Μπροστά είναι φωτιά, αλλά πρέπει να βρει άκρη στην άμυνα...

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας έχει τρομερές επιλογές για την επίθεση, παίκτες που πετούν φωτιές και που οφείλουν να εμφανιστούν στην ίδια και σε καλύτερη κατάσταση στο Euro, ωστόσο, ο Σάουθγκεϊτ πρέπει να βρει λύσεις για το κέντρο της άμυνας στην προετοιμασία μέχρι το τουρνουά του καλοκαιριού... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Μπροστά είναι φωτιά, αλλά πρέπει να βρει άκρη στην άμυνα...

Τα «λιοντάρια» ολοκλήρωσαν όπως έπρεπε τις υποχρεώσεις τους για τα προκριματικά του Euro 2020 και μετά την εφτάρα απέναντι στο Μαυροβούνιο, έκλεισαν με το 4-0 κόντρα στο Κόσοβο.

Με λίγες αλλαγές και σοβαρότητα μέχρι τέλους, οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ έκαναν αυτό που έπρεπε και έδειξαν πόσο σωστά αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια και πόσο έτοιμοι οφείλουν να είναι το προσεχές καλοκαίρι παίζοντας... εντός έδρας.

Με την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020 στις 14 Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ», με τρία ματς ομίλου στο Λονδίνο και με ημιτελικό – τελικό στο γήπεδο – στολίδι, είναι τεράστια η ευκαιρία που έχουν μπροστά τους οι Άγγλοι για να συνδυάσουν την μεγάλη τους πρόοδο με έναν τίτλο, έπειτα από την εξαιρετική παρουσία στο Μουντιάλ του 2018 και το final-4 του Nations League.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ξέρει πόσο καλά είναι στο επιθετικό κομμάτι η ομάδα του, αλλά πως ο ίδιος πρέπει να βρει τη λύση για την καλύτερη δυνατή εικόνα στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά, ο Στέρλινγκ που είναι πλέον σταθερή αξία στα γκολ και τη δημιουργία από τα πλάγια, ο Χάρι Κέιν που σκόραρε σε όλα τα των προκριματικών και είναι μόνιμα αποτελεσματικός, ο Μάρκους Ράσφορντ στην ίσως πιο ώριμη χρονιά του, ο Χάντσον – Οντόι που έχει τη «δίψα» μαζί με τον Τάμι Άμπραχαμ που σκόραρε στο ματς της περασμένης Πέμπτης και έρχεται από πίσω τους ο Καλούμ Γουίλσον της Μπόρνμουθ.

Οι Μάντισον, Τσάμπερλεϊν, Σάντσο και Μάουντ μεσοεπιθετικά, απαρτίζουν ένα πολύ ισχυρό κομμάτι του παιχνιδιού της Αγγλίας.

Οι παραπάνω θα έχουν την ευθύνη του σκοραρίσματος και των γκολ που θα φέρουν τις νίκες και τα βήματα προς την επίτευξη των στόχων, όμως, η άμυνα που έχει τη δική της δουλειά, φαίνεται πως πρέπει να λύσει το δικό της ζήτημα.

Πέρα από τον Χάρι Μαγκουάιρ που λογικά είναι εκείνος που θεωρείται βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο των μετόπισθεν, πρέπει να βρεθεί ο παρτενέρ με τον οποίο θα μάθουν να συνεργάζονται με κλειστά μάτια, θα έχουν τις σωστές τοποθετήσεις και θα ξέρουν σε επικίνδυνες καταστάσεις και σύγχυση στα καρέ, πως ακριβώς θα πρέπει ν' αντιδρούν. Ο Μινγκς το παλεύει και έχει αποδείξει πως μπορεί ν' αποτελέσει κάτι πολύ αξιόπιστο, υπάρχει ο Τζον Στόουνς που έχει μπροστά του αρκετή δουλειά έχοντας χάσει το πρώτο κομμάτι της σεζόν με τραυματισμό, ενώ και ο Φικάγιο Τομόρι θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του μέσω της σεζόν που θα κάνει μέχρι τέλους στην Τσέλσι...

Όλα αυτά και οι δοκιμές που θα κάνει ο Σάουθγκεϊτ με τις κλήσεις του στο διάστημα της προετοιμασίας μέχρι το Euro του 2020, θα φανούν στα τέσσερα ματς που έχει ακόμα η Αγγλία μέχρι το καλοκαίρι...