Η Άρσεναλ κρατά αποστάσεις από το σχόλιο του Οζίλ για τις μουσουλμανικές μειονότητες

Ο Μεσούτ Οζίλ τα έβαλε δημόσια με τους Μουσουλμάνους που αδιαφορούν για τα δικαιώματα των Ουιγούρων στην Κίνα αλλά η Άρσεναλ θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της.



Η Άρσεναλ κρατά αποστάσεις από το σχόλιο του Οζίλ για τις μουσουλμανικές μειονότητες

Ορμώμενος από τα ρεπορτάζ των μεγαλύτερων βρετανικών Μέσων (σ.σ. Guardian, BBC κ.α.), ο 31χρονος άσος των «κανονιέρηδων» έθιξε το θέμα της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας, μέλη της οποίας έχουν τοποθετηθεί σε χώρους συγκέντρωσης της βορειοδυτικής Κίνας με σκοπό την αλλοίωση της κουλτούρας και των αξιών τους.

Το «άδειασμα» της Άρσεναλ προς τον Γερμανό υπήκοο με τουρκική καταγωγή ποδοσφαιριστή της, σχετίζεται άμεσα με την οικονομική δραστηριότητα του κλαμπ στην Κίνα, η οποία στηρίζεται σε συμφωνίες με χορηγούς και κέρδη μέσω διαφημίσεων, τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο από τη στάση του Οζίλ…

Η ανάρτηση του Οζίλ:

«Τους καίνε τα Κοράνια, κλείνουν τζαμιά και σχολεία, σκοτώνουν ιερείς. Αναγκάζουν τους άντρες να μένουν σε σκηνές και τις γυναίκες να παντρευτούν Κινέζους. Οι Μουσουλμάνοι όμως δεν αντιδρούν και έχουν αφήσει την κατάσταση στην τύχη της»

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#HayırlıCumalarDoğuTürkistan 🤲🏻

A post shared by Mesut Özil (@m10_official) on

 

Η αντίδραση της Άρσεναλ:

«Σχετικά με την τοποθέτηση του Οζίλ πρέπει να ξεκαθαριστεί πως αποτελεί προσωπική θέση του παίκτη μας. Η Άρσεναλ κρατά πάντοτε αποστάσεις από γεγονότα σχετικά με το χώρο της πολιτικής»

Γιάννης Τζιουμακλής