Ξέφυγε κι άλλο η Λίβερπουλ, έχασαν βαθμούς Λέστερ και Τσέλσι

Την διαφορά της από την δεύτερη θέση αύξησε τελικά η Λίβερπουλ, με την Λέστερ να μένει στο εντός έδρας 1-1 κόντρα στη Νόριτς και να βρίσκεται υπό τον κίνδυνο να δει την διαφορά της από την Μάντσεστερ Σίτι να μειώνεται. Ξανά έβαλε όλες τις από κάτω σε άμεση διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα η Τσέλσι, που ήταν κάκιστη κόντρα στην Μπόρνουθ για να γνωρίσει την τρίτη φετινή ήττα της (0-1) μπροστά στο κοινό της για την Πρέμιερ Λιγκ.



Ξέφυγε κι άλλο η Λίβερπουλ, έχασαν βαθμούς Λέστερ και Τσέλσι

Το μεγάλο σοκ έγινε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», εκεί όπου η Μπόρνμουθ έκανε μια υποδειγματική εμφάνιση και εκμεταλλευόμενη όλες τις αδυναμίες της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ χτύπησε στο τέλος για την διαμόρφωση του τελικού σκορ. Ο άνθρωπος που υπέγραψε την επιτυχία ήταν ο Γκόσλινγκ, ο οποίος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε με λόμπα τον Κέπα έχοντας την δική του (πλάτη) προς την εστία. Έγινε VAR check στην συγκεκριμένη φάση, αλλά ήταν καθ' όλα νόμιμη, με τον ποδοσφαιριστή των «κερασιών» να έρχεται από κανονική θέση και την μπάλα να περνάει ολόκληρη την γραμμή.

Έπεσε και αρκετή γιούχα στο Λονδίνο, με τον κόσμο να είναι εκνευρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το ματς οι «μπλε», που για όλο το 90λεπτο έδειχναν κενοί από ιδέες και εντελώς εγκλωβισμένοι απέναντι σε μια πολύ καλά στημένη άμυνα. Σε δύο περιπτώσεις όλες κι όλες άγγιξαν το γκολ, αλλά ο κίπερ Ράμσντεϊλ ήταν πανέτοιμος για να αποκρούσει μια κοντινή κεφαλιά του Έμερσον και ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Κόβασιτς. Φαινόταν για αρκετή ώρα πως μπορεί να έρθει η γκέλα, με την Μπόρνμουθ να ρίχνει την απόδοσή της επιθετθικά στο 70λεπτο και να ξανά ανεβάζει στροφές προς το 80'.

Άλλαξε τρία συστήματα ο Φρανκ Λάμπαρντ αλλά δεν δούλεψε κανένα, δίνοντας την ευκαιρία στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να φτάσει όσο πιο κοντά μπορεί στην τετράδα (29-25 βαθμοί). Βεβαίως, οι «λεπίδες» θα πρέπει να περιμένουν να δουν τι θα κάνουν και όλες οι άλλες από πίσω, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουλβς Τότεναμ και Άρσεναλ βρίσκονται σε μάξιμουμ απόσταση τριών βαθμών και να ελπίζουν σε θετικά αποτελέσματα για να ξαναμπούν στο κόλπο του Champions League. Όσον αφορά την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, έκανε μια νίκη με την σφραγίδα της απέναντι στην Άστον Βίλα, της οποίας επικράτησε με σκορ 2-0 χάρη σε δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Μοναδικό παιχνίδι που είχε σκορ μετά τα πρώτα 45' ήταν το Λέστερ - Νόριτς, με τον Πούκι να βρίσκει δίχτυα από το σημείο του πέναλτι για να κάνει το 0-1 και τον Βάρντι να πανηγυρίζει για το 1-1 λίγο πριν βγει το ημίχρονο. Αξίζει να σημειωθεί πως τελικά το γκολ το πιστώθηκε ως αυτογκόλ ο τερματοφύλακας Κρουλ και έτσι δεν επετράπη στον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας να προσθέσει ακόμη ένα τέρμα στην φετινή του συλλογή. Προσπάθησε να το γυρίσει στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, αλλά στο φινάλε θα πρέπει να αισθάνεται και ευγνώμων που δεν το έχασε μετά από μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων. 

Πολύ κλειστό παιχνίδι το Μπέρνλι - Νιούκαστλ, με τους γηπεδούχους να το παίρνουν 1-0 στις λεπτομέρειες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα παιχνίδια των 17:00:

Τσέλσι - Μπόρνμουθ 0-1

Λέστερ - Νόριτς 1-1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 2-0

Μπέρνλι - Νιούκαστλ 1-0