Πήγε να το κάνει θρίλερ αλλά σοβαρεύτηκε και πέρασε πρώτη η Άρσεναλ…

Την πρώτη θέση του ομίλου και την πρόκρισή της στους «32» του Europa League «σφράγισε» η Άρσεναλ στη Λιέγη, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 απέναντι στη Σταντάρ, παρά το γεγονός ότι… τα χρειάστηκε. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε τέρματα των Μπαστιέν (47’) και Αμαλά (69’), πριν οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίσουν με τους Λακαζέτ (78’) και Σακά (81’).



Πήγε να το κάνει θρίλερ αλλά σοβαρεύτηκε και πέρασε πρώτη η Άρσεναλ…

Η Άρσεναλ έθεσε σε - σχετικό - κίνδυνο ακόμα και την πρόκρισή της στη φάση των «32», αφού οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως μπορούν να φτάσουν στο πολυπόθητο… 5-0 τη στιγμή που είχαν αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Το «δώρο» της Γκιμαράες (σ.σ. διπλό με σκορ 3-2 στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ) ήρθε να επαναφέρει τις καρδιές των φίλων της Άρσεναλ στη θέση τους, αφού η πρώτη θέση ήρθε τελικά χωρίς να χρειαστούν οι τρεις βαθμοί της νίκης.

Το ματς

Η Άρσεναλ προσπάθησε στην αρχή του ματς να πάρει προβάδισμα στο σκορ αλλά οι παίκτες του Λιούνγκμπεργκ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερες συνθήκες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ.

Το σουτ του Σμιθ-Ρόου στο 14' αλλά και η διπλή προσπάθεια του Σακά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, σταμάτησαν πάνω στις εξαιρετικές επεμβάσεις του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Μπόνταρτ, και καταγράφονται ως οι μοναδικές «δονήσεις» των πρώτων 45 λεπτων.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα! Ο Μπαστιέν υποδέχτηκε την μπάλα από πάσα του Τσίμιροτ, σούταρε προς την εστία και η κόντρα στο χέρι του Παπασταθόπουλου… εξουδετέρωσε τον Μαρτίνεζ, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-0.

Στο 69ο λεπτό η Σταντάρ έφτασε στο 2-0, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Αυτή τη φορά το σουτ επιχείρησε ο Αμαλά, η μπάλα κόντραρε στο χέρι του Μαυροπάνου και κατέληξε ξανά στα δίχτυα!

Τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για πρόκριση μέσω της επίτευξης… πέντε τερμάτων εξανέμισε ο Λακαζέτ στο 78ο λεπτό. Ο Γάλλος επιθετικός μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά ύστερα από όμορφη σέντρα του Σακά.

Ο ασίστμαν του πρώτου τέρματος των φιλοξενούμενων ήταν και αυτός που έφερε λίγο αργότερα το ματς στα ίσα. Ο νεαρός άσος συνδυάστηκε υπέροχα με τον Μαρτινέλι παίζοντας το ένα-δύο και «έγραψε» με δεξί πλασέ το 2-2.

Οι συνθέσεις

Σταντάρ Λιέγης: Μπόνταρτ, Λαΐφης, Φανχόιζτεν, Φάι, Γκάβορι, Τσίμιροτ, Μπαστιέν, Αμαλά (85’ Λεστιέν), Εμπουνγκέ, Γκονζάλεζ, Έμοντ (46’ Αβενάτι)

Άρσεναλ: Μαρτίνεζ, Νταβίντ Λουίζ, Παπασταθόπουλος (69’ Μαρτινέλι), Μαυροπάνος, Μέιτλαντ-Νάιλς (78΄ Τσέιμπερς), Σακά, Γκεντουζί, Γουίλοκ, Νέλσον, Σμιθ-Ρόου (85’ Ομπαμεγιάνγκ), Λακαζέτ

Σκόρερς

Μπαστιέν 47’, Αμαλά 69’, Λακαζέτ 78’, Σακά 81’

Διαιτητής

Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία)

Γήπεδο

Σταντ Μορίς Ντουφράν

Στο άλλο ματς του ομίλου

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκιμαράες 2-3

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

Άρσεναλ

11

Άιντραχτ Φρανκφούρτης

9

Σταντάρ Λιέγης

8

Γκιμαράες

5

 

Γιάννης Τζιουμακλής