«Ξέσπασε» η Σίτι πριν το ντέρμπι, μεγάλη νίκη η Πάλας

Έχοντας έναν Γκάμπριελ Ζεσούς... on fire, ο οποίος πέτυχε δύο... γκολάρες σε 24' και 50' και πραγματοποιώντας μία απόλυτα επιβλητική εμφάνιση, η Μάντσεστερ Σίτι «ξέσπασε» μετά την γκέλα με την Νιουκάστλ στην Μπέρνλι, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-1. Για τους πρωταθλητές, στην λίστα των σκόρερ προστέθηκαν οι Ρόντρι (68') και Μαχρέζ (87'), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 89' με τον Μπράντι. Νωρίτερα η Πάλας, η οποία αγωνίστηκε για 71' λεπτά με 10 παίκτες, «έκλεψε» την νίκη με 1-0 επί της Μπόρνμουθ.



«Ξέσπασε» η Σίτι πριν το ντέρμπι, μεγάλη νίκη η Πάλας

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Ένας Γκάμπριελ Ζεσούς ο οποίος «άνοιξε» τον δρόμο για την νίκη με δύο πανέμορφα γκολ. Ένας Ρόντρι ο οποίος συνέχισε ανάλογα και ένας Μαχρέζ ο οποίος έδωσε διαστάσεις... «θριάμβου», φάνηκαν υπέρ-αρκετά για την Μάντσεστερ Σίτι να επιστρέψει με εντυπωσιακό τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την... «σφαλιάρα» από την Νιουκάστλ και να πάει στο ντέρμπι της πόλης με την Γιουνάιτεντ έχοντας την καλύτερη ψυχολογία.

Και το... «θύμα»; Η γηπεδούχος Μπέρνλι, την οποία οι πρωταθλητές Αγγλίας «διέλυσαν» με 4-1.

Οι «πολίτες» με το... «καλησπέρα» έδειξαν τις «ορέξεις» τους στην αναμέτρηση και χωρίς να αφήσουν πολλά περιθώρια αντίδρασης, από το ξεκίνημα κιόλας απέκτησαν την απόλυτη υπεροχή.

Στο 24' ο Γκάμπριελ Ζεσούς με ένα γκολ... «ποίημα» έκανε το 1-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βραζιλιάνος ήταν εκείνος που έκανε το 2-0 πάλι με εντυπωσιακό τρόπο και στην συνέχεια έδωσε την... «σκυτάλη» στους συμπαίκτες του.

Συγκεκριμένα, ο Ρόντρι στο 68' με μία... «φωτοβολίδα» ανέβασε το σκορ στο 3-0 και στο 87' ο Μαχρέζ με μία ωραία ενέργεια έγραψε το 4-0.

Στο 89' όμως, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν μία αμυντική αδράνεια των αντιπάλων και με «δράστη» τον Μπράντι μείωσαν σε 4-1, σκορ με το οποίο η Σίτι έφυγε νικήτρια από το «Τουρφ Μουρ».

Με την νίκη αυτή λοιπόν, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άφησε στο παρελθόν το «στραβοπάτημα» με την Νιουκάστλ και ανεβαίνοντας στους 32 βαθμούς βρέθηκε και στην 2η θέση της βαθμολογίας, ούσα με ματς περισσότερο στο -8 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Ενώ, η ομάδα του Σιν Ντις, μετά από τις δύο νικηφόρες «τριάρες» σε Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ, έμεινε στους 18 βαθμούς και βρέθηκε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τέλος, το ερχόμενο σαββατοκύριακο ακολουθεί το «μεγάλο» ντέρμπι του Μάντσεστερ για την Σίτι, η οποία θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Γιουνάιτεντ, ενώ η Μπέρνλι θα επισκεφθεί την έδρα της «ανανεωμένης» Τότεναμ.

Οι ενδεκάδες:

Μπέρνλι: Πόουπ – Ταρκόφσκι, Μι, Μπάρντσλεϊ, Πίτερς – Χέντρικ, Ντρινκγουότερ (59' Μπαρνς), Κορκ – Λένον, ΜακΝέιλ (75' Μπράντι) – Γουντ (59' Ροντρίγκεζ).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον – Φερναντίνιο (85' Γκαρθία), Οταμέντι, Γουόκερ, Ανχελίνο – Ρόντρι, Ντ. Σίλβα, Ντε Μπρούιν (80' Φοντέν) – Σίλβα, Στέρλινγκ (72' Μαχρέζ), Γκάμπριελ Ζεσούς.

 

Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 1-0

Τι κι αν αγωνίστηκε από το 19' με δέκα παίκτες ύστερα από απευθείας κόκκινη στον Μαμαντού Σακό;

Τι κι αν στο δεύτερο ημίχρονο η κατοχή έφτασε σε ποσοστά 21% - 79% υπέρ της Μπόρνμουθ;

Η Κρίσταλ Πάλας με ένα γκολ του Τζέφρι Σλουπ, ο οποίος μπήκε στο 29' ως αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Φαν Άανχολτ, επικράτησε με 1-0 της αντιπάλου της και ουσιαστικά... «έκλεψε» τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Έτσι λοιπόν, το σύνολο του Ρόι Χόντγκσον κατάφερε να «ζευγαρώσει» την νίκη που πέτυχε το περασμένο Σάββατο (30/11) στην έδρα της Μπέρνλι και ανεβαίνοντας στους 21 βαθμούς να «σκαρφαλώσει» στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ από την άλλη το σύνολο του Έντι Χόουι παρέμεινε για τέταρτη σερί αγωνιστική δίχως βαθμό και όντας πλέον στην 12η θέση... «κόλλησε» στους 16 βαθμούς.

Την επόμενη αγωνιστική, η Κρίσταλ Πάλας θα φιλοξενηθεί από την Γουότφορντ και η Μπόρνμουθ θα τεθεί αντιμέτωπη στο... «σπίτι» της με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Λίβερπουλ.

Οι ενδεκάδες:

Κρίσταλ Πάλας: Κουάιτα - Σακό, Τόμκινς, Κέλι, Φαν Άανχολτ (29' Σλουπ) - ΜακΆρθουρ, Κουγιατέ, Μιλιβόγιεβιτς – Τάουνσεντ (46' ΜακΆρθι), Ζάχα - Αγιού.

Μπόρνμουθ: Ραμσντέιλ - Άκε, Μέπχαμ, Ρίκο (64' Φρανσίς), Σμιθ - Λέρμα, Μπίλινγκ, Γκρούνεβαλντ (64' Φρέισερ), Γουΐλσον - Σολάνκε, Γουΐλσον.

 

Μαρίνος Πάντζης