Προκρίθηκε άνετα η Γιουνάιτεντ, ένα βήμα πιο πίσω η Γουλβς

Την πρόκρισή της στους «32» του Europa League πανηγυρίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κέρδισε άνετα της Παρτιζάν με σκορ 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ», με τον Μάρκους Ράσφορντ να είναι πρωταγωνιστής. Να υπερασπιστεί το προβάδισμά της για να την ακολουθήσει, καλείται η Γουλβς, που πήρε το τρίποντο στο τέλος κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-0) και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.



Προκρίθηκε άνετα η Γιουνάιτεντ, ένα βήμα πιο πίσω η Γουλβς

Παίζοντας με διάθεση να παράξει ποδόσφαιρο και να διασκεδάσει τον κόσμο της, η Γιουνάιτεντ βγήκε με πολύ καλές διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο και σταδιακά έκανε ολοκληρωτικά δικά της την αναμέτρηση, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές σε ένα ημίχρονο μετά από περίπου έναν χρόνο. Στερήθηκε αλλά και γλίτωσε από ένα γκολ μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο, αφού ο καλός ρυθμός έφερε τις δύο πλευρές αγκαλιά με το γκολ εκατέρωθεν, τέρματα που ωστόσο σωστά ακυρώθηκαν σε αμφότερες τις περιπτώσεις σωστά ως οφσάιντ.

Τραγικό το λάθος στην περίπτωση του ακυρωθέντος γκολ της Παρτιζάν, με τον Χάρι Μαγκουάιρ να μην υπολογίζει καθόλου καλά και να χαρίζει την κατοχή σε επικίνδυνο σημείο. Κι αφού ο Μάρκους Ράσφορντ δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει, χάνοντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, πάσαρε ιδανικά στον Μέισον Γκρίνγουντ που από την πλευρά του τού πίστωσε την ασίστ ανοίγοντας το σκορ (1-0, 22'). Έντεκα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Αντονί Μαρσιάλ να βρει δίχτυα, που μπήκε δυναμικά στην περιοχή και τελείωσε την φάση, αλλά παράλληλα και το... ματς (2-0, 33').

Λίγο το ότι το είχαν δεδομένο στο κεφάλι τους, λίγο ότι οι Σέρβοι φάνηκε να έχουν σκοπό να καταναλώσουν από νωρίς αρκετή ενέργεια για να ξαναμπούν στον αγώνα, δεν έμοιαζε μακρινή ενδεχόμενη μείωση του σκορ, ωστόσο στην πορεία η κατάσταση του ματς επέστρεψε σε αυτό που είχαμε δει στο πρώτο μέρος. Τελικά το έβαλε το γκολ ο Ράσφορντ, που έφτασε τα 50 με την Γιουνάιτεντ, πιάνοντας όμορφο σουτ σε μπαλιά του Άσλεϊ Γιανγκ για να σβήσει την όποια ελπίδα για τους φιλοξενούμενους διαμορφώνοντας από νωρίς το αποτέλεσμα (3-0, 49').

Στο παιχνίδι της Γουλβς, μόνο νωρίς δεν μπήκε το γκολ και γενικά μόνο νωρίς δεν έγινε η λήξη, μιας και στο φινάλε υπήρξε σοβαρός τραυματισμός του Κέναν Μπάιριτς στο κεφάλι, με τον ποδοσφαιριστή της Σλόβαν Μπρατισλάβας να μένει για περίπου 11 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο πριν αποχωρήσει με φορείο και μάσκα από το γήπεδο. Στο αγωνιστικό, κάλλιο αργά παρά ποτέ -που λένε- με το νικητήριο γκολ (1-0) να έρχεται στην αρχή του αρκετού έξτρα χρόνου και να λυτρώνει το σύνολο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, που είχε χάσει τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο γενικά αξιόπιστος Ρούμπεν Νέβες δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από το σημείο του πέναλτι.

Σκόρερ για τους «λύκους» ήταν ο Ραούλ Χιμένες με κεφαλιά, με το «χρυσό» τέρμα του Μεξικανού να φέρνει την ομάδα του στους επτά βαθμούς, πίσω από την Μπράγκα (10β.) που είχε πολύ εύκολο έργο απέναντι στην τελειωμένη Μπεσίκτας (3-1). Στους πέντε η διαφορά από την Σλόβαν, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της φάσης των ομίλων.

Όσον αφορά τον όμιλο της Γιουνάιτεντ, το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι μπροστά με δέκα βαθμούς και έχει την ΑΖ στους οκτώ. Στους 4 η Παρτιζάν, κανέναν η Αστάνα.

Γιώργος Σιάφας