Στη δεύτερη θέση τα «μωρά» του Λάμπαρντ (video)

Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα αναρριχήθηκε η νεότερη Τσέλσι που παρατάχθηκε ποτέ σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Κρίσταλ Πάλας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την 12η αγωνιστική. Τάμι Έιμπραχαμ (52’) και Κρίστιαν Πούλισικ (79’) τα γκολ για τους νικητές.



Στη δεύτερη θέση τα «μωρά» του Λάμπαρντ (video)

Η ομάδα του Λονδίνου έφτασε τους 26 βαθμούς και θα παραμείνει 2η και μπροστά από την Μάντσεστερ Σίτι σε περίπτωση που οι «πολίτες» ηττηθούν στο ντέρμπι του «Άνφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ (10/11). Ένατη με συγκομιδή 15 βαθμών η Κρίσταλ Πάλας.

Οι «μπλε» παρατάχθηκαν με τη νεότερη ενδεκάδα της ιστορίας τους στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να αφήνει τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα εκτός αρχικού σχήματος μετά από σχεδόν δύο έτη. Τα 300 παιχνίδια ως προπονητής έφτασε ο Ρόι Χότζον στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό της συνάντησης αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους μπροστά από τα αντίπαλα καρέ σημειώθηκε δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με τον Γουίλιαν να στέλνει την μπάλα άουτ από κοντινή απόσταση ύστερα από υπέροχη επέμβαση του Γκάιτα σε σέντρα του Ρις Τζέιμς!

Οι «αετοί» παρέμειναν ακίνδυνοι στα πρώτα 45 λεπτά και προσπάθησαν να κόψουν τον ειρμό της ομάδας του Λάμπαρντ με πολλά φάουλ στο κέντρο του γηπέδου. Αναγκαστική αλλαγή λόγω μυϊκού προβλήματος τραυματισμού στο 44ο λεπτό ο Γουόρντ. Τη θέση του πήρε ο Κέλι.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Τσέλσι ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Κόβασιτς πάσαρε υπό πίεση στον Γουίλιαν, ο Βραζιλιάνος βρήκε με τη μια τον Έιμπραχαμ και ο Άγγλος επιθετικός έγινε με εύστοχο πλασέ ο 2ος νεότερος ποδοσφαιριστής (σ.σ. 22 ετών και 38 ημερών) που φτάνει τα δέκα γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ. Πρώτος παραμένει ο Άριεν Ρόμπεν που τα είχε καταφέρει μετρώντας 21 έτη και 342 μέρες ζωής.

Η Πάλας θέλησε να «απαντήσει» στο 70ο λεπτό με στημένη φάση αλλά η κεφαλιά του… ανενόχλητου Τόμκινς πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κέπα! Οι «αετοί» δεν κατάφεραν να βγάλουν περαιτέρω αντίδραση και ως αποτέλεσμα ήρθε το δεύτερο γκολ για την Τσέλσι, το οποίο σημείωσε με κεφαλιά ο Πούλισικ στο 79ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την κόντρα του Κέιχιλ σε σουτ του Μπατσουαγί.

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Τσέλσι: Κέπα, Τζέιμς, Τόμορι, Ζούμα, Έμερσον, Καντέ, Κόβατσιτς, Μάουντ (87’ Γκίλμουρ), Γουίλιαν, Πούλισικ (80’ Χάτζον-Οντόι), Έιμπραχαμ (73’ Μπατσουαγί)

Κρίσταλ Πάλας: Γκάιτα, Γουόρντ (44’ Κέλι), Τόμκινς, Κέιχιλ, Φαν Άανχολτ, ΜακΆρθουρ (69’ Σλουπ), Κουγιατέ (81’ ΜακΚάρθι), Μιλιβόγεβιτς, Τάουνσεντ, Ζαχά, Αγιού

Σκόρερ

Έιμπραχαμ 52’, Πούλισικ 79’

Διαιτητής

Μάικ Ντιν

Γήπεδο

Στάμφορντ Μπριτζ

Γιάννης Τζιουμακλής