Έβγαλε την... υποχρέωση η Σίτι

Αν και ήταν τελείως αδιάφορη, έχοντας ήδη «σφραγίσει» το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι έβγαλε την... υποχρέωση στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και έχοντας έναν... «δαιμονισμένο» Γκάμπριελ Ζεσούς, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ, έφυγε από την Κροατία με το νικηφόρο 4-1 και πλέον παρέα με την 2η στον όμιλο Αταλάντα... «πέταξε» για τους «16» της διοργάνωσης. Την «παράσταση» του Βραζιλιάνου «έκλεισε» στο 84' ο Φιλ Φοντέν, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ανοίξει το σκορ ο Ντάνι Όλμο μόλις στο 10'!



Έβγαλε την... υποχρέωση η Σίτι

Τι κι αν είχε ήδη «κλειδώσει» την πρωτιά και παράλληλα την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης;

Τι κι αν αγωνίστηκε στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία «καιγόταν» για την νίκη και άφησε αρκετούς βασικούς της στον πάγκο;

Τι κι αν βρέθηκε μάλιστα πίσω με 1-0 μόλις στο 10';

Η Μάντσεστερ Σίτι έχοντας έναν Γκαμπριέλ Ζεσούς... «on fire», ο οποίος ξεπέρασε τα 100 γκολ στην καριέρα του σημειώνοντας χατ τρικ απόψε, «καθάρισε» την... «αγγαρεία» του Ζάγκρεμπ και έφυγε με το τελικό 4-1 από την Κροατία ως η πρωτοπόρος του 3ου ομίλου.

Παρέα με τους «πολίτες» στην φάση των «16» πέρασε, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, η Αταλάντα!

Το ματς

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης όλα έδειχναν πως θα κατέληγαν... «ροντέο» στο «Μαξιμίρ»!

Η γηπεδούχος Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν εκείνη που μπήκε δυνατά στο ματς και με το... «καλησπέρα», μόλις στο 10', με ωραίο γκολ του Ντάνι Όλμο κατάφερε να σημειώσει το υπέρ της 1-0.

Όμως, κάπου εκεί όλα τελείωσαν!

Μετά το γκολ, το «αφεντικό» του παιχνιδιού ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία απέκτησε αμέσως την απόλυτη υπεροχή, δημιούργησε πολλαπλά «χτυπήματα» στην άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι απέκτησαν ξαφνικά έναν απόλυτα παθητικό ρόλο και στο 34' ο Γκάμπριελ Ζεσούς πήρε το... «όπλο» του.

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός στο παραπάνω λεπτό ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 και με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ουσιαστικά «καθάρισε» την νίκη για την ομάδα του.

Στο 50' πραγματοποίησε την ανατροπή και το 2-1 και τέσσερα λεπτά αργότερα σημείωσε και το 3-1, πετυχαίνοντας χατ τρικ και το 100ο γκολ στην καριέρα του!

Βέβαια, με το παραπάνω σκορ ο ρυθμός έπεσε, η Σίτι συνέχισε την «πολιορκία» της, η Ντιναμό προσπάθησε να αντιδράσει και η... «παράσταση» έκλεισε στο 84', όταν και ο Φιλ Φοντέν κατάφερε μετά από ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του να σημειώσει το τελικό 4-1.

Με τον τρόπο αυτόν, η πρωταθλήτρια Αγγλίας τερμάτισε και τυπικά στην 1η θέση του ομίλου με 14 βαθμούς, ενώ η ηττημένη της βραδιάς, Ντιναμό, ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων στην 4η και τελευταία θέση με μόλις πέντε βαθμούς.

Έτσι λοιπόν, από τον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Αταλάντα, μετά από ένα ματς... «θρίλερ» στην Ουκρανία όπου και «δραπέτευσε» με το υπέρ της 3-0, είναι οι δύο ομάδες οι οποίες και θα συνεχίσουν την πορεία τους στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης και στην φάση των «16», ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Και τέλος, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα αποτελέσει και επίσημα την ομάδα για την οποία η Ευρώπη τελείωσε απόψε!

Αναλυτικά πως διαμορφώθηκε ο 3ος όμιλος:

 

  1. Μάντσεστερ Σίτι 14

  2. Αταλάντα 7

  3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6

  4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5

 

Οι αρχικές ενδεκάδες:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς – Ντιλαβέρ, Αντέμι, Στογιάνοβιτς, Μουμπαντιέ – Μόρο, Γκόγιακ (81' Μάγιερ), Όλμο – Καντζιόρ (59' Ντζίρα), Όρσιτς (81' Χαΐροβιτς), Πέτκοβιτς.

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο – Γκαρθία, Οταμέντι (82' Χάργουντ-Μπέλις), Κανσέλο, Μεντί – Ρόντρι (73' Στέρλινγκ), Φοντέν, Γκούντογκαν – Μπ. Σίλβα, Μαχρέζ, Γκάμπριελ Ζεσούς (66' Ζιντσένκο).

Μαρίνος Πάντζης