«Special... Three» και επιστροφή στις νίκες για την Τότεναμ του Μουρίνιο (vid)

Ουσιαστικά ένα ημίχρονο, τρία γκολ και έναν εξαιρετικό Σον, ο οποίος σκόραρε και μοίρασε, χρειάστηκε η Τότεναμ στην πρώτη αγωνιστική υποχρέωση της στην εποχή Μουρίνιο για να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Γουέστ Χαμ και να επικρατήσει στην έδρα των «σφυριών» με τελικό σκορ 2-3. Σκόρερ για τους νικητές οι Σον (36'), Μόουρα (43') και Κέιν (49'), ενώ για τους ηττημένους οι Αντόνιο (73') και Ογκμπόνα (90+6').



«Special... Three» και επιστροφή στις νίκες για την Τότεναμ του Μουρίνιο (vid)

Πέντε συνολικά γκολ, μία επιθετική τετράδα... «φωτιά» με «μπροστάρη» τον Σον, πολύ ωραίο ποδόσφαιρο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και εν τέλει επιστροφή στις νίκες μετά από πέντε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στην Αγγλία και την νίκη της Τότεναμ στην έδρα της Γουέστ Χαμ με το τελικό 3-2 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Το ματς

Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, η Τότεναμ έδειξε το ποιος είναι το... «αφεντικό» στην αναμέτρηση, εφόσον με το... «καλησπέρα» υπέβαλε τον ρυθμό της στην γηπεδούχο ομάδα και πήρε εξ' αρχής ενεργητικό ρόλο στο ματς.

Από την άλλη, η γηπεδούχος Γουέστ Χαμ ωστόσο προσπάθησε στην αρχή να ακολουθήσει τον ρυθμό των «σπιρουνιών», αλλά το κατάφερε τουλάχιστον τα 20 πρώτα λεπτά και στην συνέχεια αφέθηκε στις... «ορέξεις» των φιλοξενούμενων και συγκεκριμένα στις... «ορέξεις» των Σον, Κέιν και Ντέλε Άλι.

Έτσι, με την τετράδα... «φωτιά» στην επίθεση της και κύριο πρωταγωνιστή τον Σον η ομάδα από την... «άσπρη» πλευρά του Λονδίνου κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ πριν την ανάπαυλα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-0.

Σκόρερ αρχικά στο 36' ο Νοτιοκορεάτης και στο 43' ο Λούκας Μόουρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του «Special One» δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και αμέσως – αμέσως στο ξεκίνημα με τον Κέιν στο 49' έκαναν το 3-0, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την νίκη από νωρίς.

Όμως, οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι είχαν διαφορετική άποψη!

Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν το ότι οι φιλοξενούμενοι έριξαν... «στροφές» μετά τα τρία γκολ, αρχικά στο 73' με τον Αντόνιο μείωσαν σε 1-3 και συνεχίζοντας την πίεση στο τέλος κατάφεραν να καταλήξουν το ματς σε... «ροντέο», αλλά εν τέλει το μόνο που κατάφεραν ήταν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων να μειώσουν σε 3-2 και να διαμορφώσουν έτσι το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Έτσι λοιπόν, με την σημερινή νίκη της η Τότεναμ πέρα του ότι μπήκε με το... «δεξί» στην Μουρίνιο εποχή και πέρα του ότι επανήλθε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, «σκαρφάλωσε» για λίγες ώρες στην 6η θέση της βαθμολογίας έχοντας πλέον 17 βαθμούς, ενώ αντίθετα η Γουέστ Χαμ βρέθηκε στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 μόλις βαθμούς και στο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τέλος, την επόμενη αγωνιστική αναφορικά η Τότεναμ θα αντιμετωπίσει την Μπόρνμουθ εντός έδρας, ενώ η Γουέστ Χαμ θα φιλοξενηθεί από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Βέβαια, μεσοβδόμαδα η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επιστρέφει στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, εφόσον την ερχόμενη Τρίτη θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενδεκάδες:

Γουέστ Χαμ: Ρομπέρτο – Ογκμπόνα, Ντιόπ (65' Σάντσεζ), Φρέντερικς, Κρέσγουελ – Ράις – Σνόντγκρας, Νομπλ, Άντερσον (47' Αντόνιο), Γιαρμολένκο (56' Φορνάλς) – Αλέ.

Τότεναμ: Γκαζανίγκα – Αλντερβάιρελντ, Σάντσεζ, Οριέ, Ντέιβις (75' Ρόουζ) – Ντάιερ, Γουΐνκς – Ντέλε Άλι (79' Έρικσεν), Μόουρα (82' Σισοκό), Σον – Κέιν.

 

Μαρίνος Πάντζης