Το γιόρτασε με «7αρα» η εθνική Αγγλίας (Videos)

Με μια εκκωφαντική νίκη γιόρτασε τα 1000 παιχνίδια από την σύστασή της η εθνική Αγγλίας, που έφτασε σε άνετη νίκη με σκορ 7-0 επί του Μαυροβουνίου και πέρασε στα τελικά του Euro 2020 ως πρώτη από τον όμιλό της. Στο 5-0 το ημίχρονο, χατ-τρικ ο Χάρι Κέιν που αντικαταστάθηκε νωρίς, χατ-τρικ στις ασίστ ο Μπεν Τσίλγουελ, πέτυχε το πρώτο του τέρμα με το εθνόσημο ο Τάμι Έιμπραχαμ. Ακούστηκαν αποδοκιμασίες κατά την είσοδο του Τζο Γκόμεζ, με τις κάμερες να δείχνουν παράλληλα τον Ραχίμ Στέρλινγκ, που χειροκρότησε τον συμπαίκτη του μετά το μεταξύ τους επεισόδιο.



Το γιόρτασε με «7αρα» η εθνική Αγγλίας (Videos)

Άνετη θα πάει στο τελευταίο ματς της κόντρα στο Κόσοβο για τα προκριματικά του ερχόμενου Euro η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, η οποία αντιμετώπισε μια εθνική πολύ κατώτερη από τα δικά της στάνταρντς και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει ακόμη ένα τρίποντο, φτάνοντας τα 33 γκολ στο γκρουπ. Αδιάφορο και για τους Κοσοβάρους το επόμενο μιας και ηττήθηκαν με ανατροπή από την Τσεχία εκτός έδρας (2-1) και έμειναν και μαθηματικά στην τρίτη θέση.

Παρουσιάζοντας μια πολύ νεανική ομάδα για ακόμη μία φορά, τα «τρία λιοντάρια» δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και σταμάτησαν στα πέντε γκολ, σκοράροντας κατά βούληση από το 11ο έως και το 37ο λεπτό. Δημιουργός στα τρία πρώτα τέρματα ήταν ο Τσίλγουελ, που βρήκε ιδανικά τους Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και Κέιν, με τον πρώτο να ανοίγει τον λογαριασμό έπειτα από ιδανικό κοντρόλ και δυνατό διαγώνιο σουτ. Στο 19’ και το 24’ ήταν η σειρά του Κέιν, ο οποίος σκόραρε με το κεφάλι σε αμφότερες τις περιπτώσεις για να κάνει το 3-0. Ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 37’ ο αρχηγός της Αγγλίας και της Τότεναμ, ενώ είχε μεσολαβήσει και το πολύ όμορφο εντός περιοχής σουτ του Μάρκους Ράσφορντ για το 4-0.

Τα γκολ της Αγγλίας μέχρι το 4-0 και το 5-0 από τον Κέιν

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ίδια όρεξη για τρέξιμο, την στιγμή που οι Μαυροβούνιοι είχαν ακούσει κατσάδιασμα στα αποδυτήρια και είχαν πάρει οδηγίες να καθίσουν πίσω αλλά και να... σκυλιάσουν για να μην αφήσουν χώρους. Ο ρυθμός ήταν αισθητά πιο χαμηλός και φαινόταν πως το ματς θα μπορούσε να είχε ακόμη και ένα γκολ μέχρι το φινάλε. Τα δεδομένα άλλαξαν όταν μετά από μία φάση διαρκείας ο Αλεκσάνταρ Σόφρανατς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του για το 6-0. Μοιραία ήρθε και το 7-0 στο 84’ με τον Τζέιντον Σάντσο να τροφοδοτεί τον Έιμπραχαμ που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο νωρίτερα αντί του Κέιν, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν νέο λάθος λυγίζοντας μπροστά στην πίεση.

«Τρελάθηκαν» οι οπαδοί της Τσέλσι με το 7-0, θέλοντας να δουν τον Σάντσο να γίνεται ακόμη ένα μέλος της οικογένειας με τα... μωρά του Φρανκ Λάμπαρντ!

Το 6-0 και το 7-0:

 

 

 

 

Από τις αλλαγές, ενδιαφέρον είχε αυτή του Μάντισον της Λέστερ που έκανε επιτέλους ντεμπούτο, αλλά και αυτή του Γκόμεζ. Στην δεύτερη περίπτωση στραμμένα τα μάτια, με τον Σάουθγκεϊτ να περνάει μήνυμα στήριξης στον παίκτη, αλλά την εξέδρα να έχει μια ανάμεικτη αντίδραση. Ακούστηκαν γιουχαΐσματα κατά την διάρκειά της (σ.σ η γιούχα φαινόταν να πάει στον Γκόμεζ), με τον αμυντικό της Λίβερπουλ να περνά στο γρασίδι υπό το χειροκρότημα του Στέρλινγκ, που από την πλευρά του είχε γενικά τον... νου του για το τι γίνεται εκείνη την ώρα.

Η στιγμή των αποδοκιμασιών:

 

 

Γιώργος Σιάφας