«Πέναλτι το πρώτο χέρι, σωστά δεν δόθηκε το δεύτερο» (vids)

Ο Κιθ Χάκετ, άλλοτε διαιτητής του αγγλικού ποδοσφαίρου, με στήλη του στην Telegraph, τοποθετήθηκε αναφορικά με τις δύο περιπτώσεις που η Μάντσεστερ Σίτι ζήτησε πέναλτι στο «Άνφιλντ», δίνοντας δίκιο στον Πεπ για την πρώτη περίπτωση, όχι όμως και γι' αυτή στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι. Συμφώνησε και ο Πίτερ Γουόλτον γράφοντας στους Times.  



«Πέναλτι το πρώτο χέρι, σωστά δεν δόθηκε το δεύτερο» (vids)

Ο 75χρονος πρώην ρέφερι που σφύριζε ματς στην Football League από το 1976 έως το 1992 και βρέθηκε στην Premier League για μια διετία (1992-1994), έγραψε χαρακτηριστικά στους Times:

«Αυτό που συνέβη στο 6ο λεπτό είναι ακριβώς αυτά τα λάθη για τα οποία πρέπει να λειτουργεί το VAR και εισήχθη στο ποδόσφαιρο για να τα εντοπίζει. Έπρεπε να δοθεί πέναλτι και έγινε ακόμα πιο οδυνηρό για τη Σίτι γιατί η Λίβερπουλ βγήκε μπροστά και πέτυχε γκολ.

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ είχε το χέρι ως προέκταση του σώματος μακριά από τον κορμό του και εμπόδισε τη μπάλα να φτάσει σε παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι στο δεύτερο δοκάρι. Ήταν ξεκάθαρο χέρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο σωστά δεν δόθηκε το χέρι του Αλεξάντερ Άρνολντ γιατί ήταν κοντά στο σώμα του και δεν είχε καθόλου χρόνο ν' αντιδράσει με τη μπάλα να πηγαίνει κατευθείαν πάνω του». 

Ίδια άποψη για το πρώτο πέναλτι εξέφρασε και ο Πίτερ Γουόλτον, γράφοντας χαρακτηριστικά στους Times: «Δεν έπρεπε να μετρήσει το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ. Η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Αλεξάντερ – Άρνολντ που έχει κάνει μεγαλύτερο τον όγκο του σώματός του. Το χέρι του Μπερνάρντο Σίλβα δεν είναι σχετικό με αυτό. Ο κανονισμός είναι τέτοιος που αναφέρει ότι ο επιτιθέμενος κάνει παράβαση όταν δημιουργεί ευκαιρία για γκολ και έχει κάνει χέρι, όμως, στην προκειμένη, η μπάλα χτυπάει και σε σώμα αμυνόμενου».

Ο Γουόλτον βρέθηκε στην Premier League ως ρέφερι από το 2003 έως και το 2012.