Θρίαμβος της Άρσεναλ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στο... ντέρμπι της 20ετίας (vid)

Σαν σήμερα, 13 Νοεμβρίου, πίσω στο 2004, η Άρσεναλ πέρασε με εκπληκτικό τρόπο από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» φτάνοντας στο τελικό 5-4 απέναντι στην Τότεναμ σε ένα ντέρμπι που θυμούνται ακόμα, η κάθε πλευρά με διαφορετικά συναισθήματα, στο Βόρειο Λονδίνο.  



Θρίαμβος της Άρσεναλ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στο... ντέρμπι της 20ετίας (vid)

Οι Invincibles που λίγους μήνες νωρίτερα είχαν κατακτήσει το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα που έχει καταγραφεί στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ναϊμπέτ στο 37ο λεπτό, ωστόσο, όταν πήραν μπρος, δεν σταμάτησαν ποτέ!

Ο Ανρί με πλασέ στην κίνηση στο 45', ο Λαουρέν με πέναλτι στο 55' και ο Βιεϊρά με ωραία ενέργεια και τελείωμα στο 60' έκαναν το 3-1 για τους «κανονιέρηδες» στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Τα «σπιρούνια» αντέδρασαν πολύ γρήγορα με το εκπληκτικό δεξί σουτ του Ντεφό στο 61ο λεπτό για να ξαναμπούν στο ματς, όμως, ο Λιούνγκμπεργκ στο 69' και ένα πανέξυπνο και εντυπωσιακό γκολ του Πιρές στο 81ο λεπτό τελείωσαν το μεγάλο ντέρμπι στρέφοντας τη ζυγαριά στην κόκκινη πλευρά.

Το τελικό 5-4 διαμόρφωσε ο Κανουτέ μειώνοντας για την Τότεναμ στο 88' στο εκπληκτικό ντέρμπι που έχει μείνει στην σύγχρονη ιστορία της κόντρας των δύο συλλόγων του Βόρειου Λονδίνου.

Κώστας Ζάλιαρης