Η μέρα που ο Τζέραρντ... συστήθηκε στο κοινό του «Άνφιλντ»! (video)

«Στίβι μπαίνεις»... Η ατάκα που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ. Σαν σήμερα πριν ακριβώς 21 χρόνια, ο Ζεράρ Ουγιέ δίνει εντολή στον 18χρονο Στίβεν Τζέραρντ για... ντεμπούτο με την επαγγελματική ομάδα της Λίβερπουλ!  



Η μέρα που ο Τζέραρντ... συστήθηκε στο κοινό του «Άνφιλντ»! (video)

Ο Stevie G, ο εκ των πιο εμβληματικών αρχηγών στα χρονικά των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ, σίγουρα θα το ονειρευόταν, αλλά δεν θα μπορούσε καν να το διανοηθεί ότι θα έγραφε τέτοια... εποποιία με την ομάδα, όταν την ξεκινούσε...

Το ημερολόγιο έγραφε 29 Νοέμβρη του 1998, έναν χρόνο αφότου είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με το κλαμπ.

Αμούστακο, 18χρονο παιδί, είχε πάρει τη θέση του Βάγκαρντ Χέγκεμ, στο 90ο λεπτό της νίκης (2-0) απέναντι στη Μπλάκμπερν.

Είχε τον αριθμό 28 στην πλάτη και ήταν η πρώτη του εμφάνιση στο γήπεδο, το οποίο τον Μάιο του 2016 τον αποθέωνε όρθιο, με κόσμο δακρυσμένο, όταν έριχνε τους τίτλους τέλους για να παίξει στο MLS και τους Λος Άντζελες Γκάλαξι...

Η πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων», ήταν σε παιχνίδι με την Τότεναμ, στις 5 Δεκεμβρίου του 1998.

Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ, ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τους Λονδρέζους, με τον νεαρό, τότε, Στίβεν Τζέραρντ, να παίζει στη θέση του δεξιού μπακ και να έχει κακή απόδοση, αφού αντικαταστάθηκε στο 55ο λεπτό, μη μπορώντας να σταματήσει τον εκπληκτικό, Νταβίντ Ζινολά.