Ο Ζαχά γλίτωσε την Πάλας

Ο Γουίλφριντ Ζαχά χάρισε στην Κρίσταλ Πάλας έναν βαθμό που δεν τον άξιζε, αφού, με γκολ – έμπνευση στο 76' ισοφάρισε στο τελικό 1-1 απέναντι στη Μπράιτον στην αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μόπεϊ είχε βάλει μπροστά τους «γλάρους», δοκάρι από το πουθενά είχε ο Μπεντεκέ στην έναρξη του δευτέρου μέρους.  



Ο Ζαχά γλίτωσε την Πάλας

Η Μπράιτον έκανε απόλυτο κουμάντο από το πρώτο ημίχρονο, όταν η Πάλας απλά περίμενε στην άμυνά της, ανήμπορη να παρουσιάσει οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο και παντελώς αδύναμη να επιτεθεί ή να φτιάξει οτιδήποτε στο χορτάρι.

Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ δεν είχε καθαρές ευκαιρίες για γκολ παρά την κυριαρχία της, ωστόσο, από πλευράς «αετών», δεν υπήρχε καν τελική και μάλιστα, μέχρι το 40' ήταν μονάχα δυο οι επαφές με την μπάλα στην αντίπαλη εστία!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπεντεκέ απείλησε με τρομερή σέντρα – σουτ από δεξιά που σταμάτησε στο δοκάρι στο 50ο λεπτό και λίγο αργότερα η Μπράιτον θα έπαιρνε αυτό που δικαιούταν στο ματς. Από εξαιρετικό γέμισμα του Τροσάρ στο 54', ο Μόπεϊ κατάφερε με δυνατό αριστερό σουτ μπροστά από σώματα να κάνει το 1-0 για τους «γλάρους».

Η Πάλας με την ποιότητα του Γουίλφριντ Ζαχά πήρε έναν ανέλπιστο και ίσως άδικο βαθμό, ωστόσο, ο Άγγλος επιθετικός στο 76' με τρομερό αριστερό σουτ στον ουρανό των διχτύων της εστίας, διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο ματς του Selhurst Park. Στο 83' κι ενώ ο κόσμος στο γήπεδο είχε ξεσηκωθεί με τους γηπεδούχους να πατούν λίγο περισσότερο το γκάζι και το ματς να είναι πλέον ανοιχτό και για τις δύο πλευρές, ο Ντανκ έχασε κεφαλιά ολομόναχος στο 83' και δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στη Μπράιτον...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα, Κέλι, Τόμκινς, Νταν, Ρίντεβαλντ (46' ΜακΚάρθι), Κουγιατέ (67' Μέιερ), Μιλιβόγεβιτς, ΜακΆρθουρ, Αγιού, Μπεντεκέ, Ζαχά

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια, Γουέμπστερ, Ντανκ, Μπερν, Πρέπερ, Μπισούμα (85' Ντάφι), Γκρος (90' + 2' Μπερνάρντο), Μόουι, Μοπέι, Τροσάρ (84' Αλζάτε)

Κώστας Ζάλιαρης