Μοναδικό κέρδος της Τότεναμ ο Σεσενιόν (Video)

Μοναδικό κέρδος της Τότεναμ στο τελευταίο της παιχνίδι στους φετινούς ομίλους του UEFA Champions League ήταν το γκολ που πέτυχε ο νεαρός Ράιαν Σεσενιόν, με την Μπάγερν Μονάχου να κυριαρχεί απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και να επικρατεί με -το κολακευτικό για τους Spurs- σκορ 3-1.



Μοναδικό κέρδος της Τότεναμ ο Σεσενιόν (Video)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε μερικό ροτέισον στην ομάδα του και παρά το ισορροπημένο ξεκίνημα, το ματς άρχισε να ξεφεύγει υπέρ των γηπεδούχων. Οι Βαυαροί κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς, φτάνοντας τις 20 ευκαιρίες πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, με την μπάλα να καταλήγει δικαίως δύο φορές στο βάθος της εστίας του Γκατσανίγα. Το σκορ είχε ανοίξει μόλις από το 14ο λεπτό από τον Κίνγκζλι Κομάν, που στην συνέχεια τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και χρειάστηκε να αντικατασταθεί.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, με τον Σεσενιόν να μην διστάζει να δοκιμάσει την τύχη του και να ανταμείβεται για τον ποδοσφαιρικό του τσαμπουκά με το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση, το οποίο μάλιστα ήταν εντυπωσιακό. Αυτή ήταν και η μοναδική ακτίδα φωτός για τους Λονδρέζους, με την Μπάγερν να κάνει επίδειξη δύναμης και να σκοράρει με τον Μίλερ λίγο πριν πάνε οι δύο πλευρές στα αποδυτήρια. Από φάση διαρκείας το γκολ, με το σίδερο να γλιτώνει αρχικά την Τότεναμ, αλλά τον Γερμανό να δρα αποτελεσματικά για το 2-1.

Μεγάλη μερίδα του κόσμου άργησε να επιστρέψει στην θέση της έπειτα από την ανάπαυλα, αλλά όχι τόσο για να χάσει το γκολ του Φιλίπε Κουτίνιο, ο οποίος διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στο 64’ με πολύ ωραία τοποθετημένο σου, έχοντας χάσει και μια τεράστια ευκαιρία με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στα πρώτα 45’. Έβαλε τους Σον Χέουνγκ-Μιν και Λούκας Μόουρα ο Μουρίνιο, αλλά δεν πήρε κάτι παραπάνω επιθετικά. Το 6/6 στον όμιλο ήρθε για τους Γερμανούς, αλλά κάτι που δεν ήρθε ήταν το γκολ τον πρώην ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, Σερζ Γκνάμπρι, που προσπάθησε πολύ να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, αλλά δεν τα κατάφερε.

 

 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί και τερμάτισε πίσω από την Τότεναμ, 3ος, για να συνεχίσει στο Europa League.

Η τελική βαθμολογία του Β' Ομίλου: 1. Μπάγερν Μονάχου 18β., 2. Τότεναμ 10β., 3. Ολυμπιακος 4β., Ερυθρός Αστέρας 3β.

Γιώργος Σιάφας