Μουρς : 'Ασυνείδητοι οι Αμερικανοί'

Την άποψη πως αν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ είχαν συνείδηση θα έπρεπε να αποχωρήσουν απο τον σύλλογο εξέφρασε μέσω επιστολής στους Times ο πρώην ιδιοκτήτης των "reds" Ντέιβιντ Μουρς.



Μουρς : 'Ασυνείδητοι οι Αμερικανοί'
Ο άνθρωπος απο τον οποίο το δίδυμο Χικς-Τζιλετ απέκτησαν τη Λίβερπουλ, τους καλεί να σταματήσουν να τιμωρούν τους οπαδούς και να αποχωρήσουν απο το σύλλογο, επιτρέποντας σε νέο ιδιοκτήτη να αναλάβει την τύχη της ομάδας.
Στην συγκεκριμένη επιστολή ο Μουρς κάνει και την αυτοκριτική του εξηγώντας για ποιο λόγο πείστηκε να πουλήσει την αγαπημένη του ομάδα στους Αμερικανούς, αλλά και για ποιο λόγο δεν προχώρησε η πώληση προηγουμένως στον Τάκσιν Σιναουάτρα ή σε όμιλο απο το Ντουμπάι.  "Ελέγξαμε όλα τα στοιχεία που αφορούσαν τον Τζιλέτ και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα και έτσι τον εμπιστευτήκαμε όταν μας πρότεινε και τον Χικς" αναφέρει παραδεχόμενος πως "μετανιώνει για την  πώληση του συλλόγου στους Αμερικανούς".  Ο Μουρς απο αυτή την συναλλαγή βγήκε κερδισμένος κατά 89 εκατομμύρια λίρες, ενώ το συνολικό κόστος της πώλησης έφτασε τα 202 εκατομμύρια.

Το χρονικό σημείο που επέλεξε να δημοσιοποιήσει την άποψη του για την κατάσταση, συμπίπτει με την συμπλήρωση πέντε χρόνων απο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη, η οποία ήταν η κορυφαία στιγμή που έζησε ως πρόεδρος και ως φίλαθλος.
Ωστοσο η επιστολή του αυτή δεν βρίσκει αναταπόκριση απο τους φίλους της Λίβερπουλ, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους θεωρούν τον Μουρς το ίδιο υπεύθυνο για την κατάσταση του συλλόγου με τους Αμερικανούς. Στο παρελθόν ενδιαφέρον για την αγορά των "κόκκινων" είχε εκφράσει ο (γεννημένος στο Λίβερπουλ) επιχειρηματίας Στιβ Μόργκαν ο οποίος κατείχε το 5% των μετοχών, όμως ο Μουρς προτίμησε να πουλήσει στους Αμερικανούς. Η εξέλιξη αυτή λειτούργησε προς όφελος της Γουλβς την οποία αγόρασε λίγες εβδομάδες αργότερα ο Μόργκαν.