Championship: 5η αγωνιστική (preview)

Στην έδρα της φιλόδοξης Λέστερ δοκιμάζεται η Σαουθάμπτον που συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας. Το απόλυτο έχει και η Ντέρμπι Κάουντι που φιλοξενεί την Μπέρνλι.



Championship: 5η αγωνιστική (preview)

ΙΠΣΟΥΙΤΣ – ΛΙΝΤΣ

Ιπσουιτς: Θύμα... σφαγής από την Πίτερμπρο έπεσε την περασμένη αγωνιστική η Ιπσουιτς, χάνοντας 7-1 στην έδρα της «πος». Η τραγική εικόνα των «τράκτορ μπόις» σε συνδυασμό με το ότι τελείσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες συνέβαλε στο τελικό σκορ, με τον τεχνικό Πολ Τζιούελ να αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη, αφού μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του έχει δεχθεί 12 γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια (προηγήθηκε το εντός έδρας 5-2 από τη Σαουθάμπτον). Προκειμένου να βελτιώσει την κατάσταση ο Τζιούελ προχώρησε σε τρεις πολύ σημαντικές προσθήκες. Αποκτήθηκε ο πολύπειρος χαφ Τζίμι Μπούλαρντ, που ενδέχεται να βρεθεί ακόμα και στην ενδεκάδα, ο επιθετικός Ντάριλ Μέρφι (δανεικός από τη Σέλτικ και ο κεντρικός αμυντικός Ιμπραχίμα Σονκό. Λι Μάρτιν (μέσος) και Τόμι Σμιθ (αμυντικός) αποβλήθηκαν στον προηγούμενο αγώνα και είναι τιμωρημένοι. Πρόβλημα τραυματισμού εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο έμπειρος χαφ Λι Μπόιερ και ο στόπερ Ιβαρ Ινγκίμαρσον.

Λιντς:Δειλά βήματα προς τη βελτίωση πραγματοποιεί η Λιντς. Μετά την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα (4-1 επί της Χαλ) την προηγούμενη αγωνιστική απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Γουέστ Χαμ, σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε δύο φορές να κυνηγάει στο σκορ και τελικά πήρε τον βαθμό με γκολ στο 90’. Μεσοβδόμαδα εξασφάλισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Λιγκ Καπ, κερδίζοντας (2-1) εκτός τη Ντονκάστερ, χάρη σε δύο γκολ του Νούνιες. Για σήμερα ενδέχεται μετά από πέντε παιχνίδια να επιστρέψει ο βασικός επιθετικός Μπίλι Πέιντερ. Ο επίσης «ενδεκαδάτος» φορ Λουσιάνο Μπέκιο είναι επίσης κοντρά στην επιστροφή του από τραυματισμό που μέχρι στιγμής δεν του έχει επιτρέψει να βοηθήσει. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο φορ Σόμα. Εκτός για τρίτο στη σειρά παιχνίδια παραμένει ο μέσος Μάικλ Μπράουν, όμως πιθανότητες να γυρίσει έχει ο αμυντικός Τομ Λες.


ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Κρίσταλ Πάλας:Αφήνοντας πίσω της την ήττα της πρεμιέρας από την Πίτερμπρο η Κρίσταλ Πάλας «τρέχει» σερί τριών νικών στο πρωτάθλημα. Τελευταίο «θύμα» της ήταν η Χαλ, την οποία κέρδισε 1-0 εκτός έδρας, με τον Τζερμέιν Ιστερ να σημειώνει το δεύτερο φετινό τέρμα του στην Τσάμπιονσιπ. Μεσοβδόμαδα οι Λονδρέζοι εξασφάλισαν την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Λιγκ Καπ, αφού με δύο τέρματα του Ζαχά ξεπέρασαν το εμπόδιο της Κρόουλι (2-0). Για το σημερινό παιχνίδι ενδέχεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα. Ο επιθετικός, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Μπράιτον, έχασε τρία παιχνίδια λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή απέναντι στην Κρόουλι. Σε αυτόν τον αγώνα ο τεχνικός Ντάγκι Φρίντμαν χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες που δεν λογίζονται ως βασικοί, οπότε είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Οι «αετοί» παραμένουν χωρίς τον φουλ-μπακ Κλάιν, τους μέσους Ντικγκατσόι, Γκάρβαν και Μάροου, και τον επιθετικό Ιβερσεν. Ο νεοφερμένος στόπερ Αντονι Γκάρντνερ βρίσκεται ακόμα πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Μπλάκπουλ:Με δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος ξεκίνησε η Μπλάκπουλ, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το 2-1 επί της Πίτερμπρο ακολούθησε η εντός έδρας ήττα από τη Ντέρμπι και την περασμένη αγωνιστική οι «σισάιντερς» πήραν ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Μπράιτον. Αυτό έγινε χάρη σε δύο τέρματα του βετεράνου επιθετικού Κέβιν Φίλιπς, εκ των οποίων το τελευταίο σημειώθηκε δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης. Για να γίνει το 2-2, από 2-0, στον συγκεκριμένο αγώνα βοήθησαν πολύ οι αλλαγές των Ερντλι, Ορμεροντ και Σάδερλαντ, οι οποίοι δεν αποκλείεται τώρα να ξεκινήσουν. Ο Ιαν Χολογουέι αναμένεται να έχει ξανά στη διάθεσή του τον εξτρέμ Γκραντίν και τον αμυντικό Κάθκαρτ, που έλειψαν από το ματς με την Μπράιτον.


ΛΕΣΤΕΡ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Λέστερ:Εξακολουθεί να προβληματίζει η Λέστερ, που μετά τον αγώνα της πρεμιέρας με την Κόβεντρι και το υπέρ της 1-0 δεν έχει σημειώσει άλλη νίκη. Οι «αλεπούδες» έφτασαν κοντά στο «τρίποντο» την περασμένη αγωνιστική, προηγήθηκαν 2-0 στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ, για να ισοφαριστούν στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Στα μέσα της εβδομάδας σε αγώνα για τον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ κέρδισαν 4-2 την Μπέρι, αν και αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει μπροστά στο κοινό της η ομάδα του Ερικσον έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια ο Κάσπερ Σμάιχελ, που εξέτισε την ποινή του κόντρα στην Μπέρι. Αυτό σημαίνει ότι ο Σουηδός έχει πρακτικά πλήρη αποστολή στη διάθεσή του, με δεδομένο ότι αναμένεται οι επιθετικοί Νιούτζεντ και Βασέλ να ξεπεράσουν κάποιους μικροτραυματισμούς και να βρεθούν στην ενδεκάδα.

Σαουθάμπτον:Αν και μόλις φέτος επανήλθε στην Τσάμπιονσιπ η Σαουθάμπτον συνεχίσει να εντυπωσιάζει σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Οι «άγιοι» παραμένουν μία από τις δύο ομάδες που διατηρούν το απόλυτο μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, κερδίζοντας την περασμένη αγωνιστική 1-0 τη Μίλγουολ, με γκολ του Βραζιλιάνου μέσου Γκιλιέρμε. Για ακόμα ένα παιχνίδι δεν υπολογίζεται ο μέσος Ρίτσαρντ Τσάπλοου, που εκτίει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του. Στα τρία τελευταία ματς ο Νάιτζελ Αντκινς έχει παρατάξει την ίδια ενδεκάδα και από τη στιγμή που δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα λογικά θα μπορούσε να μην προχωρήσει σε αλλαγές. Ωστόσο πρόσφατα δήλωσε ότι ίσως οι «άγιοι» χρειάζονται φρεσκάρισμα και δεν πρέπει να αποκλειστούν 2-3 κινήσεις. Τραυματίες παραμένουν ο αμυντικός Ζαϊντί και ο επιθετικός Μπάρναρντ, που δεν έχουν ακόμα συμμετοχή φέτος.


