Ο Ζότα, οι πιο γρήγορες «πιστολιές» και οι αναμνήσεις... τελικού!

Μπήκε στο ματς στο 56'. Μέχρι το 69' είχε προλάβει να σκοράρει τρεις φορές. Το χατ-τρικ του, πιστώνεται εντός 10 αγωνιστικών λεπτών. Ο Ντιόγο Ζότα πέτυχε κάτι που τελευταία φορά στη Γουλβς είχαν δει το 1971, θύμισε στους οπαδούς των «λύκων» την τρομερή σεζόν που η ομάδα έπαιξε στον ευρωπαϊκό τελικό, ενώ, έφτασε σε επίδοση που τελευταίος είχε πετύχει ο Τζέραρντ.  



Ο Ζότα, οι πιο γρήγορες «πιστολιές» και οι αναμνήσεις... τελικού!

Ο Ζότα είχε τρομερή όρεξη το βράδυ της Πέμπτης και από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Μπεσίκτας για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, έκανε ένα... μεγάλο πάρτι.

Μέχρι το 69' θα είχε ήδη στείλει τη μπάλα στα τουρκικά δίχτυα τρεις φορές για να πετύχει το πρώτο του χατ-τρικ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα, είναι παράλληλα το πρώτο χατ-τρικ από ποδοσφαιριστή της Γουλβς σε διοργάνωση της UEFA τα τελευταία 48 χρόνια!

Την τελευταία φορά που κάποιος παίκτης που αγωνιζόταν με τη φανέλα των «λύκων» σκόραρε τρεις φορές σε ένα ματς ευρωπαϊκού θεσμού, ήταν το μακρινό 1971, όταν τότε το είχε καταφέρει ο αρχηγός εκείνης της ομάδας, Ντέρεκ Ντούγκαν, εξ Ιρλανδίας! Το ιστορικό χατ-τρικ είχε σημειωθεί σε ματς απέναντι στην Academica de Coimbra, για το Κύπελλο UEFA.

Εκείνη την αγωνιστική περίοδο, η Γουλβς είχε συνεχίσει στο τουρνουά και μετά τα Χριστούγεννα, όπως κάνει και φέτος για πρώτη φορά από εκείνη τη χρονιά! Μάλιστα, η αγωνιστική περίοδος 1971-1972 είχε ολοκληρωθεί με τον σύλλογο των Δυτικών Μίντλαντς να φτάνει μέχρι και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου κοντραρίστηκε με την Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» κατέκτησαν τον τίτλο σε δυο παιχνίδια με συνολικό σκορ 3-2.

Ο Ζότα, με το χατ-τρικ σε ακριβές διάστημα 9 λεπτών και 38 δευτερολέπτων είναι πλέον ο κάτοχος του πιο γρήγορου χατ-τρικ στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ, είναι το πρώτο από ποδοσφαιριστή που μπαίνει σε ματς με αλλαγή, έπειτα από τον Στίβεν Τζέραρντ που το είχε κάνει σε ματς της Λίβερπουλ με τη Νάπολι τον Νοέμβρη του 2010.

Κώστας Ζάλιαρης