Η γκολάρα του Ντε Μπρόινε δεν ήταν αρκετή για την Σίτι! (vid)

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έδειχνε να κλειδώνει το τρίποντο για την Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Νιούκαστλ με το γκολ της σεζόν έως τώρα, αλλά ο Τζόντζο Σέλβι ισοφάρισε για τους γηπεδούχους με ένα αντίστοιχης ομορφιάς τελείωμα και έκοψε βαθμούς από τους πρωταθλητές, οι οποίοι μπορεί να δουν την διαφορά από την πρώτη Λίβερπουλ να αυξάνεται στους 11 βαθμούς.



Η γκολάρα του Ντε Μπρόινε δεν ήταν αρκετή για την Σίτι! (vid)

Ένας πρώην... κόκκινος ήταν και αυτός που μίλησε τελευταίος στο «St James' Park» για να βάλει φαρδιά την υπογραφή του σε ένα πολύ ενδιαφέρον από το πρώτο του λεπτό ματς.

Οι γηπεδούχοι δεν φάνηκαν καθόλου διστακτικοί και με συνήθεις υπόπτους τους Σεντ Μαξιμάν και Αλμιρόν δοκίμαζαν να βγουν μπροστά και να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που άφηναν τα ανεβάσματα των μπακ της Σίτι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώτος δημιουργούσε μόνο προβλήματα στον Γουόκερ, και τα γκολ είχες την αίσθηση ότι δεν θα αργούσαν να έρθουν. Ήταν ο Στέρλινγκ στο 22' εκείνος που άνοιξε το σκοράρισμα, για να έρθει η άμεση απάντηση με σουτ του Βίλεμς τρία λεπτά αργότερα, με το 1-1 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Μετά την επίτευξη της ισοφάρισης η Νιούκαστλ κάθισε πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο, μια τακτική που ακολούθησε πιστά σε σχεδόν όλο το δεύτερο μέρος. Οι «πολίτες» ανέβασαν ρυθμούς από το 65' και μετά για να πιέσουν πολύ τις «καρακάξες», έχοντας βεβαίως να αντιμετωπίσουν 11 ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα και συχνά-πυκνά μαρκαρίσματα με τέσσερις και πέντε παίκτες μέσα στην περιοχή. Μέσα σε πέντε λεπτά η πίεση της Σίτι μετουσιώθηκε σε ουσιαστικές ευκαιρίες, με τον Ζεσούς να σουτάρει πάνω στον Ντουμπράβκα και τον Ντε Μπρόινε στα σώματα στην εξέλιξη της φάσης, αλλά και τον Μπερνάρντο να χάνει τεράστια φάση για το 1-2 λίγο αργότερα. Μόλις είχε μπει στο ματς ο Πορτογάλος και στην συγκεκριμένη περίπτωση φάνηκε σαν να μην είχε σωστή αίσθηση του χώρου, σουτάροντας προς τα εκεί που ήθελε, εκτός εστίας.

Στο 82' ήρθε το γκολ της σεζόν έως τώρα, με τον πολύ δραστήριο Ντε Μπρόινε να κατεβάζει με το στήθος μια απομάκρυνση από την περιοχή και σε δεύτερο χρόνο να σκοράρει εκτός αυτής με ένα αδιανόητα καλό σουτ στην κίνηση, το οποίο βρήκε με τα ακροδάχτυλα ο Ντουμπράβκα αλλά όχι αρκετά για να το αποτρέψει από το να χτυπήσει στο δοκάρι και να περάσει την γραμμή. Δεν φάνηκε να μπορεί να βγάλει αντίδραση η Νιούκαστλ, αλλά ένα γέμισμα από πίσω της απέφερε φάουλ κοντά στην περιοχή στο 88', φάουλ το οποίο εκτελέστηκε έξυπνα από τον Ατσού στα όρια της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου ο Σέλβι με ένα αριστοτεχνικό πλασέ ανάμεσα από τα σώματα έκανε το 2-2.