Πέρασαν οι σύλλογοι του Μάντσεστερ, με άγχος στα πέναλτι η Λέστερ (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε μέσα σε 11 λεπτά στο τελικό 3-0 επί της Κόλτσεστερ για να περάσει στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, η Σίτι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια κι έναν εξαιρετικό Κλαούντιο Μπράβο για το 3-1 επί της Όξφορντ, ενώ, η Λέστερ προκρίθηκε στα πέναλτι με 4-2 (2-2 το 90λεπτο). Η Έβερτον έκανε μεγάλο come-back κόντρα στις «αλεπούδες», αλλά η ομάδα του Ρότζερς αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική από την άσπρη βούλα.  



Πέρασαν οι σύλλογοι του Μάντσεστερ, με άγχος στα πέναλτι η Λέστερ (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν πέρασε από το Όξφορντ τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό 3-1 υπέρ της. Οι «πολίτες» ναι μεν ευτύχησαν να πετύχουν δυο πολύ εύκολα γκολ με τον Ραχίμ Στέρλινγκ όταν τα χρειάστηκαν, ωστόσ, η Όξφορντ έδειξε στους Πρωταθλητές Αγγλίας πως κάθε άλλο παρά εύκολο έργο θα είχαν. Το σουτ του Κανσέλο κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 της Σίτι στο 22ο λεπτό, ωστόσο, οι γηπεδούχοι, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Τέιλορ έπειτα από αιφνιδιαστική εκτέλεση φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής για να πιάσουν την άμυνα της Σίτι απροετοίμαστη.

Ο Στέρλινγκ, παρ' όλα αυτά, εκμεταλλεύθηκε λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και μια ασίστ του Γκαμπριέλ Σίλβα στο 50ο και το 70ο λεπτό για να διαμορφώσει το τελικό 3-1. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός για την πρόκριση, αφού ο Κλαούντιο Μπράβο δοκιμάστηκε αρκετά και η βραδιά κάθε άλλο παρά άνετη και ανέμελη ήταν για την ομάδα του...

Στο «Γκούντισον Παρκ», το... Duncan Ferguson effect βρέθηκε σε πλήρη εφαρμογή και η Έβερτον έκανε μεγάλη επαναφορά στο παιχνίδι για να φτάσει στο 2-2 με το οποίο η κόντρα με την Λέστερ οδηγήθηκε στα πέναλτι. Αρχικά, ο Μάντισον από ωραία μπαλιά του Ρικάρντο στο 26' και τρία λεπτά αργότερα ο Έβανς εντός περιοχής από ασίστ του Βάρντι, είχαν δώσει αέρα δυο τερμάτων στις «αλεπούδες» που ετοιμάζονταν ήδη για την επόμενη φάση του Λιγκ Καπ. Η Έβερτον του Φέργκιουσον έχει μάθει να μην τα παρατάει, ο υπηρεσιακός κόουτς και θρύλος της ομάδας έβγαλε ξανά το σακάκι του παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και έγινε το 2-2! Στο 70' με ωραίο σουτ του Ντέιβις και στο 91' με το τρομερό αριστερό του Λέιτον Μπεινς διαμορφώθηκε το σκορ που οδήγησε στην... ρωσική ρουλέτα. Μάντισον και Τοσούν ξεκίνησαν άσχημα με τους δύο γκολκίπερ ν' απομακρύνουν τη μπάλα, ο Μπέινς έχασε και δεύτερο πέναλτι για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, οι Τσίλγουελ, Ρικάρντο, Γκρέι και Βάρντι έστειλαν τη Λέστερ στα ημιτελικά ευστοχώντας από την άσπρη βούλα για το τελικό 4-2.

 

 

Παρά το πολύ κακό θέαμα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Ολντ Τράφορντ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Μάρκους Ράσφορντ ρόλαραν στο δεύτερο 45λεπτο για να φτάσει η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο 3-0. Ο Άγγλος στράικερ ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά τους «κόκκινους διαβόλους» στο 50ο λεπτό με σουτ μέσα από την περιοχή, στο 56' ήρθε το αυτογκόλ από τον Ράιαν Τζάκσον και στο 61' ο Μαρσιάλ από ασίστ του Ράσφορντ με το δεξί κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά για να σβήσει πολύ γρήγορα το παιχνίδι σε μόλις 11 λεπτά. Κάθε επίθεση της Γιουνάιτεντ έδειχνε ικανή να καταλήξει στο βάθος της εστίας της Κόλτσεστερ, ωστόσο, δεν χρειάστηκαν περισσότερα γκολ για την πρόκριση.

Κώστας Ζάλιαρης