Ο Έμερι ενάμιση χρόνο έψαχνε αρχηγό...

Η αδυναμία της Άρσεναλ να έχει μια ισχυρή προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο ώστε να ηγείται των υπολοίπων και να ελέγχει τις καταστάσεις, αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ο Έμερι βρισκόταν στο... ψάξιμο για τον πιο ικανό αρχηγό.  



Ο Έμερι ενάμιση χρόνο έψαχνε αρχηγό...

Ο Κοσιελνί το καλοκαίρι έφυγε κακήν κακώς καταστρέφοντας τη σχέση του με τον σύλλογο και τους οπαδούς με τη γενικότερη συμπεριφορά του αλλά και με τον τρόπο που επέλεξε να παρουσιαστεί από τη Μπορντό, βγάζοντας μπροστά στην κάμερα τη φανέλα των «κανονιέρηδων».

Ο Οζίλ ξεκάθαρα δεν έκανε για αρχηγός λόγω των θεμάτων που αντιμετώπισε με τον Έμερι και της ανισόρροπης κατάστασης που βιώνει στην ομάδα παίζοντας ένα ματς και μένοντας έξω για τα επόμενα δυο – τρία...

Ο Τζάκα έβρισε τους οπαδούς και έβγαλε κι εκείνος τη φανέλα μπροστά τους. Ο Ομπαμεγιάνγκ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο και τους συμπαίκτες του με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο...

Το... ψάξιμο για τον κατάλληλο αρχηγό ήταν από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες τις οποίες έπρεπε να φέρει εις πέρας ο Ουνάι Έμερι στους «κανονιέρηδες», φτάνοντας σε σημείο σε 78 αναμετρήσεις κατά τις οποίες κράτησε το «τιμόνι» προτού απολυθεί, να έχει αλλάξει... εννέα διαφορετικούς αρχηγούς!

Και μάλιστα, ο μοναδικός που φόρεσε το περιβραχιόνιο στο μπράτσο περισσότερες από 20 φορές, φτάνοντας συνολικά στις 24, ήταν ο Λοράν Κοσιελνί που ήταν σταθερός, μέχρι να τα κάνει όλα άνω – κάτω και ν' απαιτήσει να φύγει για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο Έμερι, προτού απολυθεί, είχε κάνει τον Ομπαμεγιάνγκ αρχηγό και δεν αποκλείεται να υπάρξει νέος, με την έλευση του μόνιμου προπονητή που θ' αντικαταστήσει τον Ισπανό.

Ο Λιούνγκμπεργκ, πάντως, που αναλαμβάνει μέχρι νεοτέρας, δεν πρόκειται να ταράξει τόσο τα νερά...

Κώστας Ζάλιαρης