλ σε κοντινό πλασέ του Ντόχερτι.

Μπράιτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-1

Εικόνα

Στο Μπράιτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ από το 23ο λεπτό, με τον Όλιβερ ΜακΜπέρνι να «ξεχύνεται» μόνος του στην αντεπίθεση και να πετυχαίνει ένα… παλικαρίσιο γκολ με τη βοήθεια και του αριστερού κάθετου δοκαριού. Αυτό ήταν το πρώτο εκτός έδρας γκολ που πετυχαίνει ο 23χρονος Σκωτσέζος στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Νιούκαστλ-Κρίσταλ Πάλας 1-0

Εικόνα

Μετά από ένα κλειστό ματς οι «καρακάξες» ήταν αυτές που βρήκαν το τέρμα που θα έκρινε την αναμέτρηση στο 83ο λεπτό. Ο Κάρολ κέρδισε καθοριστική εναέρια μονομαχία ύστερα από σέντρα του Μανκίγιο και ο Αλμιρόν που βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο έστειλε με γυριστό σουτ την μπάλα στα δίχτυα.

Μπόρνμουθ-Μπέρνλι 0-1

Εικόνα

Στο 89ο λεπτό κρίθηκε το κλειστό αλλά μέχρι τέλους αμφίρροπο ματς του «Βαϊτάλιτι». Ο Τζέι Ροντρίγκεζ το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Σον Ντάις, το οποίο προήλθε από μια εξαιρετικά δομημένη επιθετική προσπάθεια.

Γιάννης Τζιουμακλής