Στους «16» η Λίβερπουλ με δύο γκολ σε 102’’! (vid)

Με εμφατικό τρόπο προκρίθηκε η Λίβερπουλ στους «16» του UEFA Champions League, επικρατώντας της Σάλτσμπουργκ στην «Red Bull Arena» με σκορ 2-0. Κεϊτά (58’) και Σαλάχ (59’) μέσα σε 102 δευτερόλεπτα τα γκολ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.



Στους «16» η Λίβερπουλ με δύο γκολ σε 102’’! (vid)

Οι «κόκκινοι» θα έχουν λοιπόν την ευκαιρία να υπερασπιστούν το στέμμα τους και περιμένουν πλέον την κλήρωση της Νιόν στις 16 Δεκεμβρίου για να μάθουν τον αντίπαλό τους στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ξέφρενο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να καταγράφουν τη μια φάση μετά την άλλη μπροστά στις δύο εστίες. Πρώτη απείλησε η Λίβερπουλ, με τον Λόβρεν να βρίσκει με μακρινή μπαλιά τον Σαλάχ και τον Αιγύπτιο να σουτάρει πάνω στο σώμα του Στάνκοβιτς (5’).

Η απάντηση των γηπεδούχων υπήρξε άμεση, αφού στο 7ο λεπτό οι Μιναμίνο και Χβανγκ συνεργάστηκαν υπέροχα πριν το πλασέ του τελευταίου σταματήσει στο αριστερό χέρι του Άλισον. Αυτή ήταν η τρίτη (!) επέμβαση του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα στο ματς…

Οι «κόκκινοι» απείλησαν ξανά στο 20’ με διπλή προσπάθεια των Κεϊτά και Άρνολντ. Η πρώτη προσπάθεια ανακόπηκε από τον Στάνκοβιτς ενώ η δεύτερη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το πλασέ του Χάαλαντ στο 24ο λεπτό εξουδετερώθηκε από τον Άλισον ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτο μέρους ήρθε από τον Σαλάχ στο 29’, με τον Αιγύπτιο να στέλνει την μπάλα στις πινακίδες από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση και ύστερα από μεταβίβαση του Κεϊτά.

Στο πρώτο και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων πριν την ανάπαυλα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν για τους δύο άσους των «reds» αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν διαφορετικό. Ο Κεϊτά νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς και η δεύτερη προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Σαλάχ απώλεσε δύο ακόμη τεράστιες ευκαιρίες! Η πρώτη (48’) κατέληξε άουτ ύστερα από πάσα του Μανέ και η δεύτερη (50’) δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού ο διεθνής άσος ανακόπηκε από την έξοδο του Στάνκοβιτς και δεν τελείωσε ποτέ τη φάση.

Στο 51’ ο Χάαλαντ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων ύστερα από εξαιρετική μεταβίβαση του Γιουνούζοβιτς και έξι λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Ο Μανέ κινήθηκε στο χώρο και σέντραρε προς τον Κεϊτά, ο οποίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 57’. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η σειρά του Σαλάχ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γέμισμα του Φιρμίνο και την… φιλόδοξη έξοδο του Στάνκοβιτς. Ο «Φαραώ» πέρασε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων και έγραψε το 2-0 από πολύ πλάγια θέση!

 

Οι συνθέσεις:

Σάλτσμπουργκ (4-3-1-2): Στάνκοβιτς - Βόμπερ, Ονγκουένε, Κρίστενσεν, Ούλμερ – Γιουνούζοβιτς (68’ Ντάκα), Ζομποσλάι (90’ Ασίμερου), Μβέπου- Μιναμίνο - Χβανγκ, Χάαλαντ (75’ Οκουγκάβα)

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον – Φαν Ντάικ, Λόβρεν (53’ Γκόμεζ), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον -Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (87’ Οριγκί)- Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (75’ Μίλνερ)

Σκόρερς

Κεϊτά 57’, Σαλάχ 58’

Διαιτητής

Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Γήπεδο

Red Bull Arena

Η τελική βαθμολογία στον πέμπτο όμιλο

Λίβερπουλ

13

Νάπολι

12

Σάλτσμπουργκ

7

Γκενκ

1

Στο άλλο ματς του ομίλου

Νάπολι-Γκενκ 4-0

Γιάννης Τζιουμακλής