Στο +11 με... την ψυχή στο στόμα η Λίβερπουλ, απόλυτος ο Μουρίνιο! (vid)

Ο Φαν Ντάικ σκόραρε δυο φορές από ισάριθμες ασίστ του Αλεξάντερ – Άρνολντ, όλα έμοιαζαν ιδανικά κι εύκολα και... έγιναν σχεδόν εφιάλτης! Η Λίβερπουλ ναι μεν έφτασε στο +11 στην κορυφή με το 2-1 επί της Μπράιτον στο «Άνφιλντ», όμως, έμεινε με δέκα παίκτες στο 76', δέχθηκε γκολ και αγχώθηκε απίστευτα! Κάκιστη ήττα (1-0) για την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο ματς με τη Γουέστ Χαμ, απόλυτος ο Μουρίνιο στον πάγκο της Τότεναμ με το 3-2 επί της Μπόρνμουθ, δύσκολη και... τυχερή νίκη η Πάλας, 2-0 τη Μπέρνλι στο Turf Moor.  



Στο +11 με... την ψυχή στο στόμα η Λίβερπουλ, απόλυτος ο Μουρίνιο! (vid)

Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-1

Ναι μεν μια εύκολη νίκη είναι κάτι που έχει λείψει από τη Λίβερπουλ, ωστόσο, ίως ο Κλοπ δεν το ήθελε τόσο... εύκολο, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι «κόκκινοι» με το πόδι στο γκάζι πέτυχαν πολύ γρήγορα δυο γκολ απέναντι στη Μπράιτον στο «Άνφιλντ», όμως, αυτό προκάλεσε χαλάρωση, έδωσε λίγο θάρρος στους «αετούς» και κάπως η εξέδρα άρχισε να δείχνει δυσαρέσκεια για την κατάσταση που διαμορφωνόταν. Ο Φαν Ντάικ από σέντρα του Αλεξάντερ – Άρνολντ αρχικά σκόραρε στο 18' με κεφαλιά το έκανε και ξανά από τον ίδιο δημιουργό στο 24' για το 2-0 των πρωτοπόρων της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Λίβερπουλ δεν έπαιξε και δεν μπορούσε να το κάνει τόσο άνετα όσο θα ήθελε για να υπερασπιστεί το προβάδισμά της δίχως ανησυχίες, με τη Μπράιτον να προβάλλει αντίσταση και παραμένει αξιοπρεπής στο ματς παρά την δύσκολη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί για εκείνη. Ο κόσμος φρόντιζε να μεταφέρει στους παίκτες του Κλοπ την ανάγκη να... σοβαρευτούν και εκείνοι λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα άρχισαν να πιέζουν ξανά για να βρουν κι άλλα γκολ και να βάλουν οριστικό τέλος στο ματς. Ο Ντανκ στην άμυνα της Μπράιτον προσπαθούσε να σταματήσει στα πάντα και έπεφτε με αυτοθυσία μπροστά στα σουτ και τις προσπάθειες των «κόκκινων», ενώ στο 76' ο Τροσάρ κατέβασε τη μπάλα νικώντας τον Λόβρεν και στην προσπάθειά του να «κρεμάσει» τον Άλισον, ο Βραζιλιάνος έπιασε τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής και αποβλήθηκε! Τεράστιο το λάθος της άμυνας των Πρωταθλητών Ευρώπης, που παρέμειναν... κοιμώμενοι καθ' όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους και αμέσως μετά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Ντανκ με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ χαμηλά, νίκησε τον Αντριάν από απόσταση δίνοντας τρομερό ενδιαφέρον στο παιχνίδι!

 

Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 0-1

Στο Λονδίνο, Τσέλσι και Γουέστ Χαμ έδωσαν σκληρή μάχη και έδειξαν πως όποια από τις δύο κατάφερνε να ξεχωρίσει, θα το είχε κάνει με πολύ μεγάλο μόχθο σε αυτό το ματς. Οι Πούλισικ και Μάουντ ήταν οι πιο δραστήριοι για το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος έδωσε φανέλα βασικού στους Πέδρο και Ζιρού στην επίθεση! Οι «μπλε», είχαν δοκάρι στο 22' όταν η μπάλα από σέντρα – σουτ του Τζέιμς κόντραρε στον Κρέσγουελ και για λίγο δεν παραβίασε την εστία των «σφυριών».