ΜΙΛΓΟΥΟΛ – ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Μίλγουολ:Από την πρώτη φετινή ήττα της στο πρωτάθλημα έρχεται η Μίλγουολ, που έχασε 1-0 στην έδρα της Σαουθάμπτον. Μετά το ματς ο Κένι Τζάκετ είχε έντονα παράπονα από τους παίκτες του. Οχι για την προσπάθεια και το πάθος που έδειξαν, αλλά για το ότι οι γραμμές έδειξαν αδυναμία να συνεργαστούν μεταξύ τους. Μεσοβδόμαδα τα «λιοντάρια» είχαν καλύτερη εικόνα, αν και με μερικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, και κέρδισαν 2-0 τη Μόρκαμ σε αναμέτρηση για το Λιγκ Καπ. Ο μέσος Λίαμ Τρότερ και ο δανεικός επιθετικός Ντάνι Ν’Γκεσάν είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται για το ματς με την Μπάρσνλεϊ. Επίσης, αμφίβολος δίνεται ο εξτρέμ Κρις Χάκετ, που αντικαταστάθηκε στα μέσα του αγώνα με τη Μόρκαμ. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν ο μέσος Ρέικον και ο επιθετικός Μπατ.

Μπάρνσλεϊ:Οπως ήταν φυσιολογικό με ανακούφιση υποδέχθηκε την πρώτη νίκη της σεζόν ο Κιθ Χιλ. Ο τεχνικός της Μπάρνσλεϊ είδε την ομάδα του να επικρατεί 2-1 εκτός έδρας της Ρέντινγκ και να φτάνει στο πρώτο «διπλό» της στην Τσάμπιονσιπ από τις 26 Ιανουαρίου. Βέβαια, τα πράγματα σίγουρα θα ήταν διαφορετικά για τους «τάικς» αν ο γκολκίπερ Στιλ δεν είχε αποκρούσει δύο πέναλτι. Οι νεοφερμένοι Ντρινκγουότερ (μέσος – δανεικός από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Παρκ (εξτρέμ – δανεικός από Μίντλεσμπρο) λογικά θα είναι στην 16άδα, όμως εκτός αναμένεται να μείνει ο εξτρέμ Γκρέι. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν και οι επιθετικοί Βαζ Τε και Νόουμπλ-Λάζαρους, που δεν υπολογίζονται. Εκτός πλάνων παραμένουν ο αμυντικός Αντισον και ο μέσος Ντόιλ, που δεν αγωνίστηκαν ούτε στη νίκη επί της Ρέντινγκ.


ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Μίντλεσμπρο:Επειτα από την ισοπαλία (2-2) της πρεμιέρας κόντρα στην Πόρτσμουθ η Μίντλεσμπρο δείχνει ασταμάτητη, έχοντας κερδίσει και τα τρία επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Τελευταίο «θύμα» της στην Τσάμπιονσιπ ήταν η Μπέρμιγχαμ την οποία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κερδίσει με 3-1. Μεσοβδόμαδα η ομάδα του Τόνι Μοουμπρέι επιβεβαίωσε και στο Λιγκ Καπ ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, κερδίζοντας 2-0 στην έδρα της Πίτερμπρο. Χωρίς τον διεθνή Αυστραλό επιθετικό Σκοτ ΜακΝτόναλντ να παραταχθεί σήμερα η «Μπόρο». Αμφίβολη κρίνεται και η συμμετοχή του πλάγιου μπακ Τζάστιν Χόιτ, ωστόσο δεδομένη είναι η απουσία (εκ νέου) των μέσων Ζεμαμά και Τόμσον. Εκτός από την αρχή της περιόδου παραμένει ο βασικός γκολκίπερ Στιλ.

Κόβεντρι:Επιτέλους έκανε σεφτέ η Κόβεντρι, μαζεύοντας τον πρώτο βαθμό της για φέτος. Οι «γαλάζιοι ουρανοί» έμειναν στο 0-0 με τη Γουότφορντ, όμως μην φανταστείτε ότι ενθουσίασαν με την απόδοσή τους και η χρονιά προβλέπεται μάλλον δύσκολη. Σημαντικότερος παράγοντας για να φτάσουν στον πρώτο πόντο της χρονιάς ήταν η παρουσία του γκολκίπερ Τζόι Μέρφι, που έκανε ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις. Χωρίς καμία αλλαγή στην 16άδα αναμένεται να προχωρήσει ο Αντι Θορν. Ο επιθετικός Φρέντι Ιστγουντ επέστρεψε στο προηγούμενο παιχνίδι, κάνοντας την πρώτη εμφάνισή του για φέτος, και είναι έτοιμος για την αναμέτρηση στο «Ριβερσάιντ». Οι μέσοι Μπέικερ και Μπελ επίσης γύρισαν και υπολογίζονται ξανά. Εκτός πλάνων παραμένουν οι ΜακΣέφρι (μέσος), Ντίγκαν (μέσος) και Γουντ (αμυντικός). Ο στόπερ Τέρνερ και ο επιθετικός Πλατ επέστρεψαν στις προπονήσεις, όμως ακόμα δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν.


ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ

Μπράιτον:Κοντά στο να διατηρήσει το απόλυτο μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έφτασε η Μπράιτον, ωστόσο δεν απέφυγε την εντός έδρας ισοπαλία στον αγώνα με την Μπλάκπουλ. Οι «γλάροι» προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο δύο γκολ του βετεράνου φορ Κέβιν Φίλιπς τους... έκοψαν τα φτερά. Πάντως, η ομάδα του Γκους Πογιέτ εμφανίζεται άκρως ανταγωνιστική σε αυτό το πρώτο κομμάτι της χρονιάς και το απέδειξαν και μεσοβδόμαδα, κερδίζοντας 1-0 (στην παράταση) τη Σάντερλαντ και εξασφάλισαν την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ. Σε αυτό το παιχνίδι αντικαταστάθηκε ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής Γκόρντον Γκριρ, όμως λογικά θα προλάβει την αναμέτρηση με την Πίτερμπρο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Γάλλο πλάγιο αμυντικό Ρομέν Βινσελό δεν προλαβαίνει, μετά τον τραυματισμό του στον ώμο κόντρα στις «μαύρες γάτες». Κοντά στην επάνοδό τους βρίσκονται οι επιθετικοί Μπάκλι και Χόσκινς, όμως λογικά ο Πογιέτ δεν θα ρισκάρει. Μακροχρόνια τραυματίες είναι οι αμυντικοί Ελφικ και Ελ-Αμπντ. Ο φορμαρισμένος επιθετικός Κρεγκ Μακάιλ-Σμιθ, που αποκτήθηκε πριν μερικές ημέρες από την Πίτερμπρο, θα βρεθεί για πρώτη φορά απέναντι στην ομάδα που υπηρέτησε για χρόνια.

Πίτερμπρο:«Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Το να κερδίσεις ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου με τέτοιο σκορ, σε οποιοδήποτε επίπεδο, είναι τεράστιο επίτευγμα». Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Ντάρεν Φέργκιουσον για να εκφράσει τον ενθουσιασμό του για την εντυπωσιακή νίκη της Πίτερμπρο επί της Ιπσουιτς. Το 7-1 επί της «πος» μιλάει από μόνο του και είναι ικανό να εκτοξεύσει την ψυχολογία των νεοφότιστων στα ύψη. Πάντως, μεσοβδόμαδα υπήρξε βελτίωση μετά την εντός έδρας ήττα (2-0) και τον αποκλεισμό από τη Μίντλεσμπρο στο Λιγκ Καπ. Αγωνιστικά δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα για τον Φέργκιουσον και μένει να δούμε αν για ακόμα ένα παιχνίδι θα επιλέξει την ίδια ενδεκάδα.


ΝΤΕΡΜΠΙ – ΜΠΕΡΝΛΙ

Ντέρμπι:Ξεκίνημα που δεν θα περίμενε ούτε ο πλέον αισιόδοξος οπαδός της πραγματοποιεί η Ντέρμπι, που μαζί με τη Σαουθάμπτον είναι οι μόνες ομάδες που έχουν το απόλυτο μετά από τέσσερα παιχνίδια. Τα «κριάρια» μπορεί να μην αποδίδουν το πλέον εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, ωστόσο δουλεύουν σκληρά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και γι’ αυτό φτάνουν στο αποτέλεσμα. Στο πρόσφατο 3-0 επί της Ντονκάστερ δεν ήταν η ομάδα που είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, ωστόσο «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή. Στο αγωνιστικό κομμάτι, αγώνα δρόμου για να προλάβει πραγματοποιεί ο κεντρικός αμυντικός Τζέισον Σάκελ, που αγωνίστηκε με πρόβλημα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με τη Ντονκάστερ και έχασε κάποιες προπονήσεις στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Αυτός και ο πιτσιρικάς Ο’Μπράιαν είναι οι μόνοι στόπερ που έχει στη διάθεσή του ο Νάιτζελ Κλαφ. Αμφίβολος δίνεται και ο επιθετικός Τζέιμι Γουόρντ. Σε περίπτωση που φτάσουν στη νίκη τα «κριάρια» θα ισοφαρίσουν το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία τους που κρατάει από το 1905, με πέντε νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Μπέρνλι:Σε αναζήτηση της πρώτης νίκης της στο πρωτάθλημα παραμένει η Μπέρνλι, που εξακολουθεί να προβληματίζει τους φίλους της με τις εμφανίσεις της. Η ομάδα του Εντι Χάουι δεν έχει βρει ακόμα τον ρυθμό της και αυτό φαίνεται και από το ότι στο Λγικ Καπ, τόσο απέναντι στην Μπέρτον όσο και απέναντι στην Μπάρνετ (την περασμένη Τρίτη) χρειάστηκε την παράταση για να προκριθεί. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο αμυντικός Μάικλ Νταφ πριν αποφασιστεί η συμμετοχή του. Δεδομένη είναι η απουσία του επιθετικού Μάρτιν Πάτερσον, ο οποίος παραμένει τραυματίας, ενώ εκτός είναι και ο τιμωρημένος μέσος Μάρβιν Μπάρτλι.


ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Ντονκάστερ:Την κυκλοφορία της μπάλας είχε η Ντονκάστερ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ντέρμπι, όμως σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευθεί. «Στο πρώτο μέρος δεν ανεβήκαμε πάνω από την πρώτη ταχύτητα και στο δεύτερο πηγαίναμε με... όπισθεν» είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός Σιν Ο’Ντρίσκολ για να εκφράσει την δυσαρέσκεια για το πρόσωπο που έδειξε η ομάδα του, υποστηρίζοντας ότι δικαίως οι «ρόβερς» δεν πήραν τίποτα από την αναμέτρηση στο «Πράιντ Παρκ». Οι «ρόβερς» δεν έχουν ξεκινήσει καθόλου καλά τη σεζόν, δεν έχουν βαθμό έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές και έχουν σκοράρει μόνο ένα γκολ σε αυτό το διάστημα. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει και σήμερα ο Ο’Ντρίσκολ που θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει αν θα έχει στη διάθεσή του τους Στοκ (μέσος), Μάρτις (αμυντικός), Γουίλσον (μέσος), Χάιτερ (επιθετικός) και Ο’Κόνορ (αμυντικός). Και αν γι’ αυτούς υπάρχει ελπίδα να αγωνιστούν δεν ισχύει το ίδιο για τους τραυματίες Σαρπ (επιθετικός), Μέισον (επιθετικός), Τσέιμπερς (αμυντικός), Γουντς (μέσος) και Λόκγουντ (αμυντικός).

Μπρίστολ Σίτι:Για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι η Μπρίστολ Σίτι απέφυγε την ήττα, κρατώντας στο 0-0 την Πόρτσμουθ. Από άποψη συγκομιδής βαθμών τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για τους «ρόμπινς», προέρχονταν όμως από ένα πολύ κουραστικό παιχνίδι κόντρα στη Λέστερ και ο Κιθ Μίλεν δεν είχε κανένα παράπονο από την προσπάθεια των παικτών του. Αντιθέτως, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι για πρώτο ματς φέτος στον πρωτάθλημα η ομάδα του δεν δέχθηκε γκολ. Σταντ μπάι είναι ο βετεράνος γκολκίπερ Ντέιβιντ Τζέιμς για να αντικαταστήσει τον Γκέρκεν σε περίπτωση που ο τελευταίος δεν ξεπεράσει έγκαιρα το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Στην ενδεκάδα επιστρέφει ο βασικός επιθετικός Μέιναρντ και ο χαφ Ελιοτ. Ο αρχηγός Λούις Κάρι (αμυντικός) ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και μπορεί ακόμα και να ξεκινήσει.


ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ – ΚΑΡΝΤΙΦ

Πόρτσμουθ:Χαμηλές πτήσεις προς το παρόν για την Πόρτσμουθ, που την περασμένη αγωνιστική έμεινε στο 0-0 με την Μπρίστολ Σίτι. Ο Στιβ Κότεριλ αναζητεί λύσεις και δεν έκρυψε την πρόθεσή του να αναζητήσει 2-3 παίκτες ακόμα, τους οποίους θα αποκτήσει ως δανεικούς. Το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα των «πομπέι», ο Νορβηγός φορ Χούσεκλεπ, πέρασε ως αλλαγή κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι και άφησε υποσχέσεις ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος στη συνέχεια. Ωστόσο, ο Μπενζανί, μια από τις τελευταίες προσθήκες της Πόρτσμουθ, πιέζει για να ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ενδεκάδα. Ισως αυτό συμβεί, μολονότι ο Κότεριλ δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα με τραυματισμό ή τιμωρία και στα δύο τελευταία ματς παρέταξε το ίδιο σχήμα. Οι βετεράνοι αμυντικοί Χρέινταρσον και Ντέιλι ελπίζουν ότι θα ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους και θα βρεθούν στην αποστολή.

Κάρντιφ:Ο έμπεριος φορ Ρόμπερτ Ερνσοου ήταν ο άνθρωπος που έσωσε την παρτίδα για την Κάρντιφ και απέτρεψε δεύτερη συνεχή ήττα. Ο πρώτην παίκτης της Νότιγχαμ Φόρεστ σκόραρε απέναντι στην Μπέρνλι και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Οι «μπλούμπερντς» είχαν παιχνίδι και στα μέσα της εβδομάδας και λίγο έλειψε να αποκλειστούν από τη Χάντερσφιλντ στο Λιγκ Καπ. Αν και προηγήθηκαν 2-0 βρέθηκαν πίσω στο σκορ και τελικά κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση, όπου επικράτησαν 5-3, ισοφαρίζοντας στο 93’. Διπλή ενίσχυση ενδέχεται να έχει η Κάρντιφ. Οι Κις (μέσος) και Γκούναρσον (μέσος) αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού, όμως στη διάρκεια της εβδομάδας μπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Κοντά στην επάνοδό του είναι και ο Στίβεν ΜακΦέιλ, που δεν έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα, αλλά δεν θα ταξιδέψει στη νότια ακτή της Αγγλίας για το ματς με την Πόρτσμουθ.


ΧΑΛ – ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Χαλ:Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει ήδη η Χαλ που τα βρίσκει σκούρα μπροστά στο κοινό της. Οι «τίγρεις» την περασμένη αγωνιστική έχασαν για τρίτη φορά μπροστά στο κοινό τους (σε ισάριθμα ματς φέτος), αφού δεν κατάφεραν να αποφύγουν το 0-1 από την Κρίσταλ Πάλας. «Με τόση κατοχή που έχουμε στα παιχνίδια μέχρι τώρα πρέπει να κάνουμε περισσότερα, αλλά μέχρι τώρα δεν το εκμεταλλευόμαστε» ήταν το σαφές μήνυμα του Νάιτζελ Πίρσον προς τους παίκτες του. Ο τελευταίος είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές, παρότι δεν έχει κάποιο νέο πρόβλημα με τραυματισμούς ή απουσίες. Ο αμυντικός Πολ ΜακΣέιν και ο εξτρέμ Κάμερον Στιούαρτ παραμένουν μακροχρόνια τραυματίες.

Ρέντινγκ:Προβληματικό το ξεκίνημα που πραγματοποιεί η Ρέντινγκ, που μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές δεν έχει πάρει βαθμό. Μετά την ήττα από την Πόρτσμουθ ακολούθησε η εντός έδρας από την Μπάρνσλεϊ. Τα πράγματα... χειροτέρεψαν περισσότερο μεσοβδόμαδα, όταν οι «βασιλικοί» ηττήθηκαν 2-1 από την Τσάρλτον (ομάδα που παίζει στη Λιγκ 1) και σταμάτησε πρόωρα η περιπέτειά τους στο Λιγκ Καπ. Το ντεμπούτο του στο κέντρο της άμυνας θα πραγματοποιήσει ο Λετονός Κάσπαρς Γκορκς. Πιθανότητες επανόδου στην ενδεκάδα έχει ο μέχρι πρότινος τραυματίας μπακ Αντι Γκρίφιν. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο έτερος μπακ Μάρκους Γουίλιαμς.