Πεπ για Μπράβο: «Σεβαστείτε τον τύπο, είναι κορυφαίος τερματοφύλακας»

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Κλαούντιο Μπράβο, ο οποίος θα αναλάβει να υπερασπιστεί την εστία της Μάντσεστερ Σίτι στο ερχόμενο ντέρμπι με την Λίβερπουλ, έδειξε με δηλώσεις του ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τον Χιλιανό ως κορυφαίο τερματοφύλακα και ζήτησε τον απόλυτο σεβασμό προς το πρόσωπο του.



Πεπ για Μπράβο: «Σεβαστείτε τον τύπο, είναι κορυφαίος τερματοφύλακας»

Η είδηση του ότι ο Έντερσον δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Λίβερπουλ «έσκασε» σαν... «βόμβα» στις τάξεις της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο Πεπ Γκουαρδιόλα με δηλώσεις του θέλησε να φέρει ξανά την ηρεμία στην ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο «μαέστρος» της πρωταθλήτριας Αγγλίας με δηλώσεις του έδειξε την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχει στον άνθρωπο που θα σηκώσει το... «βάρος» της εστία των «πολιτών», τον Κλαούντιο Μπράβο.

Ο Ισπανός τεχνικός μέσα σε όλα χαρακτήρισε τον Χιλιανό πορτιέρο ως κορυφαίο τερματοφύλακα και αναφέρθηκε στο γεγονός του ότι με εκείνον στο τέρμα η ομάδα κατέκτησε το Καραμπάο Καπ και το FA Καπ, ζητώντας μάλιστα τον απόλυτο σεβασμό στον παίκτη ο οποίος έχει αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο και έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια.

Αναλυτικά λοιπόν τα όσα είπε ο Πεπ:

«Ο Έντερσον δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί την Κυριακή. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό θα μείνει εκτός, αλλά την Κυριακή δεν θα αγωνιστεί.

Αλλά έχουμε έναν άλλον κορυφαίο τερματοφύλακα. Ο Κλαούντιο μπορεί να τα καταφέρει επίσης. Σίγουρα!

Κερδίσαμε το Καραμπάο Καπ και το τελευταίο FA Καπ χάρης του Κλαούντιο, οπότε είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας.

Έχει κερδίσει τόσα πολλά παιχνίδια με την εθνική του ομάδα, οπότε καμία αμφιβολία.

Γιατί να μην είμαι σίγουρος για τους παίκτες της ομάδας μου;

Γιατί να έχω αμφιβολίες επειδή ένας παίκτης που δεν αγωνίζεται συχνά, να μην αγωνιστεί;

Τον έχω δει στην προπόνηση και ξέρω πόσο καλός είναι, δεν θα χάσουμε εξαιτίας του Κλαούντιο.

Πρέπει να δείξετε σεβασμό στον τύπο. Έχει αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο, έχει κερδίσει το Κόπα Αμέρικα, άλλα κύπελλα, σεβαστείτε τον άνθρωπο, είναι ένας απίστευτος κορυφαίος τερματοφύλακας.»

Αναφορικά, ο Κλαούντιο Μπράβο έχει να αγωνιστεί σε παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ τους τελευταίους 18 μήνες.

Μαρίνος Πάντζης