Μάρκους Ράσφορντ: Ο... «δολοφόνος» του top-6 (vids)

Ο «μεγάλος» πρωταγωνιστής στο νικηφόρο 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Τότεναμ ήταν αναμφισβήτητα ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος πετυχαίνοντας δύο γκολ, ανέβηκε στα 36 στην Πρέμιερ Λιγκ και κατάφερε να... «σκοτώσει» για 13η φορά ομάδα από το top-6 του πρωταθλήματος!  



Μάρκους Ράσφορντ: Ο... «δολοφόνος» του top-6 (vids)

Η χθεσινή (4/12) νίκη που πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην «αναγεννημένη» Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο είχε αναμφισβήτητα ονοματεπώνυμο...

Μάρκους Ράσφορντ!

Ο Άγγλος επιθετικός μόλις στο 6' άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους διαβόλους» και στο 49' με πέναλτι «έγραψε» το 2-1, δίνοντας με το συγκεκριμένο σκορ τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Με τα δύο αυτά τέρματα λοιπόν, ο 22χρονος στράικερ ανέβηκε στα 36 συνολικά φορώντας τον διάβολο στο στήθος στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά τα 13 εξ αυτών είχαν στόχο συγκεκριμένες ομάδες. Αυτές από το top-6.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά!

Μάντσεστερ Σίτι (2 γκολ)

Ξεκίνημα λοιπόν από την «μισητή» συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Σίτι, την οποία ο Μάρκους Ράσφορντ την έχει «πληγώσει» κατά το παρελθόν δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 20 Μαρτίου 2016 και στην τέταρτη μόλις επίσημη συμμετοχή του πιτσιρικά τότε Ράσφορντ με την αντρική ομάδα της Γιουνάιτεντ. Σ' εκείνη την αναμέτρηση, «κόκκινοι διάβολοι» και «πολίτες» αναμετρήθηκαν για την 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο «Έτιχαντ» και στο 16' ο Άγγλος κατάφερε να σημείωσει το 1-0, το οποίο μάλιστα χάρισε και την νίκη στην ομάδα του. Μετά από τότε όμως, το δεύτερο γκολ με αντίπαλο την τωρινή πρωταθλήτρια Αγγλίας ήρθε δύο σεζόν αργότερα και συγκεκριμένα 10 Δεκεμβρίου 2017, αυτή την φορά στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ και για την 16η αγωνιστική. Σε εκείνο το ματς, ο... «διάβολος» Ράσφορντ κατάφερε με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου να ισοφαρίσει σε 1-1, αφού τέσσερα λεπτά πριν η Σίτι είχε προηγηθεί με τον Σίλβα με 1-0. Όμως, το γκολ αυτό δεν είχε την ίδια κατάληξη με το πρώτο, αφού οι «πολίτες» επικράτησαν με 2-1 και έφυγαν νικητές από το «Ολντ Τράφορντ».

Λίβερπουλ (3 γκολ)

Τελικός απολογισμός λοιπόν με την Σίτι; Δύο γκολ! Όμως, το... «κοντέρ» γράφει παραπάνω έχοντας αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, με την οποία ο 22χρονος στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σημειώσει συνολικά τρία τέρματα. Με τους «κόκκινους» ο Ράσφορντ μπορεί μεν να άργησε να πάρει... μπρος αλλά ο λογαριασμός του «άνοιξε» με δύο γκολ στο παιχνίδι της 10ης Μαρτίου 2018. Σε εκείνο τον αγώνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Ολντ Τράφορντ» στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ και εκεί ήταν όταν ο Μάρκους πήρε το... «όπλο» του. Με το 1-0 μόλις στο 14' από τον Άγγλο και το 2-0 δέκα λεπτά αργότερα, οι «κόκκινοι διάβολοι» εν τέλει επικράτησαν με τελικό σκορ 2-1. Βέβαια, το τρίτο του τέρμα επί της Λίβερπουλ είναι και το πιο... «φρέσκο» στην ιστορία, αφού σημειώθηκε την φετινή σεζόν και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου 2019, όπου ο 22χρονος πλέον παίκτης στο 36' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0, για να έρθει ο Λαλάνα στο 85' και να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1.

Τσέλσι (3 γκολ)

Ωστόσο, τον ίδιο απολογισμό με αντίπαλο την Λίβερπουλ, ο Ράσφορντ κατέχει και απέναντι από την ομάδα της Τσέλσι, την οποία και εκείνη έχει καταφέρει να «χτυπήσει» τρεις φορές. Το πρώτο ήρθε στις 16 Απριλίου 2017, στο Μάντσεστερ για την 33η «στροφή» του αγγλικού πρωταθλήματος. Σε εκείνο το παιχνίδι, το... «κανόνι» των «κόκκινων διαβόλων» κατάφερε να «χτυπήσει» μόλις στο 7' και να ανοίξει τον δρόμο στην Γιουνάιτεντ για την νίκη με το τελικό 2-0. Ενώ, τα άλλα δύο τέρματα απέναντι στους «μπλε» ήρθαν φέτος, αφού στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ, ο Ράσφορντ «χτυπώντας» στο 18' με πέναλτι και στο 67', ύστερα από απίστευτη ασίστ του Πογκμπά, ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην «τεράστια» νίκη με 4-0 στο «Ολντ Τράφορντ».

Άρσεναλ (2 γκολ)

Βέβαια, η... λίστα δεν σταματάει εδώ, αφού και η Άρσεναλ αποτελεί ένα ακόμη «θύμα» του 22χρονου, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο... «killer» του top-6. Με τους «κανονιέρηδες», ο Μάρκους Ράσφορντ έχει σημειώσει συνολικά δύο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Άγγλος διεθνής άνοιξε τον «λογαριασμό» του με την ομάδα του Λονδίνου στις 28 Φεβρουαρίου 2016, στο ντεμπούτο του δηλαδή με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Στην τότε αναμέτρηση, η ομάδα από την κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ είχε φιλοξενήσει την Άρσεναλ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και ο πιτσιρικάς «τρύπησε» δις τα δίχτυα της αντιπάλου του. Το 1-0 στο 29' και το 2-0 στο 32' ήταν το έργο του νεαρού επιθετικού, ο οποίος και έδωσε το έναυσμα στην ομάδα του για το νικηφόρο και τελικό 3-2.

Τότεναμ (3 γκολ)

Και κάπως έτσι, η λίστα ολοκληρώνεται με το τελευταίο... «θύμα» του ηγέτη πλέον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τότεναμ. Πέρα λοιπόν από τα δύο χθεσινά (4/12) τέρματα σε 6' και 49', ο Μάρκους Ράσφορντ έχει «πληγώσει» ακόμη μία φορά τα «σπιρούνια» κατά το παρελθόν, με το ημερολόγιο να γράφει... 13 Ιανουαρίου 2019. Σε εκείνη την αναμέτρηση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αντιμετωπίσει την Τότεναμ στο Λονδίνο για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και το τελικό σφύριγμα του Μάικ Ντιν είχε βρει νικητές τους «κόκκινους διαβόλους» με τελικό σκορ 0-1. «Δράστης»; Ο Μάρκους Ράσφορντ στο 44ο λεπτό, ο οποίος μετά από εκείνη την ημέρα επανέλαβε δις το έργο του αυτή την φορά απέναντι στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στις 5 Δεκεμβρίου 2019.

Μαρίνος Πάντζης