Η Τσέλσι βρέθηκε προ εκπλήξεως στο 48ο λεπτό με την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι να παίρνει το προβάδισμα! Ο Άαρον Κρέσγουελ με κούρσα από αριστερά, έκανε κίνηση πιο κεντρικά, είχε τη μπάλα στο δεξί, το επιχείρησε και νίκησε τον Κέπα για το 1-0 των φιλοξενούμενων στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! Ο Ντέιβιντ Μάρτιν στην εστία της Γουέστ Χαμ όποτε χρειάστηκε ήταν παρών για να μην επιτρέψει στους «μπλε» να σκοράρουν, με τον Λάμπαρντ να περνάει στο ματς τους Γουίλιαν και Καντέ αντί των Πέδρο και Ζορζίνιο, φρεσκάροντας την ομάδα του με την ελπίδα να πάρει κάτι περισσότερο από τους νεοεισελθόντες. Και παρ' όλα αυτά στο 67' ο Μικαΐλ Αντόνιο σκόραρε, όμως το VAR το ακύρωσε για χέρι που είχε κάνει προτού νικήσει τον Κέπα. Η Τσέλσι μπλοκαρίστηκε παντελώς και υπέστη την ήττα...

Τότεναμ – Μπόρνμουθ 3-2

Η Τότεναμ λίγες μέρες μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού με ανατροπή και την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, έδειξε θετική διάθεση από την αρχή απέναντι στην Μπόρνμουθ και ο Ντέλε Άλι έδειξε πως σιγά – σιγά βρίσκει τα σωστά πατήματά του και αντλεί έμπνευση από τον Ζοσέ Μουρίνιο που εξ αρχής του είχε ζητήσει ν' αρχίσει να ξαναπαίζει όπως πραγματικά μπορεί. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε αρκετή ελευθερία στον αγωνιστικό χώρο, έκανε αρκετές κινήσεις και ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό κυνηγώντας μια βαθιά μπαλιά και τελειώνοντας πανέμορφα τη φάση. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι αρκετά πιο εύκολα, όμως, στο 25' το VAR δεν άφησε τον Ντάβινσον Σάντσες να χριστεί σκόρερ και να δώσει πιο ασφαλές προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ντέλε Άλι θα έβρισκε πάλι δίχτυα στο 50ο λεπτό, κάνοντας τρομερά αποτελεσματική εμφάνιση και τελειώνοντας σωστά τις φάσεις στις οποίες μπορούσε να σκοράρει, στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Από μπαλιά του Αλντερβάιρελντ, ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης έτρεξε ξανά στο χώρο πίσω στην άμυνα της Μπόρνμουθ, κατέβασε εξαιρετικά και σκόραρε για το 2-0, σιγουρεύοντας το 3x3 από την ημέρα που ανέλαβε ο Μουρίνιο. Στο 69ο λεπτό με εκπληκτικό βολέ από σέντρα του Σον, ο Μούσα Σισοκό από το δεύτερο δοκάρι έγραψε το 3-0 για να έρθει ο Χάρι Γουίλσον και να μετατρέψει το φινάλε της αναμέτρησης σε προσωπικό σόου, δίχως όμως αντίκρισμα για την ομάδα του. Στο 73' με καταπληκτικό φάουλ και στο 90' + 6' με ωραίο αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής, μείωσε για τους «cherries» στο τελικό 3-2... 

Μπέρνλι – Κρίσταλ Πάλας 0-2

Στο Turf Moor συνέβησαν τα λιγότερα συγκριτικά με τα υπόλοιπα ματς που είχαν κοινή ώρα έναρξης του απόγευμα του Σαββάτου. Τόσο η Μπέρνλι όσο και η Κρίσταλ Πάλας έδειξαν πως ήθελαν να είναι ιδαίτερα προσεκτικές και δύσκολα το παιχνίδι ρόλαρε για να γίνουν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Λίγο πριν την ανάπαυλα, από το πουθενά, οι «αετοί» προηγήθηκαν με τον Ζαχά να κάνει ένα σουτ στην κλειστή γωνία και τον Πόουπ να μην υπολογίζει σωστά, για να φτάσει στο 1-0 η ομάδα του Χότζον.

Ξανά στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς ήταν τέτοια που έλειπε μια σπίθα ή μια καλή φάση για να... τσιτώσει τους παίκτες και ν' αποκτήσει ενδιαφέρον η αναμέτρηση, όμως, στο 60ο λεπτό η Μπέρνλι έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Κρις Γουντ ολομόναχος απέναντι από τον τερματοφύλακα έπειτα από κακή κεφαλιά του Κουγιατέ, κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω απ' τα δοκάρια! Και επειδή μόνο με κάτι τελείως απρόβλεπτο ή με ένα μεγάλο λάθος θα άλλαζε πάλι κάτι σε αυτό το ματς, στο 78' ο Μπεν Μι στην προσπάθειά του να διώξει στέλνει τη μπάλα προς την εστία του κι εκεί περιμένει ο Σλουπ για να γράψει το τελικό 2-0 για την Πάλας.

Κώστας Ζάλιαρης