Λέστερ: Εντυπωσιακή με... απροσπέλαστη ασπίδα στην άμυνα

Η Λέστερ έφτασε στη νέα διακοπή του πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν ούσα 2η στη βαθμολογία, καταλαμβάνοντας την υψηλότερη θέση σε αυτό το σημείο για πρώτη φορά μετά την αγωνιστική περίοδο που κατέκτησε τον τίτλο! Ωστόσο, έχει παίξει τρομερό ρόλο η εκπληκτική άμυνα που υψώνεται ως απροσπέλαστο τείχος για κάθε αντίπαλο...  



Λέστερ: Εντυπωσιακή με... απροσπέλαστη ασπίδα στην άμυνα

Οι «αλεπούδες» εντυπωσιάζουν και δείχνουν ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά μετά το 2016, πως είναι... πραγματική ομάδα.

Με αρχή, μέση, τέλος, φιλοσοφία που έχει να κάνει με το όμορφο ποδόσφαιρο, αποτελεσματικότητα, διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και χαρά γι' αυτό που κάνουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Όλο αυτό πιστώνεται στον Μπρένταν Ρότζερς, αφού, μετά τον Κλαούντιο Ρανιέρι – του οποίου η σεζόν μετά το έπος του 2016 ήταν κάκιστη – δεν βρέθηκε αντίστοιχος να επιδείξει κάτι τόσο θετικό και άξιο θαυμασμού στο γήπεδο.

Η Λέστερ, έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι και το 2ο «σκαλί» της βαθμολογίας στη διακοπή του Νοέμβρη για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Euro 2020. Είναι η υψηλότερη θέση στην οποία έχει βρεθεί έπειτα από την 3η που καταλάμβανε έπειτα από 12 αγωνιστικές τη σεζόν 2015-2016, όταν και έγραψε το απόλυτο έπος σε συλλογικό επίπεδο φτάνοντας μέχρι και την κατάκτηση της κορυφής.

Στο θέμα της άμυνας, η φετινή επίδοση στα μετόπισθεν είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του Νοέμβρη του 2015, αφού τότε οι «αλεπούδες» είχαν δεχθεί 20 τέρματα και φέτος 8 γκολ εις βάρος τους, στην καλύτερη άμυνα που έχει να παρουσιάσει αυτή τη στιγμή ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ! Αμέσως μετά, έρχονται τα 9 γκολ παθητικό από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ...

Τα 0,66 τέρματα που δέχεται σε μέσο όρο ανά ματς, είναι η 3η καλύτερη επίδοση στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά τα 0,56 γκολ της Λιντς και τα 0,63 της Φόρεστ Γκριν!

Η Λέστερ, επιθετικά είναι η δεύτερη καλύτερη τη δεδομένη χρονική στιγμή στο τρέχον πρωτάθλημα με 29 τέρματα έναντι των 35 της Μάντσεστερ Σίτι! Έχει το εκπληκτικό 9-0 στο St. Mary's στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας, ωστόσο, οι «πολίτες» έχουν το δικό τους 8-0 επί της Γουότφορντ για φέτος...

Κώστας Ζάλιαρης