Ξέσπασαν στο δεύτερο Γιουνάιτεντ και Γουλβς, προκρίθηκε η Ρέιντζερς

Κάνοντας εκρηκτικό ξεκίνημα το δεύτερο ημίχρονο, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς έφτασαν σε άνετες νίκες με σκορ 4-0 επί των Άλκμααρ και Μπεσίκτας αντιστοίχως, για να πανηγυρίσουν με τον καλύτερο τρόπο το πέσιμο της αυλαίας των ομίλων του UEFA Europa League, από τους οποίους είχαν έτσι κι αλλιώς προκριθεί. Αυτή που το έκανε την τελευταία αγωνιστική ήταν η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ, η οποία τα χρειάστηκε λίγο στο φινάλε αλλά κράτησε την δεύτερη θέση του ομίλου της.



Ξέσπασαν στο δεύτερο Γιουνάιτεντ και Γουλβς, προκρίθηκε η Ρέιντζερς

Τόσο στο «Ολντ Τράφορντ» όσο και στο «Μολινό» οι θεατές δεν είχαν παρακολουθήσει καλά πρώτα 45λεπτα, αλλά αποζημειώθηκαν αμέσως στα δεύτερα ημίχρονα με τις ομάδες των Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και Νούνο Εσπίριτο Σάντο να προσφέρουν γκολ και θέαμα μέχρι και να συμπληρωθούν τα 70 λεπτά αγώνα.

Από την πλευρά της η Γιουνάιτεντ χρειάστηκε το γκολ της... παλιοσειράς, Άσλεϊ Γιανγκ, που ήταν και από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που αγωνίστηκαν δίπλα στους κατά κύριο λόγο νεότερους ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν για την ενδεκάδα. Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Μέισον Γκρίνγουντ που έκανε το 2-0 στο 58' και το 4-0 στο 64', αλλά μία από τις εμφανίσεις που είχε τεράστιο ενδιαφέρον ήταν εκείνη του Νεμάνια Μάτιτς. Εξαιρετικός στην μεσαία γραμμή ο Σέρβος κι ας μην υπολογίζεται από τον Σόλσκιερ, έχοντας και καθοριτικό ρόλο στα μισά γκολ της ομάδας του. Ανάμεσα από τα γκολ του Γκρίνγουντ είχε μεσολαβήσει το εξαιρετικό χτύπημα πέναλτι του Χουάν Μάτα, ο οποίος ξεχώρισε επίσης έχοντας ασίστ στο πρώτο γκολ (γενικά τρομερή ομαδική ενέργεια σε αυτήν την φάση) αλλά και το τελευταίο.

Όσον αφορά την Γουλβς, δεν απειλήθηκε καθόλου από την Μπεσίκτας και με τον Ντιέγκο Ζότα να πετυχαίνει χατ-τρικ δεν είχε κανένα θέμα να επιβεβαιώσει πως τα ευρωπαϊκά της τα παίρνει πολύ σοβαρά, και όπου την βγάλει. Ο Πορτογάλος επιθετικός σκόραρε στο 58', το 63' και το 69' για να βάλει την υπογραφή του στον θρίαμβο, με τον Λεάντερ Ντεντόνκερ να βάζει κι αυτός το λιθαράκι του βρίσκοντας το γκολ που έπαιξε αρκετά σε όσο αγωνίστηκε.

Εκεί που είχαν πραγματικό ενδιαφέρον τα πράγματα ήταν στην Σκωτία, με την Ρέιντζερς να προηγείται 1-0 της Γιανγκ Μπόις αλλά να ισοφαριζεται πριν το φινάλε και να ιδρώνει αρκετά σε έναν γενικά αγχωτικό αγώνα. Με ήττα έμενε εκτός η ομάδα του Τζέραρντ, και παρά το γεγονός πως χρειάστηκε να παίξει κάποια δευτερόλεπτα με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Ράιαν Τζακ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κράτησε την ισοπαλία και προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από την Πόρτο, η οποία κέρδισε την Φέγενορντ με ένα τρελό 3-2.

Γιώργος Σιάφας