Η ημέρα που η Πρέμιερ Λιγκ γνώρισε τον Σολ Κάμπελ

Σαν σήμερα, πριν 27 ολόκληρα χρόνια, η Πρέμιερ Λιγκ γνώρισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έως το τέλος της καριέρας του θα αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο και μέλος των «Invincibles» της «θρυλικής» Άρσεναλ, τον Σολ Κάμπελ!



Η ημέρα που η Πρέμιερ Λιγκ γνώρισε τον Σολ Κάμπελ

Τότε το ημερολόγιο έγραφε 5 Δεκεμβρίου 1992!

Εκείνη την ημέρα, η Τότεναμ αντιμετώπισε εντός έδρας την Τσέλσι για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους «μπλε» στο τέλος να είναι οι νικητές της μονομαχίας με το τελικό 2-1!

Όμως, στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στο 68ο λεπτό στο γήπεδο μπήκε ένας νεαρός από τις ακαδημίες των «σπιρουνιών», ο οποίος μάλιστα μείωσε στο 88' σε 2-1 και παρουσίασε τον εαυτό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Ο ποδοσφαιριστής αυτός ήταν ο Σολ Κάμπελ και αυτό ήταν το ντεμπούτο του ενός από τους κορυφαίους αμυντικούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Από τότε λοιπόν μέχρι και τον Μάιο του 2012, ο 45χρονος πλέον Κάμπελ έγραψε την δικιά του ιστορία στα γήπεδα της Αγγλίας, φορώντας τις φανέλες των Τότεναμ, Άρσεναλ, Πόρτσμουθ, Νοτς Κάουντι και Νιουκάστλ, ενώ μέσα σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να κατακτήσει ένα EFL Cup με τα «σπιρούνια», δύο πρωταθλήματα Αγγλίας και ένα FA Cup με την Άρσεναλ και επίσης ένα FA Cup με την Πόρτσμουθ την σεζόν 2007-08.

Βέβαια, ορόσημο στην καριέρα του Σολ Κάμπελ θα είναι πάντα η κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 2003-04 με την Άρσεναλ, όντας βασικό μέλος στην ομάδα των «Invincibles».

Μαρίνος Πάντζης