Το +11 της Λίβερπουλ, οι αποστάσεις και η... καταραμένη Άρσεναλ

Η Λίβερπουλ έχει αποκτήσει διαφορά μεγάλης ασφάλειας στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ την 1η μέρα του Δεκέμβρη και όλες οι υπόλοιπες ομάδες με ανάλογη απόσταση από τους διώκτες τους, κατάφεραν να πανηγυρίσουν και τον τίτλο! Όλες; Μάλλον όχι... Η Άρσεναλ απέτυχε να το κάνει στα χρόνια της... κατάρας.  



Το +11 της Λίβερπουλ, οι αποστάσεις και η... καταραμένη Άρσεναλ

Η ομάδα του Κλοπ με τεράστια δυσκολία επικράτησε και της Μπράιτον το απόγευμα του Σαββάτου φτάνοντας με πολύ μεγάλο άγχος στο τελικό 2-1, με τον Άλισον να βλέπει την κόκκινη κάρτα πιάνοντας τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής και τον Ντανκ να μειώνει με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ.

Το +11 με το οποίο ξημέρωσε η 1η του Δεκέμβρη για τους «κόκκινους», είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά που έχει παρατηρηθεί στην κορυφή αυτή την ημέρα, μετά το +14 που είχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την αγωνιστική περίοδο 1993-1994.

Έπειτα ακολουθεί η Τσέλσι του +10 τη σεζόν 2004-2005, άλλες δυο φορές οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν φτάσει στο +8 την 1η Δεκεμβρίου του 2000 και του 2017 και στο φινάλε κατέκτησαν τον τίτλο, όμως, υπάρχει και η Άρσεναλ...

Οι «κανονιέρηδες», την ποδοσφαιρική χρονιά 2013-2014, όταν εκείνες τις εποχές κατάφερναν να κάνουν τρομερό ξεκίνημα κι έπειτα... λιποθυμούσαν, είχαν φτάσει μέχρι και το +7 στην πρώτη μέρα του τελευταίου μήνα του έτους και φυσικά... κατέρρευσαν, τερματίζοντας στην 4η θέση.

Κώστας Ζάλιαρης