Γκουαρντιόλα: «Νομίζαμε ότι γίναμε κάτι που δεν είμαστε»!

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν μάσησε τα λόγια του. Θεωρεί πως η φετινή, κακή – μέχρι στιγμής- σεζόν της Μάντσεστερ Σίτι οφείλεται στην… ψευδαίσθηση που είχε η ομάδα ότι ξαφνικά, μετά την κατάκτηση των τίτλων, έγινε «άτρωτη».  



Γκουαρντιόλα: «Νομίζαμε ότι γίναμε κάτι που δεν είμαστε»!

Εν ολίγοις ο Καταλανός τεχνικός θεωρεί ότι η ομάδα έπεσε θύμα των δικών της επιτυχιών τα προηγούμενα χρόνια.

«Ίσως νομίζαμε ότι μετά τους τέσσερις τίτλους που κατακτήσαμε σε μία σεζόν γίναμε κάτι που δεν είμαστε… Η πραγματικότητα του αθλητισμού όμως είναι αυτή που ζούμε τώρα. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση στο σημερινό και στα επόμενα παιχνίδια και να αποδείξουμε τι ομάδα είμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος ταυτόχρονα έσπευσε να δικαιολογήσει εν μέρει τις μέτριες επιδόσεις των ποδοσφαιριστών του:

«Όταν ήρθα το 2016 οι στάνταρ πόντοι για να κατακτήσεις την Πρέμιερ Λιγκ ήταν 85. Τώρα πρέπει να φτάσεις σχεδόν τους 100 για να την κατακτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο βοηθήσαμε τη Λίβερπουλ να κάνει το επόμενο βήμα, να πάρει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και να φτάσει στο σημερινό της επίπεδο.

Όλες οι ομάδες πίσω από τη Λίβερπουλ ξέρουν ότι πρέπει να φτάσουν τους 100 πόντους για να την φτάσουν. Τα τελευταία 11 χρόνια καμία ομάδα δεν είχε κατακτήσει back to back τίτλους της Πρέμιερ Λιγκ, όμως εμείς τα καταφέραμε.

Για αυτό το λόγο δεν μπορώ να ξεχάσω τι έκανε αυτή η ομάδα, παρά τα όσα λέει ο κόσμος. Κάποιες φορές όμως υπάρχουν προβλήματα ή περίοδοι που δυσκολεύεσαι περισσότερο από τις άλλες σεζόν. Το ίδιο ισχύει για το ΝΒΑ, αλλά και για τους τρομερούς τενίστες που έχουν αφήσει ιστορία. Θα έλεγα ότι η κατάσταση είναι φυσιολογική».