Στην Σέλτικ το ντέρμπι, στην Σέλτικ και το 10ο συνεχόμενο!

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν πανηγύρισε η Σέλτικ, που μετά από ένα δραματικό «Old Firm» κόντρα στην Ρέιντζερς επικράτησε με σκορ 1-0. Με παίκτη λιγότερο οι Κέλτες, με χαμένο πέναλτι η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ που γενικά έχασε έναν... σκασμό ευκαιρίες.



Στην Σέλτικ το ντέρμπι, στην Σέλτικ και το 10ο συνεχόμενο!

Αν οι παίκτες του παλιού αρχηγού της Λίβερπουλ έχουν το κουράγιο να ξαναδούν το παιχνίδι της Κυριακής, θα εξακολουθούν να απορούν για το πως έμειναν χωρίς γκολ στην αναμέτρηση.

Απόλυτη κυρίαρχος η Ρέιντζερς, με την Σέλτικ να έχει πιο παθητικό ρόλο και τον Φρέιζερ Φόρστερ σε τρομερή ημέρα περιμένοντας την ευκαιρία για να χτυπήσει. Η μία ευκαιρία χανόταν μετά την άλλη για το σύνολο του Τζέραρντ, με τον Μορέλος λόγου χάρη να έχει την ευκαιρία να φτάσει ακόμη και στο χατ-τρικ αλλά να παραμένει για 12ο πλέον συνεχόμενο ματς των δύο ομάδων χωρίς να βρει το βάθος της εστίας!

Αυτός που το έπραξε για να κάνει την διαφορά, όσον αφορά το σκοράρισμα, ήταν ο Κριστοφέρ Ζουλιάν, ο οποίος βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή κατά την εκτέλεση ενός κοντινού φάουλ και έκανε το όπως αποδείχθηκε τελικό 0-1 (60'). Τρία λεπτά αργότερα ο Τζέρεμι Φρίμπονγκ αποβλήθηκε και χάρισε στον Μορέλος «ανεπανάληπτη ευκαιρία» (σε εισαγωγικά γιατί χάθηκαν... νέες τέτοιες) να κάνει αμέσως το 1-1. Αλλά ο Φόρστερ έβαλε στοπ στην εκτέλεση του πέναλτι και συνέχισε την ηρωική του εμφάνιση. Σε κάθε νέα χαμένη ευκαιρία της Ρέιντζερς από εκείνο το σημείο και μετά έλεγες δεν θα έχει άλλη, αλλά είχε, και την έχανε.

Προφανώς και έγινε... βαβούρα προς το φινάλε, όμως παρά τα πολλά λεπτά των καθυστερήσεων η ομάδα του Νιλ Λένον δεν λύγισε και σήκωσε το 10ο συνεχόμενο εγχώριο τρόπαιο, αποδεικνύοντας ποιος κάνει κουμάντο σε αυτό το κομμάτι της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Μια επιτυχία που βεβαίως έρχεται μετά την αποχώρηση του Μπρένταν Ρότζερς, που φυσικά κάνει πορεία πρωταθλητισμού με τις «αλεπούδες